Σταφίδες: Γιατί πρέπει να τρώμε πριν από τον ύπνο

Οι σταφίδες αποτελούν «διαθρεπτική» τροφή, δηλαδή παρέχουν επαρκείς ποσότητες μικροθρεπτικών συστατικών (βιταμινών, μετάλλων, πολυφαινολών, κτλ.) αναλογικά με τις θερμίδες που αποδίδουν.

Έχουν αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Περιέχουν φυτικές ίνες που καταπολεμούν την δυσκοιλιότητα, μειώνουν την χοληστερόλη και τον κίνδυνο καρκίνου του ορθού.
Καταπολεμούν επίσης την αναιμία λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σίδηρο.

Περιέχουν κάλιο με αποτέλεσμα να μειώνουν την κατακράτηση και την αρτηριακή πίεση.
Μέσω των βιταμινών Α και Β, η κατανάλωσή της βοηθά στην όραση, την ανάπτυξη, την αναπαραγωγή, τον μεταβολισμό, την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και συμβάλλει στη βελτίωση της μνήμης, της συγκέντρωσης και της διάθεσης.

Στο παρακάτω βίντεο μπορεί να δείτε πως ωφελείτε και τον ύπνο σας αν καταναλώνετε μια χούφτα σταφίδες πριν κοιμηθείτε:

 

 

Μπορείς τελικά να βγάλεις χρήματα επενδύοντας σε κρυπτονομίσματα;

Πόσο ασφαλής και πόσο επικερδής είναι μια επένδυση σε κρυπτονομίσματα; Αναλύουμε τι είναι το κρυπτονόμισμα και πώς μπορεί να σου αποφέρει χρήματα.

Το κρυπτονόμισμα υπάρχει στις ζωές μας εδώ και τουλάχιστον 12 χρόνια, ενώ πρόσφατα έγινε γνωστό πως το Facebook θα μπει κι αυτό στο χορό, λανσάροντας το δικό του, ονόματι ‘Libra‘. Γιατί όμως είναι τόσο δημοφιλή τα κρυπτονομίσματα; Πώς μπορείς να τα αγοράσεις; Συμφέρει να μπεις στην αγορά ή στην ανταλλαγή των κρυπτονομισμάτων; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα θα δώσουμε απαντήσεις.

Κρυπτογονία
Ξεκινάμε βλάσφημα, παραφράζοντας την έννοια της Θεογονίας, για να δώσουμε τον ορισμό του κρυπτονομίσματος: πρόκειται για μια λέξη που καταγράφηκε για πρώτη φορά το 1998 από τον Wei Dai στη λίστα αλληλογραφίας της ιντερνετικής κολλεκτίβας των cypherpunks, υποστηρίζοντας την ιδέα μιας νέας μορφής χρήματος η οποία βασίζεται σε μια κατανεμημένη βάση δεδομένων (Blockchain), σε ένα ανοικτής φύσης λογισμικό, το οποίο οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να τροποποιήσουν (forking), όπως αναφέρει το oneman.gr.

Το νέο αυτό είδος χρήματος, δεν βασίζεται σε μια κεντρική αρχή, αλλά υπακούει στις νόρμες των Peer-to-Peer συναλλαγών. 10 χρόνια αργότερα, ο Satoshi Nakamoto θα δημοσιεύσει στην ίδια λίστα αλληλογραφίας τις πρώτες προδιαγραφές του bitcoin στο περίφημο πλέον white paper που λίγο αργότερα κατατέθηκε και δημόσια.

Πόσο κοστίζει ένα bitcoin σήμερα;
Η σημερινή ισοτιμία του bitcoin στην ευρωπαϊκή χρηματαγορά, αντιστοιχεί σε 14.188,69 ευρώ.

Πώς ξεκινάω

 

 

Χρειάζεσαι:

Μια σύνδεση Internet και έναν υπολογιστή.

Ένα λογαριασμό τράπεζας συνδεδεμενο με τον λογαριασμό κρυπτονομισμάτων σου.

Έναν αποθηκευτικό χώρο για τα νομίσματά σου (digital wallet).

Λογαριασμό στο Coindesk ώστε να αποκτήσεις πλήρη γνώση του χρηματιστηρίου των κρυπτονομισμάτων και να βάλεις μπρος τις πρώτες σου συναλλαγές με αυτά.

Πρόκειται για ένα νόμισμα άυλο, του οποίου η αξία συνδέεται με την κοινή εμπιστοσύνη ανάμεσα στους επενδυτές, την ενσωμάτωσή του στις οικονομικές αγορές και το δημόσιο ενδιαφέρον για τη χρήση του. Κάθε κρυπτονόμισμα παρουσιάζει τις δικές του ιδιαιτερότητες ως προς την ψηφιακή ανάλυση. Κάθε συναλλαγή όμως, συμβαίνει ως εξής:

Όταν ο καταναλωτής κάνει μια οποιαδήποτε αγορά online, οι τράπεζες επικυρώνουν τη συναλλαγή. Στην περίπτωση του Bitcoin όμως, οι συναλλαγές συμβαίνουν χωρίς καμία μεσολάβηση τρίτου παράγοντα, μέσα από ένα σύστημα που λέγεται hashing. Όταν ένα πρόσωπο πληρώνει ένα άλλο πρόσωπο με bitcoin, οι υπολογιστές της Blockchain του κάθε κρυπτονομίσματος ελέγχουν την εγκυρότητα της συναλλαγής βάσει της επίλυσης ενός σχετικού μαθηματικού προβλήματος. Αν το αποτέλεσμα του προβλήματος είναι έγκυρο, τότε η συναλλαγή εκτυλίσσεται κανονικά και καταχωρείται στην βάση δεδομένων του κρυπτονομίσματος.

