mobadv

Τάσος Μισαηλίδης: “Ο πρωταθλητισμός απαιτεί σεβασμό και αυτοκριτική...”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

 

Ο πρώην bodybuilder Τάσος Μισαηλίδης, με αναρίθμητες επιτυχίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, νυν προπονητής, κριτής αγώνων bodybuilding και personal trainer επωνύμων και μη, μιλάει για όλη του τη διαδρομή και πορεία στο χώρο του αθλητισμού. Θυμάται το παρελθόν, εξομολογείται, ανοίγει την καρδιά του και μιλάει για όλους και για όλα αποκλειστικά στο www.ifitnessbook.com! Απλά απολαυστικός...

 

- Από τι ηλικία ξεκίνησες να γυμνάζεσαι και να αθλείσαι, πώς ξεκίνησαν όλα και τι μεσολάβησε μέχρι να φτάσεις στο σημείο να ασχοληθείς ενεργά ως αθλητής Σωματικής Διάπλασης και μάλιστα με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό;

- Ξεκίνησα να γυμνάζομαι από την ηλικία των 18 ετών σοβαρά με τα βάρη. Βέβαια διέκοψα για τη θητεία μου στο στρατό και μόλις απολύθηκα, ξεκίνησα να κάνω πάλι προπόνηση με στόχο να κατέβω κάποια στιγμή σε αγώνα Σωματικής Διάπλασης. Ήμουν λίγο άτυχος εξαιτίας κάποιων τραυματισμών στο στήθος και στον δεξί τρικέφαλο, κάτι που μου επέβαλε να διακόψω την προετοιμασία μου. Στη συνέχεια έκανα προπόνηση και δεν έβγαινε απ΄το μυαλό μου ο αγώνας. Εδώ να τονίσω ότι με βοήθησαν κάποιοι άνθρωποι που πίστευαν σε μένα. Πρώτος ήταν ο Σπύρος Καρυδάς, που είχε μαζί με τον Σωκράτη Χρυστάλη το γυμναστήριο στο οποίο έκανα προπόνηση, στο Κερατσίνι. Να πούμε βέβαια ότι εκεί ήταν φυτώριο πρωταθλητών όπως ο Βασίλης Γρίβας, ο Δημήτρης Αναστασάκης jr, τότε ο Λεωνίδας Ρηγούτσος και πάρα πολλοί άλλοι. Μετά γνώρισα το Βασίλη Γρίβα ο οποίος είναι πρώτα φίλος και αδερφός και ακολούθως προπονητής μου. Στη συνέχεια έκανα προπόνηση στο γυμναστήριο του Λεωνίδα Ρηγούτσου που του χρωστάω πολλά γιατί με πότισε με το μικρόβιο της πολύ αυστηρής δίαιτας (όσοι τον έχουν δει σε αγώνες καταλαβαίνουν τι εννοώ).

Άλλος ένας άνθρωπος που μου στάθηκε και με βοήθησε ήταν ο Γιώργος Καπετανάκης, πρόεδρος της ΠΕΣΔ και του Σωματείου Αθλητών. Ο Γιώργος είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά αγαπάει το άθλημα, είναι ρομαντικός και καψούρης με το bodybuilding, έχει άποψη και είναι γλυκός αλλά και αυστηρός συγχρόνως. Απλά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους!

Μετά ήρθε ο πρώτος αγώνας των 70 κιλών στην κατηγορία Ανδρών, όπου από εκεί που είχε 5 άτομα ξαφνικά μείναμε 2! Κέρδισα των αγώνα εκεί και μετά ξεκουράστηκα ένα μήνα και συνέχισα για τον επόμενο αγώνα. Ο Βασίλης Γρίβας, τότε προπονητής μου, δεν άφηνε περιθώρια για λάθη. Κέρδισα πάλι την κατηγορία μου και βγήκα 5ος στον γενικό με διαφορά τουλάχιστον 16 κιλών από τους υπόλοιπους. Να πούμε ότι ο 8ος, 7ος και ο 6ος ήταν πολύ πιο πολλά κιλά από μένα. Μετά το 2003, ενώ είχα δουλέψει δύο χρόνια ακόμα, κατέβηκα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της NABBA (του Σερέτη) και κέρδισα την κατηγορία μου στα body fitness και γενικό! Συνέχισα για το mr. Universe που έγινε στη Γερμανία και κατέκτησα την 7η θέση ανάμεσα σε 32 αθλητές. Πιστεύω ότι δεν ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα γιατί δεν γίνεται να κάνει comparison(σύγκριση) με τον 1ο και τον 2ο συνέχεια και ξαφνικά να ακούς ότι βγήκες 7ος! Τέλος πάντων, συμβαίνουν και αυτά.

