Ποια είναι τα οφέλη των συμπιεστικών ρούχων;

  • Κατηγορία Bicycle
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ενδύματα συμπίεσης είναι τα κομμάτια του ιματισμού όπως κάλτσες, καλσόν, κολάν, μανίκια , κλπ. , που παρέχουν υποστήριξη και είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τους ανθρώπους που η καθημερινότητα τους αναγκάζει να βρίσκονται σε όρθια στάση για μεγάλο χρονικό διάστημα , ή σε άτομα με κακή κυκλοφορία του αίματος . Τα ενδύματα μπορούν να έρθουν σε διάφορους βαθμούς συμπίεσης.

 

Μελέτες τα τελευταία χρόνια αποδεικνύουν ότι φορώντας ρούχα με διαβαθμισμένη συμπίεση(συμπιεστικά ρούχα), ασκείται πίεση σε συγκεκριμένα μέλη του σώματος, με έναν ισορροπημένο και ακριβήτρόπο, επιταχύνοντας τη ροή του αίματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διοχετεύεται περισσότερο οξυγόνοστους μύες που ασκούνται, αυξάνοντας την απόδοσή τους.

 

Είναι ευεργετικά, ακόμα, και για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πολύωρων ταξιδιών και του «jetlag» που προκαλούν κακή κυκλοφορία των κάτω άκρων, λόγω της ακινησίας, της πίεσης, της αφυδάτωσης και της έλλειψης οξυγόνου.

Πιο συγκεκριμένα για την άσκηση. Τα κύρια πλεονεκτήματα των αθλητικών ενδυμάτων συμπίεσης είναι ότι κρατούν τους μύεςζεστούς για την πρόληψη της μυϊκής δυσκαμψίας, της καταπόνησης, των μικροτραυματισμών (πιασίματα) και της κόπωσης. Ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος έτσι ώστε να μεταφέρεται περισσότερο οξυγόνο σε αυτούς. Επίσης μειώνουν αποτελεσματικά τον απαιτούμενο χρόνο για την αποκατάστασή τους.

 

Απομακρύνουν την υγρασία, ώστε να διατηρείται το σώμα στεγνό και με σταθερή θερμοκρασία. Διαθέτουν μόνιμη αντιμικροβιακή επεξεργασία, μειώνοντας τις δυσάρεστες οσμές που προκαλούνται από την εφίδρωση και ταυτόχρονα μπορούν να χρησιμεύσουν για την προστασία του οργανισμού από την ηλιακή ακτινοβολία καθώς κατασκευάζονται από υλικάυψηλού δείκτη προστασίας.

 

Επιπλέον , τα ενδύματα συμπίεσης μπορούν και ενισχύουν την αθλητική απόδοση και συμβάλλουν στην προστασία των αθλητών από τραυματισμούς που οφείλονται σε ολίσθηση.

Σε επόμενο άρθρο θα αναφερθούμε στα επι μέρους είδη των συμπιεστικών ρούχων αλλά και στις λειτουργίες του καθενός.

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τι είναι το ιπποφαές και πού μας ωφελεί
  • Οι λόγοι που τα καρύδια είναι αληθινός διατροφικός θησαυρός
  • Η ιδανική διάρκεια του μεσημεριανού ύπνου και τα οφέλη του στην υγεία!
  • Τι είναι η υδρολυμένη πρωτεΐνη και ποια τα οφέλη της
  • Όσοι πίνουν πολύ καφέ μάλλον θα ζήσουν περισσότερο!
  • Γιατί αξίζει να προπονηθείς πάνω σε ένα ποδήλατο
loading...