Όλες οι συναλλαγές κάθε κρυπτονομίσματος είναι διαθέσιμες και διαφανείς προς κάθε έναν που επιθυμεί να κρατήσει αρχείο, ενώ αξίζει να τονίσουμε πως δεν υπάρχει το στοιχείο της επιστρεψιμότητας ή/και της ακύρωσης συναλλαγών. Κάθε μεταφορά από και προς χρήστη Bitcoin θεωρείται απόλυτα ασφαλής και είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξουν απώλειες ή κλοπές.

Crypto Trading Vs Investing: οι διαφορές
Εδώ υπάρχει μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στις δύο έννοιες: το investing (επένδυση) αφορά εκείνους που θέλουν να εκμεταλλευτούν μακροπρόθεσμα κάποια κέρδη μέσω αγοραπωλησιών νομισμάτων, επενδύοντας κυρίως σε νομίσματα που δεν παρουσιάζουν σοβαρές αυξομειώσεις στην αξία τους. Το trading είναι το ακριβώς αντίθετο: αφορά κυρίως μικροεπενδυτές που ξεκινούν με μικρά ποσά, οι οποίοι αποσκοπούν σε κέρδος, αγοράζοντας και πουλώντας νομίσματα ανάλογα με τις ανόδους και τις πτώσεις αυτών. Για παράδειγμα, μια μέση διακύμανση τιμής του Ethereum, ξεκινά από τα 338.54 δολάρια ανά νόμισμα και καταλήγει στα 392.90.

Επιλόγος
Τα κρυπτονομίσματα παραλληλίζονται συχνά με την ψηφιακή επανάσταση της εμφάνισης του Internet στα τέλη της δεκαετίας του `90. Όσοι έσπευσαν τότε να επενδύσουν σε μετοχές εταιρειών ψηφιακής τεχνολογίας, αντιμετώπισαν σοβαρές απώλειες. Το κρυπτονόμισμα βέβαια είναι μια λίγο διαφορετική επανάσταση: είναι ένα νόμισμα που πρακτικά καταργεί την έννοια της τράπεζας. Όσο επαναστατικό κι αν ακούγεται (και είναι), είναι πιο συνετό να περιμένουμε λίγα χρόνια ακόμα ώστε να δούμε πόσο θα σταθεροποιηθεί αξιακά και πόσο αξιόπιστος είναι ο χάρτης των κρυπτό-συναλλαγμάτων ως προς την καθημερινότητά μας.

Πηγή: www.news247.gr

001 xtreme

Ο κορωνοϊός «εκτόξευσε» τη βιομηχανία ταινιών ενηλίκων - Οι προτιμήσεις των Ελλήνων

Η δημοφιλής εταιρία παραγωγής ταινιών ερωτικού περιεχομένου δίνει ελεύθερη πρόσβαση στους χρήστες στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως μέχρι το τέλος της καραντίνας του δεύτερου κύματος κορωνοϊού που ταλανίζει τη χώρα μας και το παγκόσμιο στερέωμα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, που περιλαμβάνει τα ευρήματα έρευνας για την παρακολούθηση των ταινιών αυτών στη χώρα μας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Oι διεθνείς παρουσίες της SugarBabes.tv τόσο σε Ευρώπη (ΧBIZ european Awards) και φέτος με 3 υποψηφιότητες και την Ίννα Ιννάκι στην παρουσίαση κατηγορίας βραβείου με φόντο την Ακρόπολη με live streaming σε όλη την υφήλιο μιας όπου πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, όσο και σε Αμερική ούσα για φέτος η μοναδική Ελληνίδα εκπρόσωπος που έχει 3 υποψηφιότητες στα AVN Awards γνωστά και ως τα «Όσκαρ του Πορνό» μόνο εθνικά υπερήφανους μπορεί να μας κάνει.

Ακολουθώντας το παράδειγμα παγκόσμιων κολοσσών της βιομηχανίας ενηλίκων, η www.SugarBabes.tv συμβάλλει με τον δικό της τρόπο στη μάχη κατά του κορωνοϊού, έτσι ώστε να παροτρύνει τον κόσμο να μείνει σπίτι έχοντας πρόσβαση δωρεάν στις υπηρεσίες της, κάνοντας έτσι πιο πικάντικο τον εγκλεισμό της καραντίνας, δίνοντας μια διέξοδο στους ανθρώπους που είναι αναγκασμένοι να περάσουν πολλές ώρες μέσα στο σπίτι.

