Τι πρέπει να γνωρίζει ένας bodybuilder πριν την σκηνή

  • Κατηγορία Motivation
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η γνώση είναι δύναμη. Ειδικά, για τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το αγωνιστικό bodybuilding και που θα πρέπει να γνωρίζουν κάποια συγκεκριμένα πράγματα έτσι ώστε να αποφευχθούν επαναλαμβανόμενα λάθη. Διότι οι αγώνες ζητάνε προσήλωση, θέλουν επαγγελματικές κινήσεις και πολλές φορές οι λεπτομέρειες είναι που καθορίζουν το αποτέλεσμα.

Ο αθλητής πριν τον αγώνα πρέπει να εστιάσει στα εξής:

1. Εσώρουχο/Μαγιό
Το αγωνιστικό μας μαγιό ή εσώρουχο θα πρέπει να είναι αποκλειστικά να είναι μονόχρωμο σύμφωνα με τους κανόνες διότι διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος αποκλεισμού. Επίσης, ο αθλητής δεν θα πρέπει να βιάζεται να το αγοράσει από την αρχή της προετοιμασίας γιατί με την μακρόχρονη δίαιτα θα χάσει κιλα και ενδέχεται το μαγιό να του είναι μεγάλο αργότερα. Όσο για το χρώμα θα πρέπει να φροντίσει να μην είναι αρκετά ανοιχτοχρωμο διότι αν δεν προσέξει κατά την διάρκεια του βαψίματος και το λερώσει θα εχει ένα άσχημες επιπτώσεις στο αποτελεσμα. Τέλος, ένα βασικό θέμα που πρέπει να προσέξει είναι ότι το μαγιό δεν πρέπει να έχει ίδιο χρώμα με το φόντο της σκηνής γιατί ο αθλητής δεν θα φαίνεται καθόλου.

2. Βάψιμο
Συνήθως στην Ελλαδα κυκλοφορούν δυο μπογιές το ένα είναι το σπρευ που ψεκάζεις στο πινελάκι που συνοδεύει το προϊόν και αλοίφεις κομμάτι κομμάτι το σώμα, περιμένεις να στεγνώσει και είσαι έτοιμος. Το άλλο είναι η κρέμα που την αλοίφεις στο δέρμα. Ας δούμε, λοιπόν, τον σωστό τρόπο χρήσης και των δυο προϊόντων.

ΣΠΡΕΥ: Το σπρευ θέλει αρκετά περάσματα στο σώμα γι αυτό πρέπει να προνοήσουμε να αγοράσουμε σίγορα δυο μπουκαλάκια για να μας φτάσει (εξαρτάται βεβαια και από την επιφάνεια που έχουμε να καλύψουμε).
Ψεκάζουμε λοιπόν το πινελάκι που συνοδεύει το προϊόν και αλοίφουμε ομοιόμορφα το σώμα. Αν ο αγώνας είναι Κυριακή κάνουμε την 1η επάλειψη την Παρασκευή το βράδυ την 2η το Σάββατο το πρωί και την 3η το Σάββατο το βράδυ. Αφού στεγνώσει καλά και η 3η επάλειψη τότε κάνουμε ένα χαλαρό μπανάκι χωρίς να τρίβουμε ιδιαίτερα το σώμα μας ώστε να φύγει η περιττή μπογιά και να μείνει μόνο αυτή που έχει μπει για καλά στους πόρους. Την Κυριακή το πρωί κάνουμε την προτελευταία επάλειψη και μιάμιση ώρα πριν τον αγώνα κάνουμε την τελευταία επάλειψη. Μόλις στεγνώσει βάζουμε λίγο Βaby-oil χωρίς να το παρακάνουμε και χωρίς να το τρίβουμε στο σώμα το βάζουμε ακουμπώντας τις παλάμες πάνω στο σώμα μας τόπους τόπους και είμαστε έτοιμοι.

