Πώς δρούσε το κύκλωμα με delivery αναβολικών σε αθλητές bodybuilding σε Αθήνα και Νέα Υόρκη

  • Κατηγορία News
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Εξαγωγές αναβολικών ακόμα και στη Νέα Υόρκη πραγματοποιούσε το κύκλωμα διακίνησης παράνομων σκευασμάτων που «ξηλώθηκε» από την Οικονομική Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε τρεις Έλληνες στην Αθήνα. Εξ αυτών ο πιο επικίνδυνος θεωρούνταν από τους αστυνομικούς ένας 40χρονος, με τον οποίο είχε ασχοληθεί στο παρελθόν η Δίωξη Εκβιαστών, που ερευνούσε την εμπλοκή του σε απειλές και εκβιάσεις που σχετίζονται με τον κόσμο της νύχτας.

Αυτός ήταν και ο λόγος που για τη σύλληψή του οργανώθηκε επιχείρηση με ισχυρότερες δυνάμεις. Στη θέα των αστυνομικών, πάντως, δεν έφερε την παραμικρή αντίσταση. Αυτό που προκάλεσε την έκπληξη των αντρών της Οικονομικής Αστυνομίας ήταν ότι σε μία ντουλάπα του σπιτιού του βρέθηκε κρυμμένος βαρύς οπλισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του κυκλώματος έκαναν ντελίβερι τα αναβολικά στα σπίτια των πελατών τους (πολλοί εκ των οποίων ασχολούνται με το bodybuilding), χωρίς να πτοούνται από το lockdown και τους περιορισμούς στην κυκλοφορία. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία της υπόθεσης, τα κέρδη που αποκόμιζαν τα νομιμοποιούσαν –μεταξύ άλλων – χρησιμοποιώντας κερδισμένα δελτία τυχερών παιγνίων.

Η δράση της οργάνωσης δεν περιοριζόταν στην Ελλάδα, αλλά επεκτεινόταν και στο εξωτερικό, καθόσον εντοπίστηκαν δέματα έτοιμα προς αποστολή με παραλήπτες, ενδεικτικά, Νέα Υορκη Η.Π.Α. και Ρουμανία.

Αστυνομικές πηγές αποκαλύπτουν ότι οι ελληνικές Αρχές θα εξετάσουν τυχόν σχέση του κυκλώματος με την οργάνωση που είχε εξαρθρωθεί τον Δεκέμβριο του 2019, όταν είχαν συλληφθεί εννιά άτομα σε Εύβοια, Αττική, Φωκίδα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη.

Η συγκεκριμένη οργάνωση διακίνησης αναβολικών θεωρούνταν από τις ελληνικές Αρχές η μεγαλύτερη που έχει εξαρθρωθεί ποτέ στη χώρα μας για το συγκεκριμένο αδίκημα. Διακινούσε αναβολικά σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε πάρα πολλές χώρες στο εξωτερικό: Καναδά, ΗΠΑ, Κίνα, Τουρκία, Ινδία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Σιγκαπούρη και Παναμά.

«Εγκέφαλος» φερόταν να είναι μυστηριώδης Γάλλος, 33 ετών σήμερα, ο οποίος διέφυγε τότε της σύλληψης και μπήκε στο μικροσκόπιο της Europol και των γαλλικών Αρχών. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τον περιέγραφαν τότε ως έναν «παίχτη» με διεθνή εμβέλεια στη διακίνηση αναβολικών.

Οι αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας δεν έχουν ακόμα στοιχεία που να συνδέουν το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε την Τρίτη με την εγκληματική οργάνωση του 2019, ωστόσο κάποια σκευάσματα που βρέθηκαν την Τρίτη στην κατοχή των συλληφθέντων προσομοιάζουν στα σκευάσματα που είχαν κατασχεθεί τότε. Πρόκειται για σκευάσματα με πλαστές ετικέτες που παραπέμπουν σε γνωστές φαρμακευτικές εταιρείες. Αυτό δεν αποτελεί απόδειξη σύνδεσης των δύο κυκλωμάτων, ωστόσο είναι αρκετό για να εξετάσουν οι Αρχές τυχόν σύνδεση των δύο υποθέσεων.

Εντοπίστηκε αποθήκη

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη την αποθήκη που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές αναβολικών, όπως και ένα όχημα που είχαν νοικιάσει από εταιρία για να κάνουν ντελίβερι την «πραμάτειας» τους.

Για τη διακίνηση των σκευασμάτων χρησιμοποιούσαν εκτός από το ενοικιασμένο όχημα και αυτοκίνητο ιδιοκτησίας τους, το οποίο και κατασχέθηκε.

Ως προς την επικινδυνότητα των εν λόγω σκευασμάτων για τη δημόσια υγεία, επισημαίνεται ότι σύμφωνα και με την επιθεωρητής του ΕΟΦ χρησιμοποιούν μεταξύ άλλων, δραστική ουσία «η οποία έχει απαγορευθεί παγκοσμίως εδώ και χρόνια, λόγω σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών από τη χρήση της».

Παρουσία δικαστικών λειτουργών σε οικίες, επιχειρήσεις οχήματα και εγκαταστάσεις της οργάνωσης, κατά τις οποίες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα κάτωθι: Μεγάλο πλήθος αναβολικών σκευασμάτων, ήτοι περί τα 123.717 δισκία και 4.331 φιαλίδια, έγγραφα και χειρόγραφων σημειώσεων, 46 κερδισμένα δελτία τυχερών παιγνίων, σφραγίδες εταιρειών, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 5,6γρ. , ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο μάρκας.

Επίσης εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά, ήτοι: Ένας πτυσσόμενος σουγιάς Spartan cold steel με μήκος δεκαέξι εκατοστών και μήκος λάμας έντεκα εκατοστών. Ένα μαχαίρι Columbia SP συνολικού μήκους τριάντα εκατοστών και μήκος λάμας δεκαεφτά εκατοστών. Ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι KA-BAR συνολικού μήκους δεκαεννέα εκατοστών και μήκος λάμας επτάμιση εκατοστών. Μία μεταλλική σιδερογροθιά. Τρεις γεμιστήρες άνευ φυσιγγίων. Ένα πιστόλι μάρκας Beretta, χρώματος μαύρου, FNP-40, με σειριακό αριθμό 61CMT05463, μεθ’ ενός γεμιστήρα, άνευ φυσιγγίων. Ένα υποπολυβόλο τύπου Scorpion, χρώματος μαύρου, με σειριακό αριθμό Β3465, με γεμιστήρα περιέχοντα είκοσι φυσίγγια. Μία χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, μία χειροβομβίδα Γιουγκοσλαβίας τύπου m-52, μία χειροβομβίδα αμυντικού τύπου F1, μία χειροβομβίδα αμυντικού τύπου F1,480 φυσίγγια διαφόρων μαρκών και διαμετρημάτων.

Κατ΄ εκτίμηση της Οικονομικής Αστυνομίας και με βάση τις προσδιορισμένες τιμές πώλησης η συνολική αξία των κατασχεθέντων αναβολικών και φαρμάκων υπερβαίνει τα 170.000 ευρώ.

Ρεπορτάζ: www.policenews.eu

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