Tι του βρίσκει του μ#λ#κα; Μπες στο γυναικείο μυαλό κι ανέβασε τις κατακτήσεις σου!!!

  • Κατηγορία Man
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Οι γυναίκες έχουν αδυναμία στους βλαμένους, που τους φέρονται σαν σκουπίδια. Τσέκαρε την εξήγηση για αυτήν την ανεξήγητη γυναικεία συμπεριφορά.

 

«Μου έστειλε μήνυμα ο τύπος από χθες το βράδυ» τους είπα δείχνοντάς το κινητό μου, σαν να συνέβη κάτι απίστευτο.

«Θέλει να πάτε για φαγητό;» κορόιδεψε ένας από την παρέα.

«Κουφό δεν είναι;» αναρωτήθηκα. «Γιατί δεν μου πρότεινε να ξανασυναντηθούμε σε κάποιο μπαρ αργότερα;».

Θυμάμαι ότι μου άρεσε αρκετά: είχε αυτοπεποίθηση, είχε έναν κωλοπαιδισμό και όση επιθετικότητα μου αρέσει. Με έκανε να νιώθω το θήραμα στα χέρια του.

 

Στο μπαρ ήταν το Κακό Παιδί και είχε πλάκα. Οταν άλλαξε σε Καλό Παιδί, μου φάνηκε εντελώς ξενέρωτος. Αυτή η πιο ευαίσθητη πλευρά του -αυτή που ήθελε να με κεράσει κόκκινο κρασί και επιδόρπιο- με έβγαλε έξω από τα νερά μου, κυρίως γιατί φοβάμαι τις δεσμεύσεις.

 

Αν έχεις πάρει το μέρος του, θα πρέπει να σε έχει εκνευρίσει η συμπεριφορά μου. Ενας αξιοπρεπής άντρας (που μπορεί να σου μοιάζει) γίνεται ξαφνικά ο περίγελος μιας παρέας. Ασε που βλέπεις καθημερινά τις φίλες σου να βγαίνουν με όλους τους δήθεν και τις ωραίες κοπέλες σε κλαμπ να φεύγουν σε ταξί με τριμάλακες παγκόσμιας κλάσης.

 

Είμαστε υπεύθυνες γι’ αυτήν τη συμπεριφορά και υπάρχουν πολλές ενδείξεις για τους λόγους που την προκαλούν. Ερευνες δείχνουν ότι οι άντρες που παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα ναρκισσισμού, ψυχοπάθειας και μακιαβελισμού (με άλλα λόγια, οι άντρες που είναι μαλάκες με περικεφαλαία) έχουν περισσότερες κατακτήσεις. Επίσης, μία νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι το να είσαι πολύ καλός μαζί της από την αρχή δεν είναι καθόλου σεξουαλικό.

 

Αλλά η γοητεία που μπορεί να έχει το Κακό Παιδί είναι περιορισμένη. Ο τύπος γυναίκας που προσελκύει (σαν τον νεότερο εαυτό μου) δεν είναι η γυναίκα που ένας έξυπνος άντρας θα προτιμήσει για σοβαρή σχέση. Ευτυχώς και για τους δυο σας μπορείς να υιοθετήσεις τις πιο γοητευτικές στρατηγικές του Κακού Παιδιού χωρίς να γίνεις κι εσύ μία απ’ τα ίδια. Για να ρίξεις τη γυναίκα που θες πρέπει να έχεις λίγο απ’ όλα. Προτιμάμε αυτούς που ξέρουν και να μαγειρεύουν κοτόπουλο για δείπνο και να βγάζουν το σουτιέν μας με το ένα χέρι. Δεν ήμουν έτοιμη για τόσο ιπποτισμό τότε. Φέρθηκα σαν ανώριμο 5χρονο και δεν του έδωσα ποτέ τα εύσημα που δικαιωματικά άξιζε. Γι’ αυτό εγώ και μερικοί επιστήμονες θα προσπαθήσουμε να επανορθώσουμε την αδικία που έχει γίνει στο αντρικό φύλο εξηγώντας σου τι είναι αυτό που θέλουν πραγματικά οι γυναίκες.

