Τα 5 αγχολυτικά «φάρμακα» της φύσης

  • Κατηγορία Στρες
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Το άγχος τείνει να γίνει μια συνήθειά μας, γι' αυτό κι εμείς πρέπει να βρούμε τα απαραίτητα "μέσα" για να απεξαρτηθούμε...

Εάν έχετε αρχίσει να βλέπετε τα πρώτα σημάδια έντονου άγχους και στρες στην καθημερινότητά σας, λάβετε υπόψιν σας τα πέντε παρακάτω εντελώς φυσικά αγχολυτικά που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε.

Χαμομήλι
Εάν νιώθετε το άγχος να σας κυριεύει, τρεις κούπες χαμομήλι την ημέρα θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε, αφού τα συστατικά του έχουν αγχολυτική δράση. Έρευνα που έγινε στο Ιατρικό Κέντρο του πανεπιστημίου της Πενσιλβανίας διαπίστωσε ότι όσοι έπασχαν από Γενικευμένη Αγχώδη Διαταραχή και έπαιρναν συμπληρώματα χαμομηλιού για 8 εβδομάδες παρουσίασαν μείωση των συμπτωμάτων τους σε σχέση με τους αντίστοιχους ασθενείς που έπαιρναν χάπι placebo.

Ωμέγα-3
Σύμφωνα με τελευταίες ενδείξεις τα ωμέγα-3 λιπαρά μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα του άγχους, μέσα από τη μείωση της αδρεναλίνης και της κορτιζόλης στον οργανισμό, και να βελτιώσουν τη διάθεση του ατόμου. Ωμέγα-3 λιπαρά μπορεί να βρεις κανείς σε λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, στον λιναρόσπορο και τα καρύδια, μεταξύ άλλων. Ένα με τρία γραμμάρια την ημέρα αρκούν για να βελτιώσουν τα επίπεδα άγχους στον οργανισμό σας.

Λεβάντα
Σύμφωνα με έρευνα, άνθρωποι που τους έκαναν μασάζ με λάδι βαλεριάνας κατάφεραν να «ρίξουν» τα επίπεδα άγχους τους σε σχέση με εκείνους που έκαναν μασάζ με κάποιο άλλο λάδι. Η λεβάντα μειώνει τη συστολική πίεση, η οποία και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το άγχος. Δοκιμάστε να ρίξετε μερικές σταγόνες από λεβάντα στο μαξιλάρι σας πριν κοιμηθείτε, στο μπάνιο σας ή ακόμα και στο νερό σας.

Βαλεριάνα
Η βαλεριάνα είναι από τα πιο γνωστά φυσικά αγχολυτικά που βοηθούν και στον ύπνο. Μπορείτε να την απολαύσετε ως ρόφημα, αλλά εάν δεν σας αρέσει η γεύση της, θα την βρείτε και σε φυτικές κάψουλες ή χάπια. Προτιμήστε να την καταναλώνετε το απόγευμα και όχι το πρωί, μιας και μπορεί να σας προκαλέσει υπνηλία.

Βρώμη
Η βρώμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, γεγονός που εμποδίζει τα σάκχαρα του οργανισμού να ανέβουν και βελτιώνει τη διάθεση, αφού αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Σαρακοστή και νηστεία: Τι τρώτε και τι όχι!
  • Καθαρά Δευτέρα: τι να φάμε, τι να προσέξουμε
  • Οι 6 υπερτροφές που πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου φέτος την άνοιξη
  • Αμύγδαλα vs Καρύδια: Θερμίδες και διατροφική αξία!
  • Μικρές συμβουλές για να μην πάρετε περιττά κιλά στις γιορτές!
  • Διατροφικά tips για να παραμείνεις fit και στις γιορτές
loading...