Σε ποιο λαχανικό "κρύβεται" το μυστικό της ανδρικής γονιμότητας;

  • Κατηγορία Man
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα καρότα είναι ευεργετικά για την όρασή μας. Ωστόσο, νέα έρευνα έρχεται να τους αποδώσει μια ξεχωριστή ιδιότητα. Αυτή της βελτίωσης της γονιμότητας των ανδρών!

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ, ζήτησαν από περίπου 200 νέους άνδρες να ακολουθήσουν δίαιτες με μια ποικιλία από φρούτα και λαχανικά για να εξετάσουν ποια επίδραση θα είχαν στο σπέρμα.

Από τις μελέτες διαπιστώθηκε ότι οι τροφές κίτρινου και πορτοκαλί χρώματος, βοηθούσαν το σπέρμα να γίνει ισχυρότερο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτή η ιδιότητα αποδίδεται σε χρωστικές ουσίες που ονομάζονται καροτενοειδή. Το σώμα μας μπορεί και τα μετατρέπει προς όφελος της υγείας μας σε άλλα στοιχεία, ενισχύοντας την αντιοξειδωτική δράση.

Για παράδειγμα, ο οργανισμός μας μετατρέπει τη Β-καροτίνη σε αντιοξειδωτική βιταμίνη Α. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, δηλαδή μιας ομάδας που αποτελεί υποπροϊόν του μεταβολισμού και μπορεί να προκαλέσει βλάβη των κυτταρικών μεμβρανών και του DNA.

Άλλες τροφές που ενισχύουν και βελτιώνουν την ποσότητα και την ποιότητα του σπέρματος είναι η γλυκοπατάτα και το πεπόνι. Ωστόσο, τα καρότα είχαν την καλύτερη απόδοση, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Ποιες τροφές «ρίχνουν» το σπέρμα;

Κόκκινα φρούτα και λαχανικά, όπως οι ντομάτες, που περιέχουν λυκοπένιο, συνδέθηκαν με χαμηλότερη «αποδοτικότητα» σπέρματος.

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Μπρόκολο, τα πάντα για το πολύτιμο πράσινο «πυροβολικό»!
  • Γνωρίστε το λαχανικό που «καίει» διπλάσιες θερμίδες από όσες δίνει!
  • Το λαχανικό που «καίει» διπλάσιες θερμίδες απ’ όσες δίνει!
  • Πόσο αυξάνει ο γυμνός ύπνος την ανδρική γονιμότητα;
  • Το λαχανικό που πρέπει να… πίνουν όλοι οι καρδιοπαθείς
  • Το λαχανικό που "σπάει τα κοντέρ" στην λίστα των υπερ-τροφών
loading...