Το καλό είναι ότι όταν ήρθα, διάβασα σε ένα περιοδικό για έναν αθλητή γνωστό από την Κρήτη, ότι βγήκε 3ος σε αυτόν τον αγώνα! Μάλλον θα ήμουν σε άλλο αεροπλάνο!!! Οι παλιοί θα ξέρουν βέβαια καλύτερα ότι τότε δεν ήταν εύκολο να φέρεις θέση σε μεγάλο αγώνα στο εξωτερικό.

 

 

- Για ποιο λόγο πιστεύεις ότι το άθλημα της Σωματικής Διάπλασης δεν παρουσιάζεται και δεν προωθείται από τα Media;

Το άθλημά μας για να προβληθεί σωστά από τα ΜΜΕ, θα πρέπει πιστεύω να βοηθήσουμε όλοι μας και να το προβάλλουμε σωστά και όχι να το προβάλλουμε μόνο σε καθρέφτες των γυμναστηρίων μαζί με φίλους μας. Το κακό είναι ότι όλοι έχουν άποψη, ενώ κανένας δεν κάνει κάτι. Ο κόσμος πρέπει να δει τον κόπο του αθλητή και το ήθος του, αλλιώς τίποτα!

 

- Πλέον κριτής αγώνων Βodybuilding και μάλιστα βρίσκεσαι και σε πολύ υψηλή θέση στην ειδική κατάταξη κριτών στον κόσμο. Ποια είναι τα κριτήρια που αξιολογείς έναν αθλητή και πόσο επιεικής είσαι μαζί τους; Αντιμετώπισες ποτέ περίεργες αντιδράσεις από αθλητές;

Ναι, είμαι κριτής εδώ και 9 χρόνια! Έχω κρίνει και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό πολλούς αγώνες. Βέβαια έξω είναι αλλιώς τα πράγματα γιατί βαθμολογούνται και οι κριτές, οπότε δε χαλαρώνεις ποτέ! Έχω κρίνει κατηγορίες με πάνω από 30 άτομα και έχω πάρει βαθμολογία μέσα στους 5 καλύτερους κριτές! Αυτό είναι βέβαια ένα κομμάτι δύσκολο και συχνά ψυχοφθόρο. Όλοι θέλουν να είναι πρώτοι αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι η πρώτη θέση είναι για ΕΝΑΝ!

Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι “άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας”. Η πλάκα είναι που κάνουν παράπονα και νιώθουν αδικημένοι, αλλά αυτοί που βγάζουμε πρώτους είναι αυτοί που φέρνουν θέσεις και στο εξωτερικό! Και βέβαια όλα αλλάζουν, έτσι είναι… Αυτό θα υπάρχει πάντα. Όλοι θέλουμε τους δικούς μας πρώτους αλλά δεν γίνεται πάντα αυτό.

Έχω κατεβάσει πολλά άτομα και πάντα τους κοιτάω από το λαιμό και κάτω. Βέβαια αυτό μπορεί ο καθένας να το μάθει. Έχει τύχη να βάλω δικό μου αθλητή 3ο και να βγει 2ος, για τα δικά μου όμως μάτια ήταν 3ος και αυτό δεν αλλάζει.

Όταν όμως είναι πρώτος, είναι πρώτος και βέβαια αυτό που δεν ανέχομαι είναι να προσβάλλει ο κάθε αθλητής την επιτροπή ή τους συναθλητές του. Δεν μπορεί ο καθένας να μη σέβεται. Εδώ ολόκληρος Κεφαλιανός που έχει αδικηθεί τόσες φορές και πάντα είναι με το χαμόγελο. Όχι τώρα ο καθένας που νομίζει ότι είναι ο COLEMAN!!!!

 

- Ασχολείσαι χρόνια με την προετοιμασία αθλητών και για την ακρίβεια πρωταθλητών υπό την καθοδήγησή σου. Ουκ ολίγα μεγάλα ονόματα από το χώρο της Σωματικής Διάπλασης ξεκίνησαν ή αναδείχθηκαν μέσα από τις προπονήσεις σου. Πόσο δύσκολο είναι να γυμνάζεις πρωταθλητές;

