Ποδηλατική καινοτομία made in Greece

  • Κατηγορία Bicycle
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Ένα πρωτότυπο και φοβερό βήμα έκανε η Velo Lab που ξεκίνησε τις πρώτες πωλήσεις της στο εξωτερικό. Ένα start-up από την Αθήνα, το οποίο σχεδιάζει και παράγει χειροποίητα ποδήλατα με καινοτόμο εργονομικό σχεδιασμό. Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2013 από τον 38χρονο μηχανολόγο-μηχανικό κ. Στάθη Στασινόπουλο, έναν έμπειρο ποδηλάτη, με περισσότερα από 15 χρόνια στον χώρο της αγωνιστικής ποδηλασίας.
 
«Το ποδήλατο είναι τρόπος ζωής. Μέχρι το καλοκαίρι του 2014 δεν ζούσα από το ποδήλατο. Αποφάσισα όμως να αφήσω την πρωινή μου δουλειά για να αφοσιωθώ σε αυτό» διηγείται στο «Βήμα». Ολα ξεκίνησαν στα τέλη του 2010 από το υπόγειο του σπιτιού του, όταν ο σχεδιαστής του Folding Project έβαλε στο χαρτί τα πρώτα σχέδια και έναν χρόνο αργότερα κατασκεύασε το πρώτο πρωτότυπο.
 

 
Ακολούθησαν εντατικές μελέτες και δοκιμές για να οδηγήσουν μετά από περίπου τρία χρόνια στο τελικό μοντέλο. Οπως υπολογίζει ο κ. Στασινόπουλος, χρειάστηκαν περίπου 3.500 ώρες έρευνας και ανάπτυξης. Τον Αύγουστο του 2013 το Folding Project ήταν το πρώτο ελληνικό ποδήλατο που συμμετείχε στον παγκόσμιο διαγωνισμό σχεδίου IF Design Αwards στη Γερμανία, ενώ έναν μήνα αργότερα παρουσιάστηκε επίσημα στο Athens Bike Festival. Το 2014 το Folding Project ήταν finalist στα Ελληνικά Βραβεία Επιχειρηματικότητας, ενώ συμμετείχε στη μεγαλύτερη έκθεση ποδηλάτου στον κόσμο, Eurobike.
 

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Γιατί αξίζει να προπονηθείς πάνω σε ένα ποδήλατο
  • Τι κερδίζουν όσοι κάνουν καθημερινά ποδήλατο;
  • Πώς θα αντιμετωπίσεις τους πόνους πάνω στο ποδήλατο
  • Πώς θα εξαφανίσετε το «σωσίβιο» κάνοντας ποδήλατο!
  • Ποδήλατο: Γυμναστική πάνω σε 2 τροχούς
  • Το ποδήλατο ΔΕΝ κάνει κακό στο σεξ για τους άνδρες
loading...