Ο Έλληνας «κακός» της σειράς 24 και του Mortal Kombat

  • Κατηγορία News
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ο Αντώνης Μαρόπης είναι διάσημος ηθοποιός γνωστός για του ρόλους του στο MortalKombat και στη δημοφιλή σειρά «24» με τον Kiefer Sutherland.

 

Ενσάρκωσε τον τρομοκράτη, AbuFayed, στην 6ησεζόν της σειράς «24» με τον Kiefer Sutherland. Επίσης, τον γνωρίσαμε ως QuanChi,  στη σειρά Mortal Kombat Conquest (1998).

 

Η εξωτική του εμφάνιση τον βοήθησε να πάρει ρόλους σε κινηματογραφικές επιτυχίες όπως το «Δαχτυλίδι του Σκορπιού» το 2002, η «Τροία» το 2004 με τον ΜπράντΠιτ, οι «Κακές Παρεές» το 2002 με τους Chris Rock και Anthony Hopkins.

 

 

Γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1963 και μεγάλωσε στο Burgettstown στην Πενσυλβάνια. Οι γονείς του ήταν ο Πέτρος, ο οποίος ήταν περιοδοντολόγος, συγγραφέας και αθλητής και η Δέσποινα Μαρόπη πρώην μοντέλο. Η μητέρα του είχε καταγωγή από τα Χανιά ενώ ο πατέρας του από τα Σφακιά. Έχει δύο αδερφούς, ο Σαμ είναι λογιστής στην Αμερικανική Ναυτική Βάση στη Σούδα της Κρήτης και ο Χρήστος είναι γιατρός.

 

«Η μητέρα μου γεννήθηκε στα Χανιά, ο πατέρας μου γεννήθηκε στοPittsburgh αλλά οι γονείς του είχαν μεταναστεύσει από τα Σφακιά στην Αμερική στις αρχές του 1900. Ο πατέρας μου πήγε στην Κρήτη για πρώτη φορά το 1960 και εκεί γνώρισε για πρώτη φορά  την μητέρα μου. Μέσα σε λίγες ημέρες μόνο την παντρεύτηκε. Θεωρώ τον εαυτό μου καθαρόαιμο Κρητικό» έχει δηλώσει ο γνωστός ηθοποιός σε συνέντευξη του.

 

 

Όταν ήταν μόλις 18 μηνών, ο Αντώνης έπεσε σε κώμα και διαγνώσθηκε με Διαβήτη τύπου 1. Οι γιατροί δεν ήταν πολύ αισιόδοξοι για την υγεία του και είχαν προειδοποιήσει τους γονείς του ότι θα άντεχε μέχρι τα 25 του. Ο Αντώνης δεν το έβαλε κάτω. Έχει κερδίσει δεκάδες πρωταθλήματα σε διάφορα αθλήματα όπως τέννις, μπάσκετ, μπέιζμπολ, ποδόσφαιρο, άρση βαρών και πινγκ πονγκ. Στο πινγκ πονγκ έχει κερδίσει αρκετές διακρίσεις σε πρωταθλήματα των ΗΠΑ.

 

Αθλείται καθημερινά, τουλάχιστον 1 ώρα και είναι σημαντικό για την υγεία του. Μάλιστα δραστηριοποιείται έντονα σε παγκόσμιο επίπεδο με στόχο την ευαισθητοποίηση για τον ρόλο της γυμναστικής στην υγεία των διαβητικών ατόμων.

 

Πηγή: www.ellines.com

 

 

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