Έχω ετοιμάσει πολλούς αθλητές και έχω βοηθήσει και πολλούς άλλους στο τέλους περίπου του αγώνα. Αυτό που θέλω είναι να λέω κάτι και ο άλλος απλά να το κάνει!! Αν δεν του αρέσει το αποτέλεσμα, μπορεί να αλλάξει προπονητή. Να είναι όμως δίκαιος και να αναγνωρίζει τα λάθη του. Δεν κάνω σεμινάρια προετοιμασίας!!! Δε γίνεται να λες τα πάντα στον άλλον, στο γιατί κάνει το καθετί, στο τέλος εσύ θα πληγωθείς. Έχω πολλά παραδείγματα πάνω σε αυτό το θέμα. Δόξα τω Θεώ έχω αρκετά παγκόσμια από αθλητές μου! Ξέρω γιατί λέω το κάθε πράγμα!!!! Τα πράγματα είναι απλά, εμείς τα κάνουμε δύσκολα γιατί είμαστε φυγόπονοι και δεν αντέχουμε να κάνουμε σκληρή προπόνηση και διατροφή και το μόνο που κάνουμε είναι να ψάχνουμε κάποιον για να του επιρρίψουμε ευθύνες. Πώς ρίχνεις όμως ευθύνες σε κάποιον που δεν τον έχεις αφήσει να δουλέψει και του...πρήζεις το συκώτι. Αγαπάω πολύ αυτό που κάνω, αλλά δε χαραμίζομαι.

 

 

- “Κοιτίδα πρωταθλητών” η πιο κατάλληλη περιγραφή της δουλειάς σου, ας αναφέρουμε ορισμένα ονόματα και ένα σχόλιο σου γι' αυτούς.

Άτομα που έχω κατεβάσει:

> ΡΙΤΣΑ ΑΛΟΓΔΑΝΑΚΗ: 1η 2001 - 3η Universe 2001, μεγάλο ταλέντο και καλό παιδί!

 

> ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ: 3oς 2004 και 1ος 2006 στα fitness. Πραγματικά “κομμάτια” όσοι τον έχουν δει αλλά πραγματικά πολύ πονηρό και αχάριστο παιδί.

 

> ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΡΑΣΑΝΗΣ: 1oς το 2006 και 5ος στο παγκόσμιο της WABBA, τι να πω για τον κουμπάρο, τα λόγια είναι περιττά...

 

> ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΕΓΑΛΟΥ: Την είχα από μικρό κοριτσάκι, πραγματική αθλήτρια. Την είχα μέχρι πριν 2 βδομάδες πριν το Hellas της WABBA το 2005, μαζί με τον Σταύρο Παπαδόπουλο, που αυτός ήταν και ο λόγος που σταματήσαμε να συνεργαζόμαστε γιατί δεν αντέχει να κάνει προετοιμασία! Τώρα βέβαια έχει γραφτεί ότι κέρδισε το παγκόσμιο χάρη σε αυτόν και τη Βίκη Λεσθένκο, αν κατάφεραν να ετοιμάσουν κάποιον 2 βδομάδες πριν να πάρει παγκόσμιο, τότε τι να πω... ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ!!!! Να σημειώσουμε ότι τη Βίκη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τη σέβομαι αλλά παρασύρθηκε από τον "μεγάλο" προπονητή! Μόνο που εκείνος είχε βάλει τη Βίκη να με πάρει τηλέφωνο για να τoν ετοιμάσω, τέλος πάντων… Απλά είπα από την αρχή ότι καλό είναι να γνωρίζουμε κάποια πράγματα…

 

> ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΝΕΛΟΣ: 1η θέση fitness 2005.

 

> ΘΑΝΑΣΗΣ ΥΦΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Συνέταιρος - Κουμπάρος - Αδερφός. Τι να πω… λένε πως αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει, τι γίνεται όμως όταν δεν υπερβάλλεις, αλλά ίσα ίσα λες και πιο λίγα; Αθλητής με υπομονή, κύρος, άνθρωπος χαμηλών τόνων και σεβαστικός! Όχι, βέβαια εκεί που δεν πρέπει αλλά μόνο σε αυτούς που αξίζουν τον σεβασμό του. Περιμένω πολλά πράγματα από το Θανάση και βέβαια με την καθοδήγηση του Δαβίδ Μπαλασά. Τώρα κάποιος καλοθελητής θα πει γιατί όχι εγώ! Γιατί όταν αγαπάς πολύ έναν άνθρωπο μπορεί να παρασυρθείς και να κάνει λάθη που δεν πρέπει, γι' αυτό χρειάζεται ένα τρίτο μάτι με αντίστοιχη πείρα. Πρέπει να κοιτάμε μόνο το καλό του αθλητή και να μην είμαστε εγωιστές, γιατί έτσι δεν πάμε μπροστά.

 

 

> ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΓΑΛΑΣ: 2η θέση στο Mr. Kρήτη το 2006 και 3η θέση στο Hellas της WABBA το 2006. Όσοι τον θυμούνται θα πούμε ότι τέτοιους γλουτούς δεν έχουν ξαναδεί στην Ελλάδα.

