Μπορούμε να καταπολεμήσουμε το λίπος τοπικά;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μπορούμε να επιλέξουμε τις κατάλληλες ασκήσεις για να γυμνάσουμε συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες του σώματος, πόσο βοηθά όμως αυτή η πρακτική να κάψουμε τοπικά το λίπος στα σημεία που θέλουμε;

 

Οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε από ποιο σημείο του σώματος θα χάσουμε το συσσωρευμένο λίπος, καθώς αυτό εξαρτάται κυρίως από τα γονίδιά μας.

 

 

Εκπρόσωποι του Εθνικού Ινστιτούτου Personal Training των ΗΠΑ δηλώνουν ότι όταν ζητάμε από το σώμα μας να απαλλαγεί από το λίπος σε ένα συγκεκριμένο σημείο είναι σαν να προσπαθούμε να αδειάσουμε λίγο μόνο νερό από την άκρη μιας γεμάτης μπανιέρας!

 

 

Αυτή η χαρακτηριστική παρομοίωση δείχνει πώς λειτουργεί η συσσώρευση του λίπους στο ανθρώπινο σώμα. Μπορούμε μεν να κάψουμε συνολικά λίπος, όχι όμως μόνο από ένα συγκεκριμένο σημείο.

 

 

Η γυμναστική μάς βοηθά να ενισχύσουμε το μυϊκό μας σύστημα, να κάψουμε θερμίδες και να δώσουμε ώθηση στο μεταβολισμό μας. Σε συνδυασμό με ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα μπορούμε να απαλλαγούμε από το συσσωρευμένο λίπος συνολικά και να αποκτήσουμε το σώμα που ονειρευόμαστε.

 

http://www.onmed.gr/

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Συνδύασε αυτές τις ασκήσεις, κάψε και ξέφυγε από τη ρουτίνα!
  • 4 φοβερές ασκήσεις για ελκυστικούς γυναικείους ώμους
  • 6 ασκήσεις για να γυμνάσετε τους κάτω κοιλιακούς!
  • Παίζεις ποδόσφαιρο; Αυτή είναι η καλύτερη προπόνηση για σένα!
  • Τα συμπληρώματα BCAA και ο ρόλος τους στην άσκηση
  • Θέλεις να χάσεις γρήγορα κιλά; 10 τροφές που θα βοηθήσουν!
loading...