shutterstock_118896046.jpg

 

 

Οι νέοι κανόνες του σύγχρονου ιππότη δεν εξηγούν πολλά για το αν πρέπει να της ανοίγεις την πόρτα, να της προσφέρεις κάθισμα ή να της δίνεις προτεραιότητα. Το θέμα, δηλαδή, δεν είναι το savoir faire. Το σημαντικότερο είναι ο σεβασμός και η ισότητα μεταξύ σας και όχι οι αντιλήψεις κτητικότητας και προστασίας που προέρχονται από τη δεκαετία του ’50. Αυτά όμως δεν σε βοηθάνε να αποφασίσεις αν πρέπει να πληρώσεις εσύ το λογαριασμό. Η Amy Muise, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, η οποία μελετά τη σεξουαλικότητα και τις σχέσεις, λέει ότι έρευνες επιβεβαιώνουν πως ο σύγχρονος τρόπος ζωής «είναι αρκετά περίπλοκος για τους άντρες». Για παράδειγμα «οι άντρες δεν ξέρουν τι περιμένουν οι γυναίκες από αυτούς στο πρώτο ραντεβού. Ως κοινωνία έχουμε γίνει περισσότερο ισόνομοι και ισότιμοι, αλλά κάποιοι άνθρωποι εξακολουθούν να κρατούν αποστάσεις».

 

Με άλλα λόγια, το «τι ευγενικός!» μιας γυναίκας είναι το «ε, καλύτερα όχι» μιας άλλης. Παρ’ όλα αυτά, η ουσία είναι πως, αν μια γυναίκα είναι ερωτευμένη μαζί σου, οι επιφανειακές λεπτομέρειες -όπως το αν θα τη βοηθήσεις να φορέσει το παλτό της- δεν μπορούν ούτε να καλυτερεύσουν ούτε να καταστρέψουν τη σχέση σας. 

 

Η αδυναμία μου: όταν ένας άντρας φέρεται ευγενικά, ενώ παράλληλα ξέρει ότι δεν το ζητάω με το ζόρι. Στο τέλος ενός πρόσφατου ραντεβού, το ωραίο (και καλό αυτήν τη φορά) παιδί που είχα απέναντί μου απέρριψε την ανειλικρινή μου πρόθεση να βγάλω το πορτοφόλι μου και να πληρώσω και είπε: «Αν τα πληρώσουμε μισά-μισά, κανένας από τους δυο μας δεν θα νιώσει άνετα. Θέλω να έχω τη χαρά να σε κεράσω αυτήν τη φορά. Μπορείς να πληρώσεις εσύ κάποια άλλη».

 

Αυτός ο σέξι ιπποτισμός δεν έχει να κάνει με τα χρήματα. Είναι ένας βαθύτερος τρόπος επικοινωνίας με τις γυναίκες, ο οποίος αναδεικνύει την αυτοπεποίθηση του άντρα, χωρίς όμως να μπερδεύεται με αλαζονεία. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η αυτοπεποίθηση είναι διεγερτική. Πάρε, για παράδειγμα, αυτήν τη διασκεδαστική μελέτη από το επιστημονικό περιοδικό The International Journal of Cosmetic Science. Οι ερευνητές τράβηξαν βίντεο 15 δευτερολέπτων με άντρες -αφού εκείνοι είχαν χρησιμοποιήσει είτε ένα σπρέι σώματος με άρωμα είτε χωρίς άρωμα- και στη συνέχεια ζήτησαν από κάποιες γυναίκες να παρακολουθήσουν τα βίντεο και να τους βαθμολογήσουν με βάση την ελκυστικότητά τους. Οι γυναίκες έκριναν τους άντρες με άρωμα ως πιο όμορφους, κατά μέσο όρο, ενώ φυσικά δεν μπορούσαν να τους μυρίσουν. Τελικά, οι άντρες που φορούσαν άρωμα είχαν περισσότερη αυτοπεποίθηση κι αυτό φαινόταν από τη γλώσσα του σώματός τους.

