4+1 έξυπνοι τρόποι για να «ελαφρύνετε» το ποδήλατό σας

  • Κατηγορία Bicycle
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Το μεγάλο πρόβλημα για την ποδηλασία βουνού… είναι ότι για να ελαφρύνει το ποδήλατό σας αυτές τις μέρες, σχεδόν απαιτεί από εσάς να βγάλετε μια δεύτερη υποθήκη για το σπίτι σας! Τα ανταλλακτικά γίνονται όλο και πιο ακριβά και από ότι βλέπουμε αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Επομένως, πώς θα ελαφρύνει το ποδήλατα μας φθηνά;

Γιατί θέλουμε ελαφριά ποδήλατα;

Τα ελαφριά ποδήλατα απαιτούν λιγότερη ενέργεια για να κινηθούν. Επίσης όταν όλα τα πράγματα είναι ίσα (γεωμετρία, μονοπάτι κλπ), και ελαφρύτερο το ποδήλατο σας... τότε τόσο καλύτερα και τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να οδηγήσετε. Άλλωστε οι τελευταίες εξελίξεις, θέλουν ακόμα και τα ποδήλατα D/H (downhill) από υλικό carbon.

 

Ορίστε λοιπόν 4 φτηνοί τρόποι να ελαφρύνει το mountain bike σας.

1. Go Tubeless! Πετάξτε επιτέλους τα έξτρα εξαρτήματα όπως είναι οι σαμπρέλες, ρίξτε πολύτιμα γραμμάρια βάρους περιστροφής μειώνοντας και την αντίσταση κύλισης κατά την ίδια στιγμή... δεδομένου ότι οι τροχοί σας είναι συμβατοί με tubeless ελαστικά ή μετατρέψτε τους δικούς σας με kit μετατροπής εύκολα και με ασφάλεια. Όταν αυτό συνδυάζεται και με ελαφρύτερα ελαστικά, τότε η επίδραση είναι ακόμα μεγαλύτερη! Επίσης θα απαλλαγείτε από απλά σκασίματα όπως τριβόλια κτλ...

2. Αγοράστε ένα μεταχειρισμένο επώνυμο πιρούνι! Για καινούργιο θα χρειαστούμε μια περιουσία αλλά για μεταχειρισμένο μπορεί να είναι και η καλύτερή μας επένδυση! Θα δούμε άλλη ποιότητα στα μονοπάτια, στα άσχημα κατηφορικά καθώς και στο βάρος του ποδηλάτου.

3. Χάστε λίγο... βάρος! Ναι ακούγεται κάπως... αλλά ο πιο φθηνός τρόπος να δείτε άμεσα αποτελέσματα είναι να χάσετε μερικά κιλάκια. Λιγότερα λεφτά για φαγητό ελαφρύτερη αίσθηση του συνόλου μας σώμα-ποδήλατο... άλλωστε με το ποδήλατό μας πολλές φορές λέμε ότι γινόμαστε ένα, ώρα να το αποδείξουμε κιόλας.

4. Απαλλαγείτε από περιττά «μπλιμπλίκια» που έχετε βάλει ως ημι-μόνιμα πάνω στο ποδήλατο, όπως: κουδούνι, 8 φωτάκια (πετάξτε τα 6 κρατείστε τα δύο κλπ), κοντύνετε όπου σας παίρνει διάφορα εξαρτήματα όπως: καλώδια φρένων, ντίζα σέλας, τιμόνι κτλ. Αν φοβάστε να πειραματιστείτε, ζητήστε τη βοήθεια του ποδήλατά σας.

Τέλος, η μεγαλύτερη αλλαγή (αλλά δεν είναι φθηνή...) είναι ένα καλό ζευγάρι τροχών όπου και θα δείτε την μεγαλύτερη διαφορά στην κύλιση, στην επιτάχυνση και στα ανηφορικά. Αλλά πάμε για 400+ euro οπότε και δεν το συνιστούμε ως φθηνή αναβάθμιση...

Η εξοικονόμηση βάρους γίνεται έμμονη ιδέα και είδος ανταγωνισμού για πολλούς αναβάτες. Λογικό αρκετά αλλά σκεφτείτε πρώτα πόσα λεφτά είστε διατεθειμένοι να δώσετε και αν εκτός από ψυχολογική ανάγκη θα δείτε άμεση διαφορά κάνοντας πετάλι.

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • 5 τρόποι για ευκολότερη απώλεια σωματικού λίπους
  • Γιατί αξίζει να προπονηθείς πάνω σε ένα ποδήλατο
  • Τι κερδίζουν όσοι κάνουν καθημερινά ποδήλατο;
  • Πώς θα αντιμετωπίσεις τους πόνους πάνω στο ποδήλατο
  • Πώς θα εξαφανίσετε το «σωσίβιο» κάνοντας ποδήλατο!
  • Ποδήλατο: Γυμναστική πάνω σε 2 τροχούς
loading...