Μπορούμε να καταπολεμήσουμε το λίπος τοπικά;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μπορούμε να επιλέξουμε τις κατάλληλες ασκήσεις για να γυμνάσουμε συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες του σώματος, πόσο βοηθά όμως αυτή η πρακτική να κάψουμε τοπικά το λίπος στα σημεία που θέλουμε;

 

Οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε από ποιο σημείο του σώματος θα χάσουμε το συσσωρευμένο λίπος, καθώς αυτό εξαρτάται κυρίως από τα γονίδιά μας.

 

 

Εκπρόσωποι του Εθνικού Ινστιτούτου Personal Training των ΗΠΑ δηλώνουν ότι όταν ζητάμε από το σώμα μας να απαλλαγεί από το λίπος σε ένα συγκεκριμένο σημείο είναι σαν να προσπαθούμε να αδειάσουμε λίγο μόνο νερό από την άκρη μιας γεμάτης μπανιέρας!

 

 

Αυτή η χαρακτηριστική παρομοίωση δείχνει πώς λειτουργεί η συσσώρευση του λίπους στο ανθρώπινο σώμα. Μπορούμε μεν να κάψουμε συνολικά λίπος, όχι όμως μόνο από ένα συγκεκριμένο σημείο.

 

 

Η γυμναστική μάς βοηθά να ενισχύσουμε το μυϊκό μας σύστημα, να κάψουμε θερμίδες και να δώσουμε ώθηση στο μεταβολισμό μας. Σε συνδυασμό με ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα μπορούμε να απαλλαγούμε από το συσσωρευμένο λίπος συνολικά και να αποκτήσουμε το σώμα που ονειρευόμαστε.

 

http://www.onmed.gr/

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πως η προπόνηση ενδυνάμωσης καταπολεμά το κοιλιακό λίπος καλύτερα από την αερόβια
  • Πως με ένα μπαλάκι του τένις θα καταπολεμήσετε τους μυϊκούς πόνους
  • Η μία και μοναδική άσκηση που χτυπάει σε βάθος την κυτταρίτιδα
  • Πώς θα σφίξεις το σώμα σου σε μηδενικό χρόνο
  • Μπορώ να χάσω βάρος χωρίς άσκηση;
  • Με ποιο κόλπο θα χάσεις γρήγορα το σωματικό σου λίπος
loading...