Εδώ να θυμίσουμε ότι ενάμιση μήνα πριν το δεύτερο lockdown είχε μοιράσει 10.000 μάσκες σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, προσφέροντας έτσι μέρος των εσόδων της στην προστασία των πολιτών από τον κορωνοϊό, προαναγγέλλοντας ότι θα συνεχίσει να δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο, όπου χρειάζεται ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το να βλέπεις πορνό είναι βαλβίδα αποσυμπίεσης τόσο για τους μοναχικούς τύπους όσο και για τα ζευγάρια, με την προϋπόθεση ότι δεν ξεπερνάμε τα όρια της παρακολούθησης, γιατί η υπερβολική προβολή μπορεί να μας προκαλέσει αρνητικές συνέπειες, σύμφωνα με τους ερευνητές οπότε… παν μέτρον άριστον!

Η έρευνα και τα στατιστικά του 2ου εγκλεισμού

Σπουδαία στοιχεία όσον αφορά την επισκεψιμότητα στο site της «SugarBabes.tv» έδωσαν στη δημοσιότητα μετά από έρευνα οι υπεύθυνοι της εταιρείας παραγωγής της Ίννας Ιννάκι. Η παρακολούθηση των στατιστικών που αφορούν την Ελλάδα (γιατί παράλληλα έχει μεγάλη επισκεψιμότητα παγκοσμίως, λόγω των διεθνών της παραγωγών), ξεκίνησε την πρώτη μέρα έναρξης των περιοριστικών μέτρων έως και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020.

Έτσι, λοιπόν, αυτή την περίοδο 537.093 χρήστες επισκέφθηκαν το site με 2.263.965 προβολές σελίδων, ενώ τα άτομα ηλικίας 25-34 είναι στην κορυφή προβολών, με ώρες αιχμής 23:00 με 03:00, ενώ η Αθήνα είναι πρώτη στις πόλεις οι κάτοικοι της οποίας παρακολουθούν ταινίες ενηλίκων, και ακολουθούν η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, η Πάτρα και το Ηράκλειο. Οι ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου στα καλύτερά τους από άποψης επισκεψιμότητας για άλλη μια φορά λόγω κορωνοϊού και δωρεάν πρόσβασης στο περιεχόμενό τους. Τα γυρίσματα φυσικά έχουν αναβληθεί, αλλά συντηρούνται από παραγωγές που είχαν προηγηθεί.

Τα στατιστικά μιλούν από μόνο τους…

(EΠΙΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΙ ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ)

• Επισκεψιμότητα SugarBabes.tv την περίοδο του 2ου lockdown:

537.093 μοναδικοί χρήστες, 2.263.965 προβολές σελίδων

• Επισκεψιμότητα ανά φύλο:

21,1% γυναίκες & 78,8% άνδρες

• Ώρες αιχμής:

23:00 με 03:00

• Επισκέψεις ανά πόλη:

1. Αθήνα 38,5%

2. Θεσσαλονίκη 14,4%

3. Λάρισα 8,9%

4. Πάτρα 8,1%

5. Ηράκλειο 7%

6. Υπόλοιπες πόλεις 23,1%

• Kατηγορίες που παρακολουθούν:

1. Greek movies 28%

2. 3some  22%

3. Lesbian 19%

4. Bisexual 14%

5. Group - Orgy 10%

6. Hard core 7%

• ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ:

1. Ίννα Ιννάκι

2. Έλενα Χατζή

3. Τζούλια

4. Ρόζα Ροζίτα

5. Βανέσα Αδαμοπούλου

• ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ:

1. Άλεξ Φάιερ

2. Πανάγος

3. Τεό

4. Nεκ Τζούνιορ

5. Κωνσταντίνος Πετσάκιας

Οι 7 τροφές που… εκτοξεύουν την αντοχή στο κρεβάτι!

Ένας στους τρεις άνδρες μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτισης ή στυτικής δυσλειτουργίας σε κάποια στιγμή στην ζωή του, σύμφωνα με την Κλινική Mayo στις ΗΠΑ.

Πολλές φορές οι άντρες επηρεάζονται πάρα πολύ ψυχολογικά, όταν έχουν δυσκολία στην παραγωγή και διατήρηση της στύσης, ή όταν εκσπερματώνουν πολύ νωρίς, επειδή η σεξουαλική αντοχή θεωρείται συχνά ως ένα μέτρο της σεξουαλικής ικανοποίησης και απόλαυσης.

Η τακτική σωματική άσκηση είναι ευεργετική για την αύξηση της σεξουαλικής αντοχής, αλλά και η υγιεινή διατροφή που βασίζεται σε βατόμουρα, σύκα, ωμά στρείδια, φυστίκια, σκόρδο, μπανάνες και σοκολάτα μπορεί να σας δώσει εκείνη την “έξτρα” ώθηση στην σεξουαλική αντοχή που αναζητάτε.

