Θα «πλημμύριζαν» την αγορά με αναβολικά - Τι τους πρόδωσε;

  • Κατηγορία News
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Έτοιμος να «πλημμυρίσει» την αγορά με επικίνδυνα σκευάσματα, απαγορευμένα σε όλο τον κόσμο, ήταν o 44χρονος και η παρέα του που συνελήφθησαν από την Οικονομική Αστυνομία.

Στελέχη του ΕΟΦ που είδαν τις χιλιάδες αμπούλες τρόμαξαν από τις ουσίες που υπόσχονταν σούπερ θαυματουργά αποτελέσματα κυρίως όσον αφορά στο αδυνάτισμα γυναικών. Όμως και οι άντρες ήταν έτοιμοι να πληρώσουν μέχρι και 600 ευρώ για τις αυξητικές ορμόνες που διακινούσε το κύκλωμα.

Ο 44χρονος, λάτρης των ταξιδιών, με την πανέμορφη σύζυγο του και πρώην μοντέλο, ήταν παλιός «γνώριμος» καθώς είχε απασχολήσει και πάλι για υπόθεση παράνομων σκευασμάτων και αναβολικών. Στη νέα του… «δραστηριότητα» κατηγορείται ότι έφερνε τις παράνομες ουσίες από τη γειτονική Βουλγαρία αφού η πανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει καθυστερήσεις στις παραδόσεις αγαθών από την Κίνα.

Ο ίδιος δηλώνει «ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας στο Λονδίνο», αλλά οι «128.048 αμπούλες και δισκία αναβολικών σκευασμάτων και άλλων απαγορευμένων σκευασμάτων» που βρέθηκαν στην κατοχή του και σε ένα νοικιασμένο διαμέρισμα στη Μεταμόρφωση μάλλον δεν έχουν καμία σχέση με… οικοδομικά υλικά.

«Από τον έλεγχο που κάναμε κατά τη διάρκεια της έρευνάς μας διαπιστώσαμε και μεγάλη κίνηση χρηματικών ποσών μέσω των τραπεζικών λογαριασμών. Μένει να δούμε από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα και αν δικαιολογούνται από τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας» λέει με νόημα αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση. Ωστόσο ο 44χρονος ήταν και πολύ… τυχερός, καθώς σε έρευνα που έγινε βρέθηκαν «46 κερδισμένα δελτία τυχερών παιγνίων».

Ο συνεργός του και συνομήλικος του «τράβηξε» την προσοχή των αστυνομικών. Όχι λόγω της εντυπωσιακής σωματοδομής του, αλλά εξαιτίας του μικρού οπλοστασίου που βρέθηκε στην κατοχή του. «Τρεις χειροβομβίδες και χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, υποπολυβόλο και γεμιστήρα με 20 φυσίγγια, πιστόλι, 480 φυσίγγια και 3 γεμιστήρες, σιδερογροθιά, 3 μαχαίρια, αλεξίσφαιρο γιλέκο». Η δικαιολογία που φέρεται να είπε περί «συλλέκτη όπλων» δεν έπεισε τους αστυνομικούς που τον παρέπεμψαν με την κατηγορία παράβασης του νόμου περί όπλων. Το 2012 είχε κατηγορηθεί για όπλα, ναρκωτικά και κατοχή αναβολικών.

Το τρίτο μέλος της σπείρας δικαιολόγησε τον χαρακτηρισμό των αρχών περί «εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα» καθώς στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν δέματα με αναβολικά που ήταν έτοιμα να ταχυδρομηθούν σε Νέα Υόρκη και Γερμανία. Οι δουλείες πήγαιναν καλά, με «τη συνολική αξία των κατασχεθέντων σκευασμάτων να εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 170.000 ευρώ».

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή, και μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πηγή: www.zougla.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