mobadv

3 ευεργετικές ουσίες για να βελτίωσετε την μνήμη!

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Δυσκολεύεσαι να απομνημονεύσεις το κάποιο κείμενο όσες φορές και αν το διαβάσεις? Ξεχνάς που έβαλες τα κλειδιά του αυτοκινήτου σου? Δε μπορείς να συγκεντρωθείς πάνω από 1 ώρα στον υπολογιστή? Κάτι ήθελες να πεις και δεν θυμάσαι? Κάτι να πάρεις αλλά τι να είναι αυτό? Δεν φταίει μόνο η ηλικία γι' αυτό! Θες τροφές και θρεπτικές ουσίες για να βελτιώσεις τη μνήμη, τη συγκέντρωση και την εγκεφαλική λειτουργία γενικότερα.

Η πνευματική κόπωση είναι μια ταλαιπωρία από μόνη της. Όριστε οι 3 καλύτερες και πιο τεκμηριωμένες επιστημονικά ουσίες για μυαλό-ξυράφι!

1. Gingko Biloba

Αυτό το αρχαίο δέντρο εμφανίστηκε στην Κίνα περίπου το 2800 π.Χ. και είναι από τα μακροβιότερα είδη, καθώς ένα δέντρο μπορεί να ζήσει μέχρι και 1000 χρόνια!

Η δράση του συμπληρώματος Gingko Biloba στον οργανισμό είναι πολλαπλή και ωφελεί πολλά συστήματα στο ανθρώπινο σώμα όπως: το κυκλοφορικό σύστημαδιατηρώντας την ομαλή κυκλοφορία του αίματος, βοηθά τους ασθενείς μεγλαύκωμα, όσους υποφέρουν από πόνους στα πόδια λόγω κακής κυκλοφορίας στα κάτω άκρα και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Η δημοφιλέστερη ιδιότητα του Gingko είναι η θετική επίδραση που έχει στη μνήμη, τη σκέψη και τη συγκέντρωση όχι μόνο σε νέους ή μεγαλύτερους ανθρώπους, αλλά και σε παθολογικές περιπτώσεις γεροντικής άνοιας και Αλτσχάιμερ. Σε καθημερινή χρήση, ως συμπλήρωμα, δίνει ένα "plus" στις πνευματικές λειτουργίες, καταπραΰνει το άγχος και καταπολεμά ζαλάδες, ιλίγγους ή πονοκεφάλους. Επίσης λέγεται ότι ενισχύει τη σεξουαλική διάθεση και λειτουργία!

2. Λιπαρά Οξέα Ω3

Τα 3 λιπαρά οξέα είναι τα εξής: Το α-λινολενικό οξύ (ALA), το εικοσιπεντανοϊκό οξύ (EPA) και το εικοσιδυεξανοϊκο οξύ (DHA) αποτελούν τα απαραίτητα λιπαρά οξέα της διατροφής τα οποία είναι τεράστιας σημασίας για τον οργανισμό.

Τα ωφέλη τους είναι: βελτίωση ολικής χοληστερόλης, πρόληψη καρδιακών παθήσεων, όμορφο δέρμα, υγεία οστών και αρθρώσεων, αντιφλεγμονώδης δράση, εγκεφαλική ανάπτυξη κ λειτουργία από την εμβρυική κιόλας ηλικία, πνευματική ενίσχυση και αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Είναι πολλά τα καλά των Ω3 και για τον λόγο αυτό καταναλώστε λιπαρά ψάρια(σολωμό και σαρδέλα), αυγάλιναρόσποροκαρύδια ακόμα και συμπληρώματα ιχθυελαίων με τη συμβουλή γιατρού ή διατροφολόγου.

3. Φωσφατιδυλοσερίνη

Πρόκειται για λιπίδιο που περιέχει Φωσφόρο και αποτελεί συστατικό των βιολογικών μεμβρανών (πχ κυτταρικές μεμβράνες). Είναι σημαντική γιατί βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στο σώμα και στον εγκέφαλο, αποτελόντας προϋπόθεση για την ομαλή του λειτουργία.

Έχουν αποδειχθεί οι ευεργετικές ιδιότητες της Φωσφατιδυλοσερίνης στην ενίσχυση της γνωσιακής λειτουργίαςσκέψηςπνευματικής απόδοσηςσωματικής απόδοσης και συγκέντρωσης.

Τροφικές πηγές Φωσφατιδυλοσερίνης είναι το βοδινό κρέας, η σόγια, τα λιπαράψάρια, ωστόσο αν χρειάζεστε "ενισχυμένη" δόση υπάρχουν και συμπληρώματα που μπορεί να σας συστήσει ο φαρμακοποιός σας!

www.manslife.gr/

 

 

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Θέλετε να θυμάστε κάτι; Ασκηθείτε τέσσερις ώρες αφού το μάθατε!
  • Η πιο απλή άσκηση για να διατηρείται νέος ο εγκέφαλός σου
  • Τρόφιμα που επηρεάζουν τη μνήμη ανεξάρτητα από την ηλικία!
  • Η έλλειψη ύπνου κάνει... κόλπα στη μνήμη
  • Αρνητική επίδραση σε μνήμη και απόδοση έχουν οι λιπαρές τροφές
  • Βάλτε το μυαλό σας να δουλεύει στο φουλ !!!
loading...