 

Μπορείς να σταθείς στο ύψος σου και να πλησιάσεις τις γυναίκες με αυτοπεποίθηση χωρίς να δείξεις αλαζονικός. Προετοίμασε αυτά που θα της πεις στο μυαλό σου, αλλά προσπάθησε να είσαι ο εαυτός σου. Διάβασε πώς τα καταφέρνει ο φίλος μου, ο Μιχάλης, στα 27 του: «Θυμίζω στον εαυτό μου ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που με αγαπάνε και ότι δεν θα έρθει και το τέλος του κόσμου αν μια γυναίκα με απορρίψει. Αν σε απορρίψουν αρκετές φορές, συνειδητοποιείς ότι δεν τρέχει και τίποτα και μετά μαθαίνεις να αντιμετωπίζεις τους φόβους σου και αποκτάς ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση».

 

Η αυτοπεποίθηση, όμως, ενός ευγενικού άντρα πρέπει να έχει κάποιο όριο. Πρέπει να της κάνεις ερωτήσεις, να ακούς τις απαντήσεις της και να της φέρεσαι ως πνευματικά ισότιμη. «Μας έλκουν άνθρωποι που μας κάνουν να αισθανόμαστε σημαντικοί και έξυπνοι» λέει η Muise. Αυτό από μόνο του σου δίνει πλεονέκτημα απέναντι στο μέσο «κακό παιδί» και το «ψώνιο» που δεν αντέχει να σταματήσει να φλυαρεί για τον εαυτό του.

 

Ενα από τα χειρότερα πρώτα ραντεβού που είχα ήταν με έναν που με έστησε μία ώρα και μετά δεν έβαλε γλώσσα μέσα του. Πρέπει να φέρεσαι λίγο πιο έξυπνα από αυτόν. Ωστόσο, μία νέα έρευνα σημειώνει ότι ένας άντρας που ακούει πολύ προσεκτικά μια γυναίκα που μόλις γνώρισε είναι πιθανό να θεωρηθεί ύποπτος. Η συγγραφέας της έρευνας Gurit E. Birnbaum υποστηρίζει ότι ο άντρας που υποκρίνεται ότι προσέχει την κάθε κουβέντα σου μπορεί να θεωρηθεί «ανάρμοστα ευγενικός ή πως εκμεταλλεύεται καταστάσεις ή υπερβολικά πρόθυμος να σε ευχαριστήσει, ίσως ακόμα και απελπισμένος, επομένως λιγότερο σεξουαλικά ελκυστικός». Εχει δίκιο. Γι’ αυτό, όταν βγαίνεις με μια γυναίκα, πρέπει να ξεκινήσεις μια ειλικρινή συζήτηση, η οποία θα σε κάνει να δείξεις ενδιαφέρον και αφοσίωση για εκείνη. Ετσι πρέπει να φέρεται ένας ιππότης.

 

Ο αληθινός ιππότης κάνει αυτό που θέλει, αλλά δίνει και στην κοπέλα του τη δυνατότητα να συμμετέχει. Μοιράσου μαζί της τα ενδιαφέροντά σου και φρόντισε να σέβεσαι και τα δικά της. Αν είστε σε σχέση εδώ και καιρό, κάν’ της έκπληξη με μια απόδραση το Σαββατοκύριακο ή με εισιτήρια για μια παράσταση.

MH0313_FEA_SEX_03.jpg

 

Οι γυναίκες προτιμούν τους εγκεφαλικούς, περιπετειώδεις τύπους. Η Kristina Durante, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Tέξας, μελετά το πώς οι νέες γυναίκες ανταποκρίνονται σε αξιόπιστους ευγενικούς άντρες σε αντίθεση με τους μυστηριώδεις παλιοχαρακτήρες. Σε μία έρευνα, οι γυναίκες μίλησαν με έναν άντρα και μετά με τον «δίδυμο αδερφό του» (στην πραγματικότητα ήταν ο ίδιος άντρας) σε δύο χωριστές συνεδρίες. Ο ηθοποιός στην πρώτη συνεδρία έπαιξε τον άντρα για οικογένεια και στη δεύτερη το γυναικοκατακτητή.

