Έρευνα: Αργές ή εκρηκτικές επαναλήψεις;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Πώς η ένταση της σύσπασης των μυών έχει αντίκτυπο στα αποτελέσματά σας; Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Sports Medicine & Physical Fitness, αυτό εξαρτάται από το πόσο έμπειροι είστε στο χειρισμό της μπάρας και των αλτήρων.

Ερευνητές προσέλαβαν 7 θαμώνες του γυμναστηρίου και 7 ανεκπαίδευτους άνδρες, που όλοι ήταν στις αρχές των 20 ετών τους. Αρκετοί από κάθε ομάδα επιλέχθηκαν τυχαία για να εκτελέσουν 3 σετ ημικαθισμάτων (squats), πιέσεις πάγκου, πιέσεις ώμων, κάμψεις δικεφάλων και βυθίσεις σε περίπου 2 δευτερόλεπτα ανά επανάληψη. Οι υπόλοιποι επιτάχυναν με εκρηκτική δύναμη.

Όπως μπορείτε να μαντέψετε, τα ποσοστά της ενεργειακής δαπάνης ήταν μεγαλύτερα για όλα τα άτομα που εκτέλεσαν τις εκρηκτικές κινήσεις αλλά το ποσοστό παρέμεινε αυξημένο κατά 5+ λεπτά μετά την προπόνηση μόνο για τα ήδη προπονημένα άτομα. Οι έμπειροι έκαψαν περισσότερες θερμίδες με την εκρηκτική κίνηση. Αυτό δεν συνέβη και για τα ανεκπαίδευτα άτομα.

Από αυτά τα αποτελέσματα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι είναι καλύτερα να πάρετε το χρόνο σας, όταν μόλις τώρα αρχίζετε η επιστρέφετε πίσω σε ένα πρόγραμμα άσκησης αντίστασης. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε πιο εύκολα να επικεντρωθείτε στη διατήρηση της κατάλληλης φόρμας. Αφού χτυπήσετε ένα οροπέδιο και πρέπει να αλλάξετε κάτι στη ρουτίνα σας, τότε πειραματιστείτε με εκρηκτικές κινήσεις. Να είστε σίγουροι οτι θα αισθανθείτε τη διαφορά μετά την πρώτη σας προπόνηση.

 

πηγή: www.fit-blaster.com

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • 5 tips για να μη χάσεις ούτε μια μέρα προπόνηση!
  • Six Pack: Θέμα διατροφής ή προπόνησης;
  • Η γρήγορη πρωινή προπόνηση για να είσαι fit και μάχιμος όλη μέρα
  • Το κορυφαίο μυστικό προπόνησης για μεγαλύτερο μυϊκό όγκο!
  • Συμπληρώματα υδατανθράκων: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις με αποδείξεις!
  • Αν μπορείς να κάνεις αυτές τις ασκήσεις τότε είσαι σε φόρμα!
loading...