Πώς θα κάνεις τις ασκήσεις της προπόνησής σου στη σωστή σειρά

Αν βεβαίως θέλεις να δεις αποδοτικότερα αποτελέσματα.

Στα μαθηματικά, το ότι μία πράξη μεταξύ δύο μελών μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα ακόμα και αν αλλάξουμε τη μεταξύ τους σειρά, ορίζεται ως αντιμεταθετική ιδιότητα. Κάτι τέτοιο, δεν ισχύει με την προπόνησή σου. Κι αυτό γιατί μπορεί όντως η άσκηση γενικώς και αορίστως, κάθε είδους άσκηση, δηλαδή, να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος και να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να γίνεις φέτες αν δεν προπονείσαι σωστά.

Υπάρχουν παράγοντες όπως το είδος της προπόνησης που κάνεις, η τεχνική που ακολουθείς, ακόμα και η ώρα μέσα στη μέρα κατά την οποία επιλέγεις να γυμναστείς, οι οποίοι επηρεάζουν τα αποτελέσματα που βλέπεις στο σώμα σου. Γι’ αυτό και το να βάλεις τις ασκήσεις της προπόνησής σου σε μία στρατηγική σειρά, όχι μόνο θα σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις ενέργεια και να μη κουράσεις χωρίς λόγο της μύες σου, αλλά και να κάψεις περισσότερες θερμίδες.

Ποια είναι η σωστή σειρά σε μία προπόνηση;

Η απάντηση εξαρτάται από τον στόχο σου, καθώς δεν γυμνάζεσαι με τον ίδιο τρόπο όταν θέλεις να πάρεις όγκο και όταν θέλεις να κάψεις λίπος, οπότε θα