 

«Ηταν απίστευτη η διαφορά στη συμπεριφορά των γυναικών» λέει η Durante. «Οταν το Καλό Παιδί ρώτησε κάποια αν κάνει ταξίδια, είπε 'μόλις γύρισα από το Λας Βέγκας με το αγόρι μου'. Αλλά στην περίπτωση του δίδυμου αδερφού του είπε “ήμουν στο Λας Βέγκας με ένα φίλο”». Συνειδητά ή όχι ήθελε να διατηρήσει την πιθανότητα μιας σχέσης ανοιχτή.

 

Τελικά, προτιμάμε άντρες που είναι αρρενωποί και τους αρέσει η περιπέτεια. Κάποια περίοδο έβγαινα με έναν τραγουδιστή σε indie μπάντα και ομολόγησα σε μία φίλη ότι τον έβλεπα στο YouΤube και θαύμαζα το πόσο σέξι ήταν πάνω στη σκηνή. «Θυμάσαι τον Γρηγόρη;» με ρώτησε. «Ηταν μέταλ ντράμερ και μένα με έφτιαχνε η αδρεναλίνη του». Και δεν είμαστε χαζογκόμενες.

 

Μπορείς να τα ρίξεις στη βιολογία. «Ο ανδρισμός είναι έντονα συνδεδεμένος με την τεστοστερόνη» λέει ο David Ley, συγγραφέας του The Myth of Sex Addiction. Οχι ότι πρέπει να περιορίσεις τις ευθύνες για τον παλιοχαρακτήρα του σε αυτήν την ορμόνη, αλλά ξέρουμε ότι οι γυναίκες βρίσκουν τη μυρωδιά του σώματος των αντρών με υψηλή τεστοστερόνη πολύ ελκυστική. Σίγουρα μπορείς να αυξήσεις τα επίπεδα της ορμόνης μπλέκοντας σε καβγάδες (καθόλου ερωτικό) ή μέσω της γυμναστικής και του ανταγωνισμού στα αθλήματα, την πολιτική ή τις επιχειρήσεις (πολύ ερωτικό). «Οι άντρες που θέλουν να “ξεχειλίζουν αρρενωπότητα” πρέπει να δοκιμάσουν πράγματα, όπως οι πολεμικές τέχνες, τα ανταγωνιστικά αθλήματα ή ακόμα και οι δραστηριότητες υψηλής αδρεναλίνης, όπως η ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο, τα οποία ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης» λέει ο Ley.

 

Ενας διάσημος, ωραίος τύπος μου χαμογέλασε κάποτε σε ένα μπαρ. Δεν έχει σημασία ποιος ήταν, γιατί η επιρροή που είχε πάνω μου αυτή η ουσιαστικά ανούσια κίνησή του δεν έχει να κάνει με το όνομά του, αλλά με το κοινωνικό του στάτους. Δεν μιλήσαμε καθόλου, αλλά έτυχε να είμαστε στο ίδιο μπαράκι στην Αθήνα. Εκείνος βρισκόταν στην άλλη άκρη του μαγαζιού και μου έριξε ένα μικρό χαμόγελο. Οπως κάθε λογική γυναίκα, όταν σε όλα τα κίτρινα έντυπα ανακοινώνουν πως έχει καινούργια κοπέλα, σκέφτομαι: «Τι χαζή που είναι. Πιστεύει πραγματικά ότι θα της είναι πιστός;».

 

Αλλά αυτό το χαμόγελό του με έκανε να τα ξεχάσω όλα και να σκεφτώ πώς θα ήταν αν ήμασταν μαζί. Ο γυναικείος εγκέφαλος έχει αναπτύξει αυτόν τον τρόπο σκέψης, γιατί σύμφωνα με τον Δαρβίνο αξίζει να πάρεις το ρίσκο και να κάνεις σεξ με έναν ισχυρό άντρα ακόμα κι αν σε παρατήσει. Με λίγα λόγια, ασυνείδητα οι γυναίκες προτιμούν να κάνουν υγιή και δυνατά παιδιά με έναν άφαντο πατέρα παρά αδύναμα με κάποιον αφοσιωμένο, ξεπεσμένο άντρα.

