Αρέσουν στις γυναίκες οι τρίχες που έχεις στο σώμα σου;

  • Κατηγορία Beauty
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Απάντηση σε ένα από τα διαχρονικά ερωτήματα της αντρικής περιποίησης.

Είτε είσαι πιο τριχωτός από μαμούθ, είτε το κορμί σου είναι πιο απαλό και λείο από εκείνο του γυμνοσάλιαγκα, υποθέτουμε ότι μέχρι σήμερα θα έχεις συμβιβαστεί με την εικόνα του ή, ακριβέστερα, με την τριχοφυΐα σου. Ωστόσο, πόσο άνετα νιώθει με αυτή το «άλλο σου μισό»; Αλλά και γενικότερα, οι εκπρόσωποι του λεγόμενου «ασθενούς φύλου»;

Ελπίζοντας να πάρουμε μια πειστική απάντηση σε ένα από τα πιο κλασσικά ερωτήματα της αντρικής περιποίησης, το αν δηλαδή οι γυναίκες θέλουν το αντρικό σώμα με ή χωρίς τρίχες, μιλήσαμε με τις άμεσα ενδιαφερόμενες.

Που καταλήξαμε; Ότι, τελικά, όλα είναι θέμα γούστου. Βλέπεις...

Μερικές το προτιμούν γυμνό

Για κάποιες γυναίκες, δεν τίθεται καν θέμα επιλογής. «Προσωπικά, δεν μπορώ να κάνω μόνιμη σχέση με έναν άντρα που έχει τρίχες στο σώμα του» αναφέρει η 37χρονη Jaclyn Sclaver από τη Νέα Υόρκη. «Ειλικρινά, ακόμα και το πιο γυμνασμένο και σέξι αντρικό σώμα με αφήνει παγερά αδιάφορη αν βρίσκεται κρυμμένο κάτω από ένα παχύ στρώμα τρίχες» προσθέτει.

Για κάποιες άλλες, βέβαια, η αντρική αποτρίχωση αποτελεί, εκτός από ζήτημα αισθητικής και θέμα... ισότητας. «Αφού απαιτείτε από εμάς να είμαστε εντελώς “καθαρές” από τρίχες “εκεί κάτω”, για ποιο λόγο να μην έχουμε κι εμείς ανάλογη απαίτηση από εσάς;» θα πει η 27χρονη Jordan Guskind. «Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ετοιμάζεσαι να κάνεις στοματικό και να διαπιστώνεις ότι η ηβική περιοχή του συντρόφου σου θυμίζει τη ζούγκλα του Αμαζονίου» θα πει η 28χρονη Sam Feigman.

Να σημειώσουμε εδώ ότι εξίσου αρνητική φαίνεται να είναι η άποψη των εν λόγω κυριών τόσο για το μούσι, όσο και για τα γένια. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Sklaver «Και τα δύο αυτά ερεθίζουν το δέρμα μιας γυναίκας. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο πρόσωπο της αλλά σε όποιο σημείο του σώματος της βάζει ο νους σου». Ο νοών, νοείτο.

... ενώ κάποιες άλλες «χνουδωτό»

Στο ακριβώς αντίθετο άκρο, βρίσκονται οι κυρίες που θεωρούν το εντελώς γυμνό από τρίχες αντρικό σώμα όχι απλά απωθητικό αλλά εντελώς αφύσικο.

«Η τριχοφυΐα στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα ενός άντρα φανερώνει την ηλικία του. Αυτό όμως δεν είναι κάτι απαραίτητα κακό, αφού τον κάνει να δείχνει πιο έμπειρος και, ενδεχομένως, πιο ώριμος» θα πει η 25χρονη Laura Paulson.

«Προσωπικά, δεν με απασχολεί αν ο σύντροφός μου έχει το λεγόμενο “γένι των τριών ημερών” ή λίγες τρίχες πάνω στο σώμα του» αναφέρει η 28χρονη Liz Polcha. «Αυτό που βρίσκω επιεικώς απαράδεκτο, όμως, είναι το μουστάκι. Το οποίο θεωρώ εξαιρετικά κακόγουστο» προσθέτει.

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι τόσο οι κυρίες που ψηφίζουν υπέρ του πλήρως αποτριχωμένου αντρικού σώματος, όσο και εκείνες που δηλώνουν ότι «δεν έχουν πρόβλημα» με την ελαφρά αντρική τριχοφυΐα, συμφωνούν με μια φωνή στο εξής: ότι οι τρίχες στην αντρική πλάτη, όσο γυμνασμένη κι αν είναι αυτή, αποτελούν περίπου «αιτία χωρισμού».