1. Βατόμουρα
Τα βατόμουρα θεωρείται “σούπερ σεξουαλική” τροφή για τους άνδρες, επειδή λειτουργούν με τρόπο παρόμοιο με το γνωστό Viagra. Είναι γεμάτα με χημικές ενώσεις που βοηθούν στην χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον, περιέχουν ίνες, που βοηθούν στην αποβολή της περιττής χοληστερόλης από τον οργανισμό, προτού αυτή προλάβει να προσκολληθεί στις αρτηρίες. Η μείωση της χοληστερόλης και η ταυτόχρονα καλύτερη ροή του αίματος προς το πέος κατά τη σεξουαλική επαφή, οδηγούν σε πιο σταθερές και πιο μεγαλύτερης διάρκειας στύσεις.

2. Σύκα
Τα σύκα είναι πλούσια σε αμινοξέα (οι δομικές μονάδες για όλες τις ορμόνες), τα οποία μπορούν να αυξήσουν τη σεξουαλική αντοχή. Μια ανεπάρκεια σε αμινοξέα μπορεί να προκαλέσει μειωμένη σεξουαλική αντοχή ή/και μειωμένη επιθυμία για σεξ.

3. Ωμά στρείδια
Τα ωμά στρείδια περιέχουν μεγάλη ποσότητα ψευδαργύρου, ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας για την τεστοστερόνη, την ποιότητα του σπέρματος αλλά και τη ποσότητα σπέρματος που παράγει ο οργανισμός. Η παραγωγή τεστοστερόνης επηρεάζει την σεξουαλική επιθυμία και την σεξουαλική αντοχή στους άνδρες. Επιπλέον, τα ωμά στρείδια περιέχουν ντοπαμίνη. Η ντοπαμίνη δημιουργεί ένα αίσθημα της ευτυχίας, η οποία μπορεί να αυξήσει την επιθυμία του άντρα να… παρατείνει τη διάρκεια σεξουαλικής επαφής. Μια ανεπάρκεια σε ψευδάργυρο μπορεί να προκαλέσει σεξουαλική δυσλειτουργία, ανικανότητα και σεξουαλικά προβλήματα απόδοσης σε ορισμένους άνδρες.

4. Φιστίκια
Τα φιστίκια είναι μια πλούσια φυσική πηγή του αμινοξέος L-αργινίνη, η οποία είναι απαραίτητη για την αύξηση της σεξουαλικής αντοχής στους άνδρες, σύμφωνα με τον δρ Nicholas Perricone. Η L-αργινίνη χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία στο πέος ευνοώντας την αυξημένη ροή του αίματος στην περιοχή και την αύξηση της σεξουαλικής αντοχής κατά τη διάρκεια του σεξ.

5. Σκόρδο
Το σκόρδο περιέχει αλλικίνη (allicin), μια χημική ένωση που θεωρείται ότι αυξάνει τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα. Η αυξημένη ροή του αίματος στο πέος το “αναγκάζει” να μείνει σε στύση για περισσότερο χρόνο, αυξάνοντας έτσι τη σεξουαλική αντοχή κατά τη διάρκεια του σεξ.

6. Μπανάνες
Οι μπανάνες μπορούν να αυξήσουν τη σεξουαλική αντοχή αυξάνοντας το επίπεδο ενέργειας του άντρα κατά τη διάρκεια του σεξ. Οι μπανάνες περιέχουν ένα ένζυμο που ονομάζεται βρομελίνη, το οποίο βελτιώνει την ανδρική δύναμη, τη σεξουαλική αντοχή και αυξάνει την λίμπιντο. Είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, οι οποίες αυξάνουν το επίπεδο ενέργειας του σώματος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας.

7. Σοκολάτα
Η σοκολάτα μπορεί να είναι ευεργετική για τη βελτίωση της σεξουαλικής αντοχής στους άνδρες, διότι περιέχει φαινυλαιθυλαμίνη και αλκαλοειδή. Η φαινυλαιθυλαμίνη είναι μια χημική ουσία που προάγει τα καλά συναισθήματα κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ η επίδραση “τύπου καφεΐνης” που έχουν τα αλκαλοειδή, αυξάνουν την ενέργεια, βελτιώνοντας έτσι τη σεξουαλική αντοχή.

Πηγή: iatropedia.gr

001 xtreme

Πώς η αποχή από το γυμναστήριο δεν θα κάνει ζημιά στους μυς σου

Οι επιστήμονες λένε ότι το τρέξιμο με τη μέθοδο HIIT, θα σε οδηγήσει να επιστρέψεις το ίδιο μυώδης στο γυμναστήριο μετά την άρση του locdown.

Το κατά πόσο επηρεάζεται ο όγκος και η γράμμωση των μυών έπειτα από μια μακρά αποχή από τις προπονήσεις στο γυμναστήριο, απασχολούσε επί πολλά χρόνια την επιστημονική έρευνα. Και να που τώρα, εν μέσω πολύμηνης καραντίνας, τα δεδομένα έρχονται να σε καθησυχάσουν: "Ο ρυθμός απώλειας μυϊκής μάζας εν πλήρει απραξία δεν υπερβαίνει το 12% για διάστημα ενός μηνός", λέει μια μελέτη πάνω σε αθλητές και bodybuilders, που δημοσιεύει το Healthline Media, χωρίς ωστόσο να παραγνωρίζει τις μεγαλύτερες επιπτώσεις που έχει η αποχή από την γυμναστική στην καρδιαγγειακή απόδοση.