 

Οταν παρατηρείς το Κακό Παιδί (ή τον Μ#λ#κα για τους άντρες) στο φυσικό του περιβάλλον, είναι εύκολο να καταλάβεις τι του βρίσκουν οι γυναίκες. Η υψηλή τεστοστερόνη, η κοινωνική κυριαρχία, η αναζήτηση του κινδύνου, όλα υποδηλώνουν ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. «Σύμφωνα με τους κανόνες της εξέλιξης των ειδών, οι γυναίκες ήθελαν να κάνουν παιδιά με υγιείς άντρες, για να μεταφέρουν τα καλά γονίδια στις επόμενες γενιές» λέει η Durante. Οι πιο αδύναμοι άντρες «δεν είχαν τόση αξία ως πιθανοί σύντροφοι». 

 

Πολλές χιλιάδες χρόνια μετά δεν μπορούμε να αντισταθούν στους ισχυρούς άντρες. Είναι εντυπωμένο στο DNA μας.

 

Αυτή η ασυνείδητη έλξη γίνεται ακόμα πιο ισχυρή όταν θέλουμε να κάνουμε σεξ. «Εχει αποδειχθεί ότι και οι γυναίκες προσελκύονται περισσότερο από τα κακά παιδιά όταν έχουν  ωορρηξία, ενώ προσελκύονται περισσότερο από έναν γλυκό άντρα όταν δεν υπάρχει πιθανότητα να γονιμοποιηθούν» λέει ο Christopher Ryan, συγγραφέας του Sex at Dawn. Οι γυναίκες, όταν είναι σε mode πιθανής εγκυμοσύνης, έχουν και αυξημένες ψευδαισθήσεις. Η έρευνα της Durante δείχνει ότι οι γυναίκες που βρίσκονταν στην ωορρηξία ήταν πιθανότερο να πιστεύουν ότι «ένας σέξι τύπος» θα μεταμορφωθεί σε «καλό μπαμπά» γι’ αυτές και μόνο.

 

«Εβλεπαν τους άντρες μέσα από παραπλανητικά φίλτρα και σκέφτονταν ότι “αυτός μπορεί να είναι βλάκας για όλους τους άλλους, αλλά με μένα θα σοβαρέψει”» σου λέει η Durante. 

Πίσω σε εκείνο το μπαρ: όταν εκείνος ο διάσημος και ωραίος ηθοποιός έφυγε από το μπαρ, τα μάγια ευτυχώς έσπασαν.

 

Ωστόσο, οι γυναίκες είμαστε γενικά αρκετά έξυπνες για να μπορούμε να ξεπεράσουμε τα πρωτόγονα ένστικτά μας όταν επιλέγουμε ερωτικούς συντρόφους, ακόμα κι αν οι ωραίοι κακοί βραχυκυκλώνουν προσωρινά το μυαλό μας. Επίσης «οι γυναίκες που ψάχνουν για μακροπρόθεσμες σχέσεις δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στα θετικά χαρακτηριστικά των αντρών σε σύγκριση με εκείνες που ψάχνουν για μικρές, χαλαρές σχέσεις» λέει η Muise.

 

Γίνε ο Ryan Gosling του Drive και θα έρθει σπίτι μαζί σου. Γίνε ο Colin Firth του Bridget Jones Diary και θα σε αγαπήσει. Θυμήσου πως καμία λογική γυναίκα δεν θέλει να κάνει σοβαρή σχέση με έναν αλήτη.

 

Οι αληταράδες συνηθίζουν να φέρνουν τις κοπέλες τους σε δύσκολη θέση. Επίσης, κρίνοντας από την προσωπική μου εμπειρία, είναι κακοί στο κρεβάτι. Δεν σκέφτοναι ποτέ να ρωτήσουν: «Σ’ αρέσει αυτό που κάνω;». Μία μελέτη του πανεπιστημίου Penn State διαπίστωσε ότι οι αλαζονικοί άντρες δίνουν στις γυναίκες λιγότερο ικανοποιητικούς οργασμούς. 