«Προσωπικά -και μολονότι δεν είναι το καλύτερό μου- θα συμβιβαζόμουν αν ο σύντροφός μου είχε δασύτριχο στήθος» εξηγεί η Guskind. «Αυτό που δεν αντέχω με τίποτα, όμως, είναι η εικόνα ενός αντρικού σώματος που οι τρίχες στο στήθος, στους ώμους και την πλάτη ενώνονται και γίνονται ένα. Μια μάζα που απειλεί να σε καταπιεί» προσθέτει γελώντας.

«Οι τρίχες στην πλάτη είναι σχεδόν αιτία χωρισμού» αναφέρει εύθυμα η Polcha. «Η εντύπωση που μου δημιουργείται για έναν άντρα με τριχωτή πλάτη είναι ότι έχει παραιτηθεί από τη ζωή. Δόξα το Θεό, πλέον υπάρχουν πολλά προϊόντα στο εμπόριο που μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το εν λόγω θεματάκι. Χρησιμοποίησέ τα, λοιπόν!».

Η κατακλείδα: Όλα είναι θέμα περιποίησης

Το ηθικό δίδαγμα όλων αυτών που μόλις διάβασες; Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην δίνει σημασία στο πόσο πολύ (ή λίγο) «ασχολείσαι» με την τριχοφυΐα στο σώμα σου, ακόμη κι αν εκείνη δηλώνει ότι, τελικά, δεν έχει «πρόβλημα με τις τρίχες».

Με αυτό το δεδομένο, λοιπόν -και αναζητώντας τη σοφία των ειδικών για το πώς μπορείς να περιποιηθείς σωστά τα «δάση» που (πιθανότατα) φυτρώνουν πάνω στο κορμί σου- θεωρήσαμε καλή ιδέα να μιλήσουμε με την Genevieve Bochanty, διευθύντρια του ειδικευμένου στην εμπορία προϊόντων ξυρίσματος website The Art Of Shaving. Να τι μας είπε:

> «Το ότι δε θέλεις να ξυρίσεις το πρόσωπο ή κάποιο σημείο του σώματός σου δε σε απαλλάσσει αυτόματα από την “υποχρέωση” του “τριμαρίσματος”. Αν λοιπόν έχεις έντονη τριχοφυΐα, κούρεψε τις τρίχες σου στο πρόσωπο, στο στήθος σου ή οπουδήποτε αλλού θέλεις σε τακτά χρονικά διαστήματα. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα αργήσει να έρθει η στιγμή που θα αρχίσεις να θυμίζεις γορίλα».

> «Προτείνω να κάνεις το τριμάρισμα στην μπανιέρα ή στο ντους, όταν είναι στεγνό. Το καθάρισμα μετά θα είναι πολύ εύκολη υπόθεση».

> «Αν θέλεις να ξυρίσεις το σώμα σου, ακολούθησε την ίδια διαδικασία και δείξε την ίδια ακριβώς φροντίδα με εκείνη που θα έδειχνες και για το πρόσωπό σου. Ως εκ τούτου, πριν πιάσεις δουλειά με το ξυράφι, χρησιμοποίησε μια μηχανή κουρέματος και “τρίμαρε” τις τρίχες σου μέχρι το μήκος τους να μην ξεπερνά το μισό περίπου εκατοστό. Κάνοντας τη συγκεκριμένη προετοιμασία, το ξύρισμα εν συνεχεία όχι μόνο θα είναι πιο εύκολο αλλά θα προξενήσει τους ελάχιστους δυνατούς ερεθισμούς στο δέρμα».

> «Πρόσεξε ακόμη το πόσο κοντές θα κόψεις τις τρίχες σου αν δεν σκοπεύεις να τις ξυρίσεις, τελικά. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να θυμίζεις ξεπουπουλιασμένο κοτόπουλο».

> «Τέλος, εννοείται βέβαια πως, για να κάνεις σωστή δουλειά, θα πρέπει να έχεις διαλέξει τα κατάλληλα “εργαλεία”. Ως εκ τούτου, διάλεξε μια αξιόπιστη μηχανή κουρέματος που θα διαθέτει πολλές “σκάλες” αλλά κι ένα ειδικό ξυράφι για ξύρισμα στο σώμα».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