Τα καλά νέα από την μελέτη είναι οι μύες θα επανέλθουν σύντομα στην αρχική τους πληρότητα μετά από δυο εβδομάδες επανεκκίνησης των προγραμμάτων υπερτροφίας και γράμμωσης (επειδή οι μύες έχουν "μνήμη"), αλλά η επαναφορά της γενικής καλής φυσικής κατάστασης μπορεί να ξεπεράσει τις έξι εβδομάδες –εάν μιλάμε για ολική αποχή από κάθε σωματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Γι’ αυτό οι επιστήμονες συμβουλεύουν:

Ακόμη και εάν δεν μπορείς να ασχοληθείς με ασκήσεις ενδυνάμωσης με βάρη μέσα στο σπίτι, επωφελήσου από αερόβιες προπονήσεις (όπως το τρέξιμο στο δρόμο), όσο καιρό τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά. Επιπλέον, φρόντισε κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους να διέπεται από τον βασικό κανόνα της μεθόδου HIIT: 3 λεπτά σπριντ, 5 λεπτά jogging, 2 λεπτά γρήγορο περπάτημα, κ.ο.κ. επί όσα σετ αντέχεις, με ελάχιστο χρόνο ολοκλήρωσης του προγράμματος τα 60 λεπτά.

Και αν νομίζεις ότι μια συστηματική προπόνηση HIIT-cardio δεν είναι σύμμαχος στην προσπάθειά σου να αποκτήσεις σοβαρή μυϊκή μάζα ή να διατηρήσεις ακέραια την ήδη υπάρχουσα, μια άλλη μελέτη από το πανεπιστήμιο της Καρολίνας δείχνει ότι η χρόνια έκθεση των μυών σε παρατεταμένες προπονήσεις αντοχής αυξάνουν την παραγωγή τεστοστερόνης. Πράγμα που σημαίνει ότι 30 έως 45 λεπτά καθημερινού jogging μπορεί να αυξήσει περισσότερο τον μυϊκό όγκο σου, χάρη στην περισσότερη καύση πλεονάζοντος λίπους.

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΠΟΥ: Απαραίτητο να συνεχίσουμε να αθλούμαστε εν μέσω πανδημίας

Φαίνεται πως η πανδημία και τα lockdowns επηρεάζουν την συχνότητα άσκησης των ανθρώπων καθώς ο περιορισμός των μετακινήσεων ευνόησε την καθιστική ζωή. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΠΟΥ «χτυπά καμπανάκι» για την ανάγκη σωματικής άσκησης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε την Τετάρτη ότι η πανδημία του κορονοϊού δεν αποτελεί δικαιολογία για να σταματήσουμε να ασκούμαστε. Πιο συγκεκριμένα, τονίζει ότι 150 λεπτά έντονης άσκησης κάθε βδομάδα για τους ενήλικες είναι απαραίτητα για τη σωματική και ψυχική τους υγεία.

«Αν δεν παραμείνουμε ενεργοί, κινδυνεύουμε να δημιουργήσουμε μια άλλη πανδημία κακής υγείας, το αποτέλεσμα της καθιστικής ζωής» εκτίμησε ο υπεύθυνος για την προώθηση της υγείας στον ΠΟΥ, Ρούντιγκερ Κρεχ.

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία, φαίνεται πως το lockdown, οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, το κλείσιμο γυμναστηρίων και χώρων άθλησης έχουν ενισχύσει την καθιστική ζωή.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ΠΟΥ και πριν την πανδημία οι άνθρωποι δεν αθλούνταν αρκετά.

Πιο συγκεκριμένα, ένας στους τέσσερις ενήλικες και τέσσερις στους πέντε εφήβους δεν έχουν επαρκή σωματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

«Η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας όχι μόνο βοηθά στην πρόληψη και τη διαχείριση καρδιαγγειακών ασθενειών, του διαβήτη τύπου 2 και του καρκίνου, αλλά μειώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης και του άγχους, περιορίζει τη νοητική κατάπτωση και βελτιώνει τη μνήμη» σημείωσε ο Ρούντιγκερ Κρεχ.

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός, οι ενήλικες θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 150 με 300 λεπτά μέτριας αερόβιας άσκησης ή τουλάχιστον 75 με 150 λεπτά έντονης αερόβιας άσκησης κάθε βδομάδα.

Τα παιδιά και οι έφηβοι από την άλλη, συνιστάται να έχουν τουλάχιστον 60 λεπτά ημερησίως μέτριας άσκησης τη βδομάδα. Σημειώνεται ότι και οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να έχουν μέτρια ή έντονη σωματική δραστηριότητα για 150 με 300 λεπτά την εβδομάδα.

