Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Η προπόνηση του Daniel Craig για τις ανάγκες του James Bond

  • Κατηγορία News
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ένα πρόγραμμα δύναμης, αντοχής και ταχύτητας με κινηματογραφικά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις αναρωτηθεί πώς ο James Bond κάνει αυτά που κάνει. Δεν μιλάμε για το στυλ του ντυσίματος και του φερσίματος, το βρετανικό φλέγμα και τις κυνικές ατάκες του, ούτε για τα πανάκριβα αυτοκίνητα, τα σκάφη και τα αεροπλάνα που καταστρέφει κατά δεκάδες σε κάθε ταινία. Εννοούμε αν έχεις ποτέ σκεφτεί, πώς κάνει όλα τα άλλα: ταξιδεύει σε κάθε γωνιά του κόσμου αυθημερόν και μπορεί να μην κοιμηθεί επί 72 ώρες, ενδιάμεσα θα βρει μια ευκαιρία να πηδήξει από το ένα φλεγόμενο κτίριο στο άλλο, θα χτυπηθεί σώμα με σώμα με ντουζίνες εχθρών και στο τέλος, θα ρίξει μια θεά στο κρεβάτι. Κασκαντέρ, θα πεις. Είναι μια δουλειά για κασκαντέρ. Σύμφωνοι. Αλλά ο ήρωας της ταινίας, όσο κι αν ντουμπλάρεται στις πολύ επικίνδυνες σκηνές, εξακολουθεί να είναι μια μηχανή δύναμης, αντοχής και υψηλής ενέργειας - φαίνεται, άλλωστε.

Πώς θα μπορούσες να γίνεις κι εσύ το ίδιο δυνατός και ατρόμητος σαν τον James Bond; Με μια σειρά πολλών και διαφορετικών προγραμμάτων εκγύμνασης, από βάρη μέχρι πολεμικές τέχνες. Κάπου ανάμεσα θα κάνεις και λίγο parkour. Και χορό. Διάβασε να μαθαίνεις:

 

Δύναμη

 

O «βαρύς» και μυώδης Daniel Craig, ανέβασε τα τελευταία χρόνια τον πράκτορα 007 σε ανώτερα επίπεδα σωματικής διάπλασης και φυσικής κατάστασης. Απ’ τα λίγα μυστικά που έχουν διαρρεύσει στο Χόλυγουντ για τον τρόπο με τον οποίο προπονείται ο ηθοποιός για τις απαιτήσεις του ρόλου, κρατάμε αυτά που έχει πει ο Simon Waterson, ο προσωπικός προπονητής του Craig: «Πολύ σκληρή και συστηματική γυμναστική. Αλλά όχι πολύωρη». Βασικός άξονας του προγράμματος ενδυνάμωσης είναι μια σειρά επαναλήψεων 5Χ5 σε ό,τι και αν εκτελείς - από ημικαθίσματα με μπάρα και ρουμάνικες άρσεις θανάτου, έως όρθια κωπηλατική με μπάρα, στρατιωτικές πιέσεις και πιέσεις στον πάγκο. Χωρίς διαλείμματα. Χωρίς ανάσα.

 

Αντοχή

 

Ένας μυστικός πράκτορας πρέπει να έχει αστραπιαίους χρόνους αντίδρασης, μαζί με υψηλά επίπεδα καρδιαγγειακής αντοχής. Επιτόπιες εναλλαγές ποδιών μπρος - πίσω σαν μποξέρburpees, έλξεις σε κρίκους ενόργανης, ανεβοκατεβάσματα σε ψηλό κουτί ή σκαλί, όλα στο όριο της εξάντλησης, με ένα διάλειμμα 60’’ μετά από κάθε άσκηση. Ολοκληρώνεις με ένα λεπτό σκιαμαχία.
Τέτοια σιρκουί αντοχής υψηλής έντασης μπορούν να καταρτίσουν μια πολύ καλή φυσική κατάσταση, και να αναγκάσουν το μεταβολισμό και την ενέργεια να δουλεύουν ασταμάτητα ακόμη και 48 ώρες μετά την προπόνηση.

 

Μαχητική ετοιμότητα

 

Είναι ο νόμος του Χόλυγουντ: κάθε ηθοποιός που καλείται να παίξει δυναμικούς ρόλους με απαιτήσεις μάχης σώμα με σώμα, περνά υποχρεωτικά από μαθήματα και προπονήσεις kick boxing και Jiu Jitsu. Αυτές οι δυο «πολεμικές» τέχνες δεν έχουν να κάνουν κατ’ ανάγκη με την ικανότητά σου να πλακώνεσαι στο ξύλο και να νικάς. Περισσότερο επικεντρώνονται στην ανάπτυξη της εκρηκτικότητας των μυϊκών ινών, την ευελιξία του νευρικού συστήματος, την αυτοσυγκέντρωση και τηνσυνολική αντοχή του σώματος υπό την πίεση της παρουσίας αντιπάλου πάνω στο ρινγκ ή σε ένα στρώμα τατάμι.

 

Parkour

 

Το βλέπεις σε κάθε ταινία του James Bond, από το Casino Royale έως το Spectre. Ο πράκτορας πρέπει να πηδήξει μάντρες, κάγκελα, καιόμενες γέφυρες και κάθε άλλο φυσικό ή τεχνητό εμπόδιο βρεθεί στο διάβα του. Μια καλή προσομοίωση είναι τοparkour, το οποίο προσφέρει συνολική προπόνηση του σώματος, βελτιώνοντας παράλληλα το συντονισμό, την κιναισθητική ικανότητα(προσδιορισμός της θέσης σου στο χώρο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες), την ικανότητα λήψης αποφάσεων και την αυτοπεποίθηση. Επιπλέον, θωρακίζει τις αρθρώσεις σου.

 

Χορός

 

Η φήμη του James Bond δεν συνδέεται αυτομάτως και οργανικά με το τάνγκο ή τις πιρουέτες. Αλλά ο χορός αποτελεί το κρυφό χαρτί του ηθοποιού που θα τον υποδυθεί, για έναν πολύ σημαντικό λόγο: μερικάμαθήματα Salsa προσφέρουν αυξημένη ευελιξία, έλεγχο της δύναμης σε κάθε κίνηση και μαζί, δραστική καύση ολικού λίπους (πάνω από 500 θερμίδες ανά ώρα).

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πως θα αυξήσεις με φυσικό τρόπο την φλεβικότητα!
  • Από τι κινδυνεύει ένας καπνιστής που γυμνάζεται;
  • Oι 5 ορμόνες που εξουσιάζουν το σώμα σου!
  • Χτίστε μπράτσα στα σοβαρά με το σύστημα έκρηξης-αντοχής
  • Τι πρέπει να προσέξετε όταν κάνετε προπόνηση στο κρύο
  • Με ποιες τροφές θα αυξήσεις την όρεξη για προπόνηση
loading...