Καμία έκπληξη, οι περισσότεροι δεν πλένουν φόρμες και εσώρουχα μετά τη γυμναστική

  • Κατηγορία News
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Νέα έρευνα στοιχειοθετεί αυτό που υποψιαζόμασταν στο γυμναστήριο.

Μετά από μια ιδρωμένη προπόνηση, μπορεί να είναι πολύ εύκολο να πετάξεις τα ρούχα σου στην άκρη και να τα μαζέψεις ξανά για την επόμενη προπόνηση. Ωστόσο, έρευνες λένε ότι ο εξοπλισμός του γυμναστηρίου μπορεί να φιλοξενεί περισσότερα μικρόβια από ένα κάθισμα τουαλέτας, με το 70% των βακτηρίων που βρίσκονται στα γυμναστήρια να έχουν βρεθεί επιβλαβή για τον άνθρωπο.

Τι γίνεται όμως με τα δικά μας ρούχα γυμναστικής και τις πετσέτες; Ανησυχητικά στοιχεία από το Live Football Tickets διαπίστωσαν ότι το ένα τέταρτο των ενηλίκων δεν ανησυχεί για τα βακτήρια ή τα θέματα που σχετίζονται με την υγιεινή όταν επρόκειτο για τα ρούχα και τις πετσέτες του γυμναστηρίου τους.

Οι οδηγίες ωστόσο δείχνουν ότι τα ρούχα γυμναστικής πρέπει να πλένονται μετά από κάθε προπόνηση λόγω του ιδρώτα και των βακτηρίων που μένουν στα αθλητικά ρούχα και οδηγούν σε ανισορροπία βακτηρίων, δημιουργία οσμών, ερεθισμούς του δέρματος, ακόμη και μυκητιασικές λοιμώξεις.

Συγκεκριμένα, η έρευνα της Live Football Tickets διαπίστωσε ότι ένας στους εννέα (11%) παραδέχεται ότι φοράει τα αθλητικά του εσώρουχα έως και 4 φορές πριν επιλέξει να τα πλύνει. Ενώ ένας στους πέντε ερωτηθέντες (20%) φοράει το αθλητικό του εσώρουχο 2-3 φορές πριν το πλύνει. Ακόμη, ένας στους εννέα (11%) φτάνει στο σημείο να φορέσει το αθλητικό του σουτιέν ή το αθλητικό του παντελόνι 4-6 φορές κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης πριν το πλύνει ενώ είναι σοκαριστικό ότι το 6% παραδέχτηκε ακόμη και ότι φορούσε τα αθλητικά του εσώρουχα για πάνω από επτά προπονήσεις πριν τα πλύνει.

Μεταξύ άλλων, οι περισσότεροι ερωτηθέντες (55%) παραδέχτηκαν ότι η οσμή ήταν ο αποφασιστικός παράγοντας στην απόφασή τους να πλύνουν τα ρούχα γυμναστικής τους ενώ λιγότεροι από τους μισούς (46%) έπλεναν λόγω πιθανών μικροβίων και βακτηρίων.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