Πόσο αυξάνει ο γυμνός ύπνος την ανδρική γονιμότητα;

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η αυξημένη θερμοκρασία στη γεννητική περιοχή είναι γνωστό πως μειώνει τη γονιμότητα του άνδρα.

 

Μία νέα μελέτη, τώρα, από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ και το Αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα Υγείας Παίδων και Ανθρώπινης Ανάπτυξης, που πρόκειται να παρουσιαστεί στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ASRM 2015) στη Βαλτιμόρη, δείχνει ότι οι άντρες που κοιμούνται φορώντας στενά εσώρουχα επίσης μειώνουν τη γονιμότητά τους.

 

Οι ερευνητές συμβουλεύουν, λοιπόν, εάν ένας άνδρας θέλει να αποκτήσει παιδιά το ιδανικό είναι να κοιμάται γυμνός, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πρέπει να φοράει φαρδιά και άνετα μποξεράκια, ώστε να διατηρείται δροσερή η γεννητική περιοχή.

 

Τα παραπάνω συμπεράσματα βασίζονται σε ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν 500 άνδρες σχετικά με τον τρόπο ζωής τους, ενώ έδιναν τακτικά δείγματα σπέρμα το οποίο οι ερευνητές εξέταζαν για να διαπιστώσουν την ποιότητά του.

 

Μετά από ένα έτος, όσοι άνδρες φορούσαν φαρδιά μποξεράκια την ημέρα και κοιμόντουσαν γυμνοί το βράδυ είχαν 25% λιγότερο κατακερματισμένο DNA στα σπερματοζωάρια τους, συγκριτικά με αυτούς που φορούσαν στενά εσώρουχα μέρα-νύχτα.

 

Μέχρι σήμερα ως παράγοντες που προκαλούν κατάτμηση στο DNA του σπέρματος γνωρίζουμε το οξειδωτικό στρες, τη διατροφή πλούσια σε λιπαρά, το κάπνισμα και την αυξημένη θερμοκρασία στη γεννητική περιοχή.

Πηγή: www.onmed.gr

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Κοιμηθείτε μια ώρα το μεσημέρι και κερδίστε πέντε χρόνια ζωής!
  • Ύπνος και Μυϊκή Ανάπτυξη by X-Treme Stores
  • Βραδυνό φαγητό: Πρέπει να τρώμε πριν τον ύπνο;
  • Ο χάρτης που δείχνει πόσοι άνθρωποι δεν κοιμούνται αυτή την ώρα!
  • Πόσες ώρες ύπνου ανά ηλικία χρειαζόμαστε;
  • Ποιες ασκήσεις σας υπόσχονται «όνειρα γλυκά»;
loading...