Υγιές σπέρμα σε τέσσερα βήματα

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Και όμως είναι στο χέρι σας, πιο συγκεκριμένα στη διατροφή σας, η υγεία του σπέρματός σας. Αυτοί είναι και οι τέσσερις τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το προστατεύσετε:

 

Κοιμηθείτε περισσότερο

Ο ύπνος καταπολεμάει την στειρότητα. Μια πρόσφατη μελέτη από το πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας αξιολόγησε το πρόγραμμα και την ποιότητα του ύπνου σε 953 Δανούς άντρες μετά το τέλος της εφηβείας τους. Οι άνδρες που ανέφεραν έλλειψη ύπνου ή διαταραχές του ύπνου, είχαν χαμηλότερο αριθμό σπερματοζωαρίων, μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης και μικρότερο μέγεθος όρχεων σε σύγκριση με τους άνδρες που κοιμόντουσαν καλύτερα και περισσότερο.

Οι φορητοί υπολογιστές κρύβουν κινδύνους

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Fertility and Sterility έθεσε ως στόχο να καθορίσει ποια επίδραση έχει η ασύρματη σύνδεση (Wi-Fi) στην ανδρική υπογονιμότητα. Ερευνητές από την Αργεντινή συγκέντρωσαν 29 δείγματα σπέρματος από υγιείς άνδρες που κάθονταν με φορητούς υπολογιστές στα πόδια τους για τέσσερις ώρες και ενώ οι υπολογιστές ήταν συνδεδεμένοι με σήμα Wi-Fi. 

Βάλτε στη διατροφή σας καρότα και καρύδια

Η διατροφή ενός άντρα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας του σπέρματος. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι οι άντρες που καταναλώνουν τακτικά καρύδια και καρότα έχουν καλύτερη ποιότητα σπέρματος. 

Βγάλτε από τη διατροφή σας το μπέικον
Και αν τα καρότα και τα καρύδια ενισχύουν την υγεία του σπέρματος, το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί και για το μπέικον. Στην πραγματικότητα, μάλιστα, ισχύει το αντίθετο. Έρευνα που παρουσιάστηκε το 2013 στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής στη Βοστώνη, έδειξε ότι διάφορα είδη κόκκινου κρέατος -και ιδιαίτερα το μπέικον- μειώνουν την ποσότητα του σπέρματος. 

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Ανδρικό χάπι: Έρχεται το αντισυλληπτικό που περιορίζει το σπέρμα
  • Δίαιτα keto: 8 βήματα για αρχάριους
  • Πως θα διευκολύνετε τη ζωή σας με απλές λύσεις
  • 8 βήματα για ένα δυνατό σκελετό
  • Oι τροφές δυναμώνουν το σπέρμα!
  • Τι να κάνετε για να ξεπεράσετε το κρύωμα
loading...