mobadv

5 μυστικά για ανάπτυξη ενός σμιλευμένου στήθους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Το χτίσιμο ενός πλήρως ανεπτυγμένου και αισθητικά άρτιου στήθους αποτελεί μεγάλη πρόκληση. Πάτε στο γυμναστήριο, κάνετε γύρω στα 20 σετ για την ημέρα στήθους και αναρωτιέστε γιατί δεν μοιάζετε με έναν νέο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ. Η αλήθεια είναι ότι μπορούμε να μάθουμε πολλά από τους αθλητές από το παρελθόν, όταν πρόκειται για την προπόνηση στήθους. Δείτε 5 μυστικά που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες του αθλήματος:

Πολλά σετ
Ας το κάνουμε λιανά: Αν θέλετε ένα μεγάλο, φαρδύ και σμιλεμένο στο στήθος, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια αφθονία σετ σε διαφορετικές γωνίες. Συνδυάστε μπάρες και αλτήρες, οριζόντιους και επικλινείς πάγκους, κινήσεις πίεσης και εκτάσεων. Τα μηχανήματα και οι τροχαλίες είναι καλά μόνο αφού έχετε «βασανίσετε» στήθος σας με 10 έως 12 σετ βαριών και σύνθετων ασκήσεων.

Δίαιτα
Συχνά, ένας αθλητής, δεν είναι μέχρι να το ρίξει στη δίαιτα  ώστε να φανεί το πραγματικό σχήμα στο στήθος του, το μέγεθος και η φλεβικότητα. Σε φάση όγκου, θα μπορούσε να έχει μόνο ένα παχύ στήθος, αλλά όταν ξεκινά δίαιτα αρχίζει και φαίνεται καθαρά το σχήμα των θωρακικών μυών. Κάθε φορά λοιπόν που έχετε αμφιβολία για την πρόοδό σας, καλό είναι μια φορά το χρόνο να ρίχνετε τις θερμίδες!

Γωνίες
Οι πάγκοι έχουν 15, 30 και 45 μοίρες κλίσεων για κάποιον λόγο - έτσι μπορείτε να χτυπήσετε τους θωρακικούς από πολλαπλές γωνίες. Η ποικιλία στις γωνίες προσέγγισης –όχι μόνο 45 μοίρες, αλλά και όλες τις ενδιάμεσες- θα σας δώσει τη δυνατότητα να στοχεύσετε πολλές και διαφορετικές ομάδες μυϊκών ινών.

Μην ξεχνάτε το εξωτερικό μέρος του στήθους
Τα cross-over στην τροχαλία και οι καθιστές εκτάσεις τροχαλίας (cable flyes) είναι πολύ δημοφιλείς ασκήσεις στις γυναίκες και τους ηλικιωμένους, αλλά συχνά παραμελημένες από τους bodybuilders που είναι περισσότερο επικεντρωμένοι στις ασκήσεις ενδυνάμωσης και μυϊκής ανάπτυξης. Χρησιμοποιήστε αυτές τις ασκήσεις για να αναπτύξετε το σημείο ένωσης ώμου-θωρακικού που παρέχει στον άνω θωρακικό μια εμφανή στρογγυλάδα και πληρότητα στην εμφάνισή του.

Ποζάρετε!
Πολλοί οι αθλητές δεν «ποζάρουν» τους μυς τους. Το θεωρούν ανούσιο ή ακόμα και δείγμα ναρκισσισμού. Μπορεί να είναι, αλλά τεντώνοντας τους μύες συχνά, είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαχωριστούν οι ίνες, να φανούν οι φλέβες και να τονιστεί η «καθαρότητα» των μυών. Οπότε, κάθε φορά που βλέπετε καθρέπτη, μη φοβάστε. Τεντώστε και φουσκώστε τους μύες σας σαν να πρόκειται να κατέβετε για αγώνες!

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τα 5 τελευταία μυστικά για να φύγεις κορμάρα για διακοπές
  • Τα «μυστικά» της Βίκυς Χατζηβασιλείου για τους καλοσχηματισμένους κοιλιακούς της!
  • «Χτίστε» μυϊκή μάζα με βοδινό κρέας
  • PRO 6: Μια φοβερή πρωτεΐνη από τη Superior14 για την ανάπτυξη των μυών σου!
  • Πώς θα ζήσετε μέχρι τα 100 σύμφωνα με τους επιστήμονες!
  • Το 10ήμερο πρόγραμμα όγκου και γράμμωσης για το στήθος σου
loading...

GIF ISO FINAL 1