 

Με λίγα λόγια, οι ώριμες κοπέλες δεν θα αφοσιωθούν σε έναν άντρα που δεν έχει τίποτε άλλο να τους προσφέρει εκτός από τη στημένη γοητεία του. Ερευνα του Peter Jonason, από το πανεπιστήμιο West Sydney, έδειξε ότι οι γυναίκες που «αποφεύγουν τη δέσμευση» έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να προτιμούν αυτό το είδος άντρα. Αν θες να φέρεσαι σαν βλάκας, θα ρίξεις γκόμενες, αλλά μόνο τις πιο ανώριμες.

 

Υπάρχει επίσης ένα είδος γυναίκας, που νομίζει ότι μπορεί να χειριστεί τον αλαζονικού τύπου άντρα - το είδος γυναίκας, λέει ο Jonason, που έχει την «τοξική, ναρκισσιστική» εντύπωση ότι θα είναι καλός μαζί της, ενώ θα φέρεται σε όλους τους άλλους σαν σκουπίδια. «Φυσικά, με αυτήν τη συμπεριφορά έρχονται αντιμέτωπες με την καταστροφή, γιατί τελικά θα φερθεί έτσι και σε αυτές».

 

Για του λόγου το αληθές: σε μελέτη, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνιας ζήτησαν από φοιτήτριες να δούνε τα προφίλ αντρών στο Facebook αναφέροντάς τους ένα από αυτά τα τρία πράγματα: αυτοί οι άντρες είδαν το προφίλ σου και ενδιαφέρονται να σε γνωρίσουν, αυτοί οι άντρες είδαν το προφίλ σου και δεν ενθουσιάστηκαν πολύ ή ότι αυτοί οι άντρες είδαν το προφίλ σου, αλλά δεν θα σου πούμε αν ενδιαφέρονται ή όχι. Οι γυναίκες στη μελέτη βρήκαν ότι οι τρίτοι ήταν οι πιο ελκυστικοί. Μπέρδεψαν δηλαδή το μυστήριο με την ερωτική έλξη.

 

Το αποτέλεσμα: αν μια γυναίκα βρίσκεται σε σύγχυση και κάποιος την κακομεταχειρίζεται και δεν έχει την ωριμότητα να σκεφτεί ότι «αυτός ο τύπος είναι εκμεταλλευτής και με κακομεταχειρίζεται», τότε, ναι, μπορεί να συνεχίσει να βγαίνει μαζί του νομίζοντας ότι είναι ερωτευμένη.

Ελπίζω εκείνος με τον οποίο είχαμε φιληθεί στο μπαρ και την επόμενη μέρα μου πρότεινε να βγούμε για φαγητό να κατάλαβε ότι δεν ήμουν αρκετά καλή γι’ αυτόν. Βγήκαμε μερικές φορές και στο τέλος χωρίσαμε με κοινή απόφαση.

 

Είμαι σίγουρη πως κάποια κοπέλα, πιο ώριμη από μένα, το τύλιξε εκείνο το καλό παιδί. Ο άντρας που φέρεται σαν εραστής στο μπαρ και σαν αριστοκράτης στο τραπέζι είναι το όνειρο κάθε γυναίκας.

 

http://www.menshealth.gr

 

 

=

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τρεις τροφές που δεν βοηθούν τη λίμπιντο
  • Ποιες τροφές πρέπει να τρώνε οι άντρες που θέλουν να «χτίσουν» μυς
  • H ηλικία που άντρες και γυναίκες φτάνουν στη σεξουαλική τους ακμή!
  • Οι ηλικιωμένοι κάνουν περισσότερο σεξ απ' ότι οι νέοι
  • Τόσο «πρέπει» να διαρκεί το σεξ
  • Αυτή είναι η απόλυτη άσκηση για να εξαφανίσεις το κοιλιακό λίπος
loading...