ΚΡΕΜΑ: Εδώ τα πράγματα αλλάζουν. Βάζουμε μόνο μια επάλειψη κρέμας γύρω στα 20 λεπτά πριν βγούμε στην σκηνή με τον εξής τρόπο. Ανοίγουμε το βαζάκι με την κρέμα και βάζουμε τόπους τόπους στο σωμα. Μετά αρχίζουμε και τρίβουμε με το χέρι ώστε να απλωθεί παντού η μπογιά και στο τέλος χτυπάμε με την παλάμη μας το σώμα για να μπει η μπογιά στους πόρους και να απλωθεί καλά. Όταν χρησιμοποιούμε την κρέμα δεν βάζουμε λάδι από πάνω γιατί η μπογιά περιέχει δικό της μέσα στην σύνθεσή της. Επίσης, καλύπτουμε το μαγιό με χαρτί κουζίνας για να μην το κάνουμε χάλια.

3. Σακίδιο
Τι θα πρέπει να περιέχει η τσάντα μας την ημέρα του αγώνα;
- Μπογιές ή κρέμες
- Μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό
- Εφεδρικό εσώρουχο/μαγιό σε περίπτωση που λερωθεί το βασικό
- 1 ρολλό χαρτί κουζίνας για κάλυψη του μαγιό κατά την διάρκεια του βαψίματος
- 1 πετσέτα προσώπου που θα την χρησιμοποιήσουμε στο ζέσταμα πριν βγούμε στη σκηνή
- Αλάτι σε περίπτωση που μας πιάσουν κράμπες
- Τα γεύματα για την διαμονή μας στην αίθουσα των αγώνων
- Πετσέτα για το σκούπισμα των μπογιών από πάνω μας μετά τον αγώνα
- Το cd με την μουσική που θα ποζάρουμε
- Αφρόλουτρο σε περίπτωση που υπάρχει χώρος για μπάνιο μετά τον αγώνα

4. Μαλλιά
Τα μαλλιά των αθλητών πρέπει να είναι κοντοκουρεμέ να για να φαίνονται πιο φαρδιοί οι ώμοι και γενικά το σώμα δείχνει πολύ πιο εντυπωσιακό. Τώρα, για όσους έχουν μακριά μαλλιά επιβάλεται μια καλοπροσεγμένη κοτσίδα.

5. Ξύρισμα
Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να κάνετε αποτρίχωση γιατί σε πολλούς αντιδρά και γεμίζουν σπυράκια στο σώμα. Η πιο σωστή λύση είναι να πάρουμε τα χοντρά με μια ξυριστική μηχανή και μετά να περάσουμε και ένα χέρι με το ξυραφάκι. Αυτό όμως πρέπει να γίνει ακριβώς 3 ημέρες πριν τον αγώνα γιατί το δέρμα αντιδρά στο ξύρισμα και κάνει κατακράτηση υγρών. Επίσης, μην κάνετε στο σώμα στεγνό ξύρισμα γιατί γδέρνει το δέρμα κι όταν βάλουμε την μπογιά οι απαίσιες γρατζουνιές γίνονται αμέσως ορατές. Τέλος, δεν αφήνουμε αξύριστα σημεία όπως πήχεις, μασχάλες και γλουτούς γιατί επάνω στην σκηνή με τα φωτά φαίνονται.

6. Ζέσταμα
- Θα πρέπει πάση θυσία να κρατάμε τα πέλματα και τις πατουσες μας ζεστές. Αν είναι κρύα αυτά τότε θα είναι κρύο κι όλο το σώμα
- Μην καείτε στο ζέσταμα. Μερικές ασκήσεις με την πετσέτα και λίγες πόζες είναι αρκετές για να μην κλατάρετε στη σκηνή
- Ποτέ δεν κάνουμε ζέσταμα στα πόδια γιατί μπορεί να μπουκώσουν

7. Σκηνή
Πάνω στην σκηνή η παραμικρή κίνηση που κάνουμε είναι ορατή σε όλους γι' αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί.
- Θα πρέπει να έχουμε μάθει από πριν να εκτελούμε τις πόζες χωρίς καθρέπτη
- Δεν πρεπει να τσεκάρουμε τους αντιπάλους
- Το βλέμμα πρέπει να είναι γεμάτο αυτοπεποίθηση και όχι να δείχνουμε κομπλαρισμένοι
- Όσο κουρασμένοι και να είμαστε θα πρέπει να είμαστε πρόθυμοι για φωτογραφίες
- Θα πρέπει να κάνετε πόζες που σας ταιριάζουν και όχι πόζες που απλά σας αρέσουν

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