Μερικά tips για να μην σας πιάνουν κράμπες στα πόδια!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Μπορεί να σας ξυπνήσει μέσα στη νύχτα ή να «χτυπήσει» απροειδοποίητα την ώρα που δουλεύετε ή γυμνάζεστε. Οι ανεξέλεγκτοι σπασμοί των μυών, οι γνωστές σε όλους κράμπες, παραμένουν ακόμη και σήμερα ένα μυστήριο του ανθρώπινου σώματος, καθώς τις περισσότερες φορές δεν ξέρουμε τι τις προκαλεί.
 
Μερικές από τις γνωστές αιτίες αυτών των σπασμών, συνήθως στο πέλμα, τη γάμπα, τα χέρια ή και την μέση, είναι η έλλειψη μεταλλικών στοιχείων και άλλων θρεπτικών συστατικών, η αφυδάτωση, η καταπόνηση των μυών και η κακή κυκλοφορία του αίματος. Μπορεί βέβαια να οφείλονται και σε συνδυασμό όλων των παραπάνω παραγόντων.
 
Για να προλάβετε –στο μέτρο του δυνατού– τις κράμπες, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω απλά βήματα.
 
1. Καταγράψτε τι φάγατε και πόσο γυμναστήκατε
 
Μαζί με τις καθημερινές σας συνήθειες, καταγράψτε και τη συχνότητα των σπασμών. Μετά από ένα μήνα, εξετάστε αν υπάρχει κάποια συσχέτιση μεταξύ συγκεκριμένων τροφών ή μεταξύ της διάρκειας της προπόνησής σας με τις κράμπες, ώστε να εντοπίσετε την πιθανή αιτία της κράμπας.
 
2. Μην ξεχνάτε το ζέσταμα
 
Ειδικότερα αν γυμνάζεστε αραιά, για παράδειγμα μία φορά την εβδομάδα, είναι πιο πιθανό να πάθετε κράμπες, επειδή οι μύες σας δεν είναι «έτοιμοι» για την έντονη γυμναστική. Φροντίστε να κάνετε τις απαραίτητες διατάσεις και λίγο τρέξιμο πριν την προπόνηση.
 
3. Ενισχύστε τη διατροφή σας
 
Η έλλειψη μεταλλικών στοιχείων όπως το μαγνήσιο, το κάλιο και το ασβέστιο μπορεί να συμβάλλει στην εκδήλωση των μυϊκών σπασμών. Τα συστατικά αυτά είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και τις φυσιολογικές συσπάσεις των μυών. Οι κράμπες είναι συνήθως συχνότερες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς μέσω του ιδρώτα χάνονται αρκετά μέταλλα και ηλεκτρολύτες από τον οργανισμό.
 

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Έτσι έγιναν τα πόδια ενός ποδηλάτη μετά από 16 γύρους στο Tour de France
  • Τα τρόφιμα που μας παχαίνουν το καλοκαίρι
  • Οι top σαλάτες για τους κοιλιακούς
  • Το πρόγραμμα διατροφής του Κέβιν Λοβ και η τρομερή αλλαγή στο σώμα του
  • Τα 6 θαλασσινά που βοηθούν στην απώλεια βάρους!
  • Τελικά πόσες φορές μπορούμε να τηγανίσουμε με το ίδιο λάδι;
loading...