 

> ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗΣ: O Στέφανος είναι από τα παιδιά που όταν τους λες κάτι απλά το κάνουν! Πολύ καλό παιδί και πολύ καλός αθλητής. 1ος το 2006 στο Mr. Kρήτη στην κοντή κατηγορία fitness, 2ος το 2007 στο Hellas της WABBA και 5ος στο Παγκόσμιο στη Σπάρτη το 2007.

 

> ΑΓΓΕΛΟΣ ΞΑΓΟΡΑΚΗΣ: 1oς στο Hellas της NABBA και 4ος στο Παγκόσμιο της Σπάρτης.

 

> ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΙΜΗΣ: 2oς στη κοντή κατηγορία fitness στο Mr. Kρήτη και 2ος στο Hellas της WABBA.

 

> ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ: 2oς junior το 2006 στην Kέρκυρα, 1ος στη ΝABBA και 5ος Universe στη ΝΑC, 2008 NAC Ερέτρια 1ος fitness στο Hellas και 3ος fitness στο παγκόσμιο και 1ος στα junior. 1ος στην Kαλαμάτα στη ψηλή και 2ος στο γενικό, και 3ος στο πανελλήνιο της WABBA το 2011. Απ' τα καλά παιδιά Μuscle Club.

 

> ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΟΡΜAΣ: 1oς στο Ηellaς της WABBA και 2ος στη Ρόδο στη NAC.

 

> ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΚAΣ: Φίλος πάνω απ' όλα και μαχητής στη ζωή και στους αγώνες. Το λέω γιατί φανταστείτε έναν bodyfitness να κατεβαίνει σε ΒΒ κατηγορία και να βγαίνει 2ος, πραγματικά κομμάτια!

 

> ΤΟΥΛΑ ΝΟΜΙΚΟΥ: 1η στο Μs Kρήτη, 1η στο Hellas και 2η στο παγκόσμιο το 2005. 2η στα ζευγάρια στο Universe της ΝΑC το 2006.

 

> ΝΙΚΗ ΚΑΡΓΙΑΤΛΗ: 2η στο HELLAS το 2011 και 1η bikini model στην Βουδαπέστη (WABBA).

 

> ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: 1ος στη Θεσσαλονίκη και Κρήτη και 1ος στο Hellas το 2004, πολύ καλός junior βάρη και γραμμωμένος. To πρώτο jr με κόντρες στους γλουτούς στα 101 κιλά.

 

> ΜΩΝΤΙΝΗΣ: 2oς στο Mr. Kρήτη και 3ος στο Hellas το 2004.

 

> ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ: Όσοι ασχολούνται με τον χώρο πιστεύω να τον γνωρίζουν, "έφηβος" με πολύ μέλλον. “Καλουπάρα” και πιστός στον προπονητή του! Πράγμα που το εκτιμάς… θα έχουμε πολύ συνέχεια με αυτό το παιδί.

 

> ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚH: 1η το 2006 καλό παιδί και καλή φίλη. Πραγματικά αθλήτρια που αγαπάει πολύ την προπόνηση και αυτό φαίνεται μέχρι και σήμερα.

 

> ΕΛΛΗ ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ: Τί να πω γι' αυτό το παιδί, κορμάρα - αθλήτρια και ψυχάρα! 1η με διαφορά στο Ηellas και πολύ καλή εμφάνιση στο εξωτερικό. Μπράβο Έλλη!

 

> ΜΑΡΙΟΣ ΜΩΥΣΙΔΗΣ: 2oς στο ΗΕLLAS 2011.  Καλές προδιαγραφές αλλά επιρρεπής στη δίαιτα, καλό θα είναι να ακούει.

 

> ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΡΑΠΟΣ: Πολύ καλό παιδί, αλλά τον επηρεάζει η γνώμη ασήμαντων ανθρώπων. Καλές προδιαγραφές για body fitness και για το εξωτερικό. Να σημειώσουμε ότι έχει αδικηθεί πολύ σε αγώνες κατά την γνώμη μου.

 

* Θέλω να ζητήσω συγνώμη αν ξεχνάω κάποιο παιδί, ΔΕΝ το κάνω σκόπιμα.

 

 

- Διατηρείς στη Νίκαια κατάστημα συμπληρωμάτων διατροφής και οργάνων γυμναστικής μαζί με τον φίλο, συνεργάτη σου και πρωταθλητή B.B. Θανάση Υφαντόπουλου.

Ναι έχω ένα κατάστημα συμπληρωμάτων διατροφής στη Νίκαια και δόξα τω Θεώ, όλα πάνε καλά! Έχουμε ταιριάξει με τον φίλο - κουμπάρο και συνεργάτη, Θανάση Υφαντόπουλο γιατί δεν χαϊδεύουμε τον κόσμο. Ακούει πάντα την αλήθεια και πιστεύω ότι έχουμε πάρα πολύ καλές τιμές σε γνωστές μάρκες.

 

- Ποιες είναι οι πιο συχνές ερωτήσεις πελατών, τι ζητάνε και τι προϊόντα τους προτείνεις για να βοηθηθούν στην μυική τους ανάπτυξη;

Συνήθως με ρωτάνε πόσο γρήγορα θα φτιάξουν το σώμα τους. Θα έπρεπε πρώτα να ρωτήσουν τον εαυτό τους αν μπορούν να κάνουν σωστή διατροφή και καλή προπόνηση! Αυτά τα δύο είναι πάνω απ' όλα.

 

- Ποιες είναι οι συμβουλές σου για τους αρχάριους Bodybuilders, ποια είναι δηλαδή τα tips σου για μια σοβαρή πορεία στο χώρο του αθλήματος;

Δεν υπάρχουν μυστικά tips για μία σοβαρή πορεία στο BB, πρώτα από όλα θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας και να ξέρουμε πραγματικά τι είμαστε. Μόνο έτσι θα προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και αθλητές. Θέλει υπομονή και επιμονή.

 

- Μελλοντικά σχέδια και στόχοι; Πραγματικά είσαι ένας άνθρωπος δραστήριος σε πολλούς τομείς, υπάρχει κάτι που είναι ακόμα ανεκπλήρωτος πόθος σου;

- Μελλοντικά σχέδια δεν έχω άμεσα γιατί όταν κάνεις σχέδια, τα βλέπει ο Θεός και γελάει! Σίγουρα πάντως δεν κάθομαι ποτέ ήσυχα, πάντα κάτι θα βρίσκω να αγχώνομαι περισσότερο. Τώρα αυτό που θα ήθελα να γίνει κάποτε είναι να κάνουμε έναν αγώνα που θα ευχαριστιούνται οι αθλητές να κατεβαίνουν και να υπάρχει και χρηματικό έπαθλο, αλλά πάνω απ' όλα σωστές κρίσεις. Δεν γίνεται όπως είπαμε να βγαίνουν όλοι πρώτοι!!!

 

ΥΓ.: Έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα από παλιά. Τότε τα παιδιά γενικότερα σεβόντουσαν πιο πολύ και αυτό τους έκανε καλύτερους αθλητές, οι παλιοί ξέρουν πολύ καλά τι εννοώ. Τα σημερινά παιδιά, μόλις δουν κοιλιακούς νομίζουν ότι θα κατέβουν Olympia, ευτυχώς δεν είναι όλοι, παρόλα αυτά είναι όμως ένα μεγάλο ποσοστό. Εδώ ετοιμάζεις κάποιον και ξαφνικά φωτογραφίζεται σε άλλο μαγαζί και ξεχνάει τον άνθρωπο που τον κατέβασε και χάρη σε αυτόν τον έμαθε ο κόσμος. Έτσι είναι όμως, υπάρχει αχαριστία. Ευτυχώς που δεν είναι όλοι έτσι. Αυτούς ούτως ή άλλως θα τους πετάξει το σύστημα έξω, γιατί το μόνο που ξέρουν είναι να αισθάνονται πανέξυπνοι και πάντα πρώτοι. Πρώτοι στο χωριό τους όμως, γιατί όταν περάσουν τα σύνορα, εκεί βλέπουν τι αξίζουν, αν πέσουν σε καλό αγώνα. Μεγάλη λέξη ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ.

Δεν γίνεται κάποιος που είναι τώρα στα πάνω του να μη σέβεται κάποιους άλλους που ήταν στη θέση του πριν ακόμα πιάσει αλτήρα! ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΑ!

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Σεμινάριο στο γυμναστήριο του αείμνηστου bodybuilder Φώτη Πλευρίτη στο Αγρίνιο
  • Anton Antipov: Από ζητιάνος στα πάρκα σε πρωταθλητή bodybuilding
  • Το καλεντάρι των αγώνων σωματικής διάπλασης για τη θερινή σεζόν 2018!
  • Το 31ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΕΟΣΔ-IFBB έρχεται στη Θεσσαλονίκη
  • H WABBA World διοργανώνει το Πρωτάθλημα Πελοποννήσου 2018
  • «Χτίστε» μυϊκή μάζα με βοδινό κρέας
loading...