001 xtreme

  • Κατηγορία News

Νίκος Στρατίκης: Μένουμε υγιείς χωρίς πόνους στη μέση (video)

H «καραντίνα» συνεχίζεται και αρκετοί είναι εκείνοι που εργάζονται από το σπίτι με αποτέλεσμα να περνούν περισσότερο χρόνο σε μια καρέκλα.

Ο γνωστός personal trainer Νίκος Στρατίκης και ιδιοκτήτης του Rebporn Training, μας δείχνει πως με εύκολο τρόπο μπορούμε να μείνουμε υγιείς σπίτι, χωρίς πόνους στη μέση και σε όλο μας το κορμί.

Δείτε τις ασκήσεις, βάλτε τη γυμναστική στην καθημερινότητά σας και νιώστε υπέροχα.

 

 

Το πρώτο ελληνικό rapid test είναι γεγονός

Το ερευνητικό πρόγραμμα βρίσκεται ήδη στη φάση αναζήτησης εταιρείας, η οποία θα αναλάβει τη μαζική παραγωγή.

Μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την ελληνική επιστημονική/ερευνητική κοινότητα, καθώς μέσω της «Εμβληματικής Δράσης» του υπουργείου Ανάπτυξης για την μελέτη του Covid-19, προκύπτει το πρώτο Ελληνικό, ταχείας ανίχνευσης τεστ αντιγόνου (“rapid antigen test”).

Ανακοινώνεται λοιπόν πως ολοκληρώθηκε η σύνθεση, η απομόνωση και ο χαρακτηρισμός μίας σειράς μονοκλωνικών αντισωμάτων έναντι του Κορωναϊού SARS-CoV-2. Οι αλληλουχίες των ως άνω αντισωμάτων, η μέθοδος σύνθεσής τους, καθώς και τα πεδία αξιοποίησής τους, κατατέθηκαν στο πλαίσιο αίτησης κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας (“patent pending”) στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ).

Σε συνέχεια των ανωτέρω, το ερευνητικό πρόγραμμα βρίσκεται ήδη στη φάση αναζήτησης εταιρείας, η οποία θα αναλάβει τη μαζική παραγωγή των μονοκλωνικών αντισωμάτων και την τοποθέτηση αυτών επί ειδικής μεμβράνης ανάπτυξης (“strip”) για την δημιουργία ταχέος τεστ αντιγόνου (“rapid antigen test”), που θα επιτρέψει το συστηματικό και στοχευμένο έλεγχο του πληθυσμού.

Υπενθυμίζεται πως η «Εμβληματική Δράση» του υπουργείου Ανάπτυξης, ύψους περίπου 2,9 εκατομμυρίων ευρώ, πρόκειται για ερευνητικό πρόγραμμα με στόχο την Επιδημιολογική μελέτη του SARS-CoV-2 στην Ελλάδα μέσω εκτεταμένων εξετάσεων ανίχνευσης ιού και αντισωμάτων, αλληλούχισης ιικών γονιδιωμάτων και γενετικής ανάλυσης ασθενών. Η δράση αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική που αναπτύσσει η χώρα για την αντιμετώπιση του Covid19. Η Ελληνική Ερευνητική και Επιστημονική κοινότητα, μέσα από την συνεργασία 6 (έξι) Ερευνητικών Κέντρων και 4 (τεσσάρων) Α.Ε.Ι, υπό την εποπτεία και χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, διαδραματίζει το δικό της σημαντικό ρόλο και συστρατεύεται στην προσπάθεια αντιμετώπισης της υγειονομικής αλλά και οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Η εκτέλεση ενός τέτοιου προγράμματος φέρνει την Ελλάδα στο παγκόσμιο μέτωπο των εξελίξεων στη μελέτη του ιού και την παραγωγή γνώσης για την αντιμετώπιση αυτής της υγειονομικής κρίσης.

Οι φορείς που υλοποιούν την Εμβληματική Δράση είναι οι εξής:

1. Eθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών | Τμήμα Ιατρικής
2. Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών
3. Εθνικό Κέντρο Έρευνας και τεχνολογικής Ανάπτυξης | Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών
4. Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ
5. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης | Τμήμα Ιατρικής
6. Πανεπιστήμιο Κρήτης | Τμήμα Ιατρικής
7. ΕΚΕΒΕ Α. Φλέμιγκ
8. Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας
9. ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος"
10. Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Ο αρμόδιος υφυπουργός, Βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας όσον αφορά τα αποτελέσματα της «Εμβληματικής Δράσης» επεσήμανε:

