mobadv

Βοηθούν οι αργοί υδατάνθρακες στη διατήρηση της μυϊκής μάζας κατά την απώλεια βάρους;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η είσοδος σας σε μια προσπάθεια να μειώσετε το σωματικό σας λίπος μπορεί να είναι μια πρόκληση, ειδικά όταν υπάρχει πολύ λίπος το οποίο πρέπει να χαθεί. Αποτελεί επίσης μια ανησυχία για πολλούς αθλητές και bodybuilders το γεγονός ότι όταν χάνουν λίπος, μπορεί να χάσουν ταυτόχρονα και πάρα πολύ μυϊκή μάζα. 
 

Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα, και ένα που πρέπει να αντιμετωπιστεί νωρίς σε ένα πρόγραμμα απώλειας λίπους. Η απώλεια λίπους χωρίς την απώλεια μυϊκής μάζας είναι εφικτή, αλλά θα πρέπει να ληφθούν ειδικά μέτρα για τη μείωση της πιθανότητας αυτής. 
 

Σε μια μελέτη που διεξήχθη από διατροφολόγους στο Πανεπιστήμιο Tufts επιδίωξαν να ανακαλύψουν πόσο (αν καθόλου) ένα αργό συμπλήρωμα υδατανθράκων θα μπορούσε να ωφελήσει μια δίαιτα.

 

Μέθοδος 
 

Οι συμμετέχοντες είχαν μέσο Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) 35 τοποθετώντας τους στην κατηγορία παχύσαρκων και έπρεπε να εφαρμόζουν μια δίαιτα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη για ένα χρόνο. Η δίαιτα ήταν εξαιρετικά περιοριστική σε υδατάνθρακες και μόνο οι αργής αφομοίωσης υδατάνθρακες επιτρέπονταν. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες κατά τη διάρκεια της μελέτης: 

 

Ομάδα 1 

Η ενέργεια προερχόταν από περίπου 30% πρωτεΐνες, 30% λίπος και 40% υδατάνθρακες βραδείας καύσης. 
 

Ομάδα 2 

Η ομάδα ελέγχου είχε μια διαιτητική πρόσληψη 20% πρωτεϊνών, 20% λιπών και 60% αργών και γρήγορων υδατανθράκων

 

Αποτελέσματα

 

Κατά τη διάρκεια του έτους, ορισμένοι από τους συμμετέχοντες και των δύο ομάδων παραδέχθηκαν ότι δεν ήταν σε θέση να συνεχίσουν τη διατροφή αυτή με συνέπεια. Όταν οι ερευνητές αναίρεσαν τα αποτελέσματα εκείνων που δεν ήταν σε θέση να ακολουθήσουν τη διατροφή, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα της πρώτης ομάδας είχαν χάσει βάρος από λίπος καθώς έχασαν επίσης λιγότερη μυϊκή μάζα σε σύγκριση με τα άτομα της δεύτερης ομάδας. 

 

Συμπέρασμα

Η μελέτη δείχνει ότι η συμπλήρωση με αργής αφομοίωσης υδατάνθρακες σε μια δίαιτα μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο της απώλειας του μυϊκού ιστού ενώ χάνετε βάρος, και επομένως να βοηθήσει στην απώλεια του σωματικού λίπους χωρίς να θυσιάζετε η μυϊκή σας μάζα.


Η άποψη των ειδικών

Η διάρκεια αυτής της μελέτης έδωσε, δυστυχώς, στους συμμετέχοντες πολύ περισσότερες ευκαιρίες να λοξοδρομήσουν από τη διατροφή τους, το οποίο αποτέλεσε σε λιγότερο εντυπωσιακά ευρήματα απ’ ότι θα μπορούσαν να έχουν. 

 

Δεδομένου ότι η πρωτεΐνη που καταναλωνόταν ήταν υψηλότερη στην ομάδα αργών υδατανθράκων, η μελλοντική έρευνα θα πρέπει να ταιριάζει με τα μακροθρεπτικά συστατικά και την πρόσληψη θερμίδων, ενώ η μια ομάδα καταναλώνει υψηλού γλυκαιμικού δείκτη και η άλλη χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη υδατάνθρακες. Αυτό στη συνέχεια θα απομονώσει σωστά τον αντίκτυπο της σύνθεσης υδατανθράκων. 

 

Ωστόσο, τα αποτελέσματα σε αυτό το στάδιο είναι πολύ υποσχόμενα και τα οφέλη της μείωσης της γρήγορης αφομοίωσης υδατανθράκων από τη διατροφή είναι ήδη γνωστές. Οι τύποι των υδατανθράκων που θα πρέπει να αποφεύγονται στο σύνολο είναι εκείνοι που χρησιμοποιούνται από το σώμα για μια γρήγορη δόση ενέργειας, όπως τα αναψυκτικά, τα γλυκά και το λευκό ψωμί. Δεδομένου ότι οι υδατάνθρακες παρέχουν ενέργεια που απαιτείται για μια κανονική καθημερινή ρουτίνα, η παρούσα μελέτη δείχνει ότι οι αργής αφομοίωσης υδατάνθρακες θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη για την απώλεια βάρους χωρίς την θυσία της μυϊκής μάζας.

 

http://www.predatornutrition.com/en/content/do-slow-carbs-help-retain-muscle-mass-during-weight-loss/

http://www.fit-blaster.com/

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Οι 4 ασκήσεις που θα κάνουν τους δικέφαλους να... σκίσουν τα μανίκια
  • Ο Δημήτρης Μαρινόπουλος νέος πρόεδρος της NAC Hellas!
  • 5 σημάδια ότι το φούσκωμα στο στομάχι δεν οφείλεται στη διατροφή
  • Ενέργεια στο σώμα μέσα από την διατροφή
  • 6 τέλεια γεύματα για μετά την προπόνηση
  • Η σημερινή σοκαριστική εικόνα του κορυφαίου Mr. Olympia Ronnie Coleman
loading...