Δέκα σούπερ ασκήσεις για κάψιμο λίπους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Παρατηρώ ολοένα και περισσότερο κόσμο να αναζητά μετά μανίας ασκήσεις για κάψιμο λίπους στην κοιλιά ή στους γλουτούς ή γενικότερα ασκήσεις για κάψιμο λίπους και θερμίδων. Δεν θα σας πω ψέματα. Το κάψιμο λίπους δεν επιτυγχάνεται ούτε στοχευμένα (κοιλιά, γλουτοί κτλ.) ούτε μέσα από συγκεκριμένες ασκήσεις. Μαγική συνταγή δεν υπάρχει, τουλάχιστον για όσα αφορούν τον κόσμο της γυμναστικής. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει μια ευρεία γκάμα ασκήσεων, οι οποίες αν εκτελεστούν σωστά μπορούν να εκτινάξουν τον μεταβολισμό σας στα ύψη και να αυξήσουν κατακόρυφα τις ορμόνες εκείνες οι οποίες συμβάλλουν στην καύση του λίπους. Πρόκειται για ασκήσεις, οι οποίες συνδυάζουν περισσότερες από δύο μυϊκές ομάδες και επομένως προκαλούν μεγαλύτερη καύση θερμίδων. Συγκεντρώσαμε τις δέκα κορυφαίες, μαζί με μερικές παραλλαγές τους. Δώστε βάση στα βίντεο που τα συνοδεύουν και ει δυνατόν, ζητήστε την βοήθεια κάποιου γυμναστή έτσι ώστε να τις εκτελείτε με άριστη τεχνική.

 

 

Squat

O βασιλιάς των σύνθετων ασκήσεων, εμπλέκει όλους σχεδόν τους μύες των ποδιών όπως επίσης και αυτούς της πλάτης αποτελώντας μια μεταβολική… βόμβα για κάψιμο θερμίδων. Αφού μάθετε τέλεια την συγκεκριμένη άσκηση, μπορείτε να προχωρήσετε στο ποιο απαιτητικό, όμως εξίσου (ίσως και παραπάνω) θερμιδοβόρο Jump Squat.

 

 

Πιέσεις ώμων

Από όρθια θέση, με αλτήρες ή με μπάρα, οι στρατιωτικές πιέσεις εμπλέκουν εκτός από τους ώμους και άλλες μυϊκές ομάδες όπως τα πόδια και η πλάτη. Και πάλι, εξέλιξη αυτής της άσκησης είναι το push press (πιέσεις ώμων με εκτίναξη), η οποία αυξάνει την εκρηκτικότητα και την ένταση της κίνησης εμπλέκοντας ακόμα περισσότερο τα πόδια. 
 

 

Σπριντ

Ξεχάστε για λίγο το βαρετό τρέξιμο στον διάδρομο και δοκιμάστε σπριντ 100 μέτρων ή 200 ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης. Για κάθε 100 μέτρα σπριντ που θα κάνετε περπατήστε για άλλα 100 μέτρα και μετά ξανακάντε σπριντ και μετά ξαναπερπατήστε κ.ο.κ. ανάλογα με τις αντοχές σας. 


http://www.in2life.gr
 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τροφές που «καίνε» το λίπος
  • Οι καλύτερες ασκήσεις για μυϊκή οικοδόμηση
  • «Χτίσε» με αυτές τις ασκήσεις την καλύτερη πίσω όψη
  • Οι ασκήσεις για κολοσσιαίες γάμπες
  • 4 ασκήσεις γιόγκα που μπορείς να κάνεις μόνη σου στο σπίτι
  • Τι να κάνεις για να καις πιο πολύ λίπος όταν κολυμπάς
loading...