«Σήμερα σημειώνεται μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την ελληνική επιστημονική κοινότητα. Από την πρώτη στιγμή οραματιστήκαμε την παραγωγή του “ελληνικού τεστ” ως εργαλείου εξόδου από την πρωτοφανή αυτή υγειονομική κρίση. Ενός τεστ που θα δύναται εντός ολίγων λεπτών και αξιόπιστα να πληροφορεί τους εξεταζόμενους για το αν κάποιος είναι φορέας του ιού ή όχι. Είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα και δικαίωση για την «Εμβληματική Δράση» του Υπουργείου Ανάπτυξης που πρέπει να το αξιοποιήσουμε τόσο στην χώρα μας όσο και διεθνώς. Πρόκειται για μια εθνική επιτυχία και όπως είχε τονίσει και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την έναρξη των εργασιών της Εμβληματικής Δράσης « είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε το εξαιρετικό ανθρώπινο ερευνητικό δυναμικό το οποίο έχουμε στην διάθεσή μας προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε μια σημαντική συνεισφορά σε επίπεδο εγχώριας έρευνας στην αντιμετώπιση της μάχης κατά του κοροναϊού.» Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη για τον συντονισμό του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο έργο και φυσικά τον Γ.Γ Έρευνας & Τεχνολογίας Αθανάσιο Κυριαζή και τα στελέχη της ΓΓΕΤ για την καθοδήγηση και τους συνεργαζόμενους φορείς. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Επιστημονική Ομάδα, τον Επικεφαλής των Ερευνών, Βασίλη Γοργούλη και φυσικά όλες και όλους τους συμμετέχοντες στην δράση. Θερμά συγχαρητήρια».

Πηγή: www.protothema.gr

001 xtreme

  • Κατηγορία News

Ο γίγαντας του bodybuilding που τρώει 6.400 θερμίδες και πληρώνει 600 ευρώ την ημέρα

Ο Τζέιμι Κρίστιαν Γιόχαλ για να διατηρεί τη φόρμα του τρώει 6.400 θερμίδες την ημέρα και πληρώνει 600 ευρώ στη σύζυγό του για να μαγειρέψει για αυτόν.

Η διατροφή του Τζέιμι Κρίστιαν Γιόχαλ, του «γίγαντα» του bodybuilding είναι λίγο διαφορετική από τις συνηθισμένες. Ο γίγαντας του Bodybuilding είναι γνωστός ως «The Giant» και είναι ο ψηλότερος επαγγελματίας bodybuilder στον κόσμο.

Ο Τζέιμι Κρίστιαν Γιόχαλ έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «The Sun» στην οποία αναφέρει λεπτομέρειες για τη διατροφή του που είναι στις 6.400 ημερήσιες θερμίδες για να φτάσει τα 136 κιλά -με ύψος 1,95 μέτρα- και να πάρει τον τίτλο «Olympia 2021».

Για να φτάσει όλες αυτές τις θερμίδες πληρώνει 600 ευρώ τον μήνα στη γυναίκα του για να μαγειρέψει τη διατροφή του.

«Το λέω μισό και μισό γιατί η ποικιλία είναι το μπαχαρικό της ζωής. Σήμερα το πρωί είχα μια ομελέτα, αλλά δεν μπορούσα να αποφασίσω τι ήθελα στην κορυφή. Έτσι στο μισό είχα κέτσαπ και μουστάρδα, αλλά στο άλλο μισό είχα μαύρη σοκολάτα» είπε.

Ακολουθήστε τη σελίδα των αθλητικών του sputniknews στο Facebook για να διαβάζετε ανάλογες ειδήσεις, συνεντεύξεις, προσωπογραφίες, όλη την ειδησεογραφία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και να βλέπετε ενδιαφέροντα βίντεο.

if

if2

001 xtreme

Πώς επηρεάζουν οι σκέψεις μας τα επίπεδα του στρες

Όπως θα δούμε παρακάτω, τα συναισθήματα και οι σκέψεις συνδέονται τόσο στενά, ώστε ένας τρόπος για να μάθουμε να ελέγχουμε τα συναισθήματά μας είναι να επανεξετάζουμε τις σκέψεις μας, που παίζουν έναν ιδιαίτερο σημαντικό ρόλο στο στρες.

Για να το κατανοήσετε καλύτερα, φανταστείτε ότι ο σύντροφός σας λείπει και ότι έχετε ξαπλώσει στο κρεβάτι σας το βράδυ όταν ξαφνικά ακούτε έναν θόρυβο στην εξώπορτα. Τι θα σκεφτείτε;

Μπορεί να σκεφτείτε ότι κάποιος προσπαθεί να διαρρήξει το σπίτι σας ή να σας επιτεθεί. Ή μπορεί να σκεφτείτε ότι το πορτάκι της γάτας έχει μαγκώσει και η γάτα σας δεν μπορεί να μπει μέσα. Μπορεί ακόμα να σκεφτείτε ότι ο σύντροφός σας γύρισε νωρίτερα και έχει χάσει το κλειδί του. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις η κατάσταση –ο θόρυβος στην εξώπορτα– είναι η ίδια, αλλά οι σκέψεις που πυροδοτεί είναι διαφορετικές.

Επιπλέον, δεν διαφέρουν μόνο οι σκέψεις, αλλά και τα συναισθήματα που αυτές προκαλούν. Η σκέψη ότι κάποιος προσπαθεί να διαρρήξει το σπίτι σας θα σας πανικοβάλλει, αλλά η σκέψη ότι είναι η γάτα σας δεν θα σας τρομάξει, το πολύ πολύ να σας εκνευρίσει λιγάκι. Ομοίως, η σκέψη ότι είναι ο σύντροφός σας που γυρίζει στο σπίτι θα σας γεμίσει χαρά.

Επομένως, οι σκέψεις σας για μια κατάσταση επηρεάζουν καθοριστικά τα συναισθήματά σας σχετικά με αυτή την κατάσταση.

Όσον αφορά το στρες, δύο είναι τα σημαντικότερα είδη σκέψης:

• ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση που προκαλεί το στρες (τον στρεσογόνο παράγοντα)

• ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την ικανότητά μας να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση

Αυτές οι σκέψεις δεν είναι πάντα συνειδητές και σε πολλές περιπτώσεις είναι περίπλοκες, αλλά επηρεάζουν σημαντικά τα επίπεδα του στρες. Αν μάθουμε να τις εντοπίζουμε, μπορούμε να ελέγξουμε το στρες. Θα εξετάσουμε πιο αναλυτικά αυτό το θέμα στο Δεύτερο Μέρος.

Πώς συντηρείται το στρες

Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο ο εντοπισμός των σκέψεων. Οι πράξεις μας επηρεάζουν επίσης σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον στρεσογόνο παράγοντα και την ικανότητά μας να τον διαχειριστούμε.

Αν είμαστε ικανοποιημένοι από τη συμπεριφορά μας και νιώθουμε ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τη δύσκολη κατάσταση, είναι πολύ πιο πιθανό να αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε τόσο την κατάσταση όσο και τον εαυτό μας μέσα από ένα πιο θετικό πρίσμα. Έτσι, οι σκέψεις μας θα είναι πιο θετικές και δεν θα αισθανόμαστε τόσο στρεσαρισμένοι. Θα επιστρέψουμε σε μια «φυσιολογική» ψυχική κατάσταση.

Όμως, αν η αντίδρασή μας επιδεινώνει την κατάσταση ή αν νιώθουμε ότι έχουμε αποτύχει, οι αρνητικές σκέψεις μας θα ενισχυθούν και τα επίπεδα του στρες θα αυξηθούν, όπως δείχνει και η ιστορία της Νίκι. (Σημείωση: Χρησιμοποιούμε εδώ τη λέξη «διαχειρίζομαι» για να δηλώσουμε τις αντιδράσεις μας στην κατάσταση, ακόμα και αν αυτές δεν βοηθούν στη διαχείρισή της!).

Η ιστορία της Νίκι

Η Νίκι προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με ένα σωρό υποχρεώσεις: τα παιδιά της, τη μερικής απασχόλησης δουλειά της και τους εργάτες.

Εκλυτικός παράγοντας: Πρέπει να πάω να πάρω τα παιδιά και να γυρίσουμε στο σπίτι. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι εργάτες δεν ήρθαν, παρόλο που είχαν υποσχεθεί ότι η κουζίνα θα ήταν λειτουργική μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Δεν έχουν καν συνδέσει το πλυντήριο.

Σκέψεις σχετικά με την κατάσταση: Είναι τόσο εκνευριστικό! Είχαν υποσχεθεί ότι θα τελείωναν την κουζίνα. Δεν αντέχω να περάσω άλλο ένα Σαββατοκύριακο μες στο κρύο, χωρίς ζεστό νερό, χωρίς να μπορώ να μαγειρέψω και να πλύνω κανονικά. Δεν πρόκειται να τελειώσουν εγκαίρως.

Σκέψεις σχετικά με την ικανότητά μου να διαχειριστώ την κατάσταση: Θα έπρεπε να τους τηλεφωνήσω, αλλά δεν μου δίνουν σημασία και με μπουρδουκλώνουν με δικαιολογίες. Είμαι τελείως άχρηστη.

Συναισθήματα: Ταραχή, οργή.

Αντιδράσεις: Προσπαθώ να ετοιμάσω το βραδινό μας στον φούρνο μικροκυμάτων, αλλά είμαι τόσο ταραγμένη ώστε μου πέφτει μες στους σοβάδες και μένουμε χωρίς φαγητό. Βάζω τις φωνές στα παιδιά όταν με ρωτούν τι θα φάμε.

Ακόμα πιο αρνητικές σκέψεις σχετικά με την ικανότητά μου να διαχειριστώ την κατάσταση: Είμαι τελείως άχρηστη, δεν μπορώ να τα καταφέρω. Είμαι φριχτή μητέρα – δεν φταίνε τα παιδιά. Γιατί δεν με βοηθάει κανείς; Τα επίπεδα του στρες αυξάνονται…

Η αντίδραση της Νίκι στο στρες επηρέασε καθοριστικά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόταν τον εαυτό της και την κατάσταση. Ποιες διαφορετικές σκέψεις θα μπορούσαν να βελτιώσουν την κατάσταση; Θα το δούμε στο επόμενο κεφάλαιο…

Το απόσπασμα είναι από το βιβλίο “Αντιμετωπίζοντας το στρες” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα

001 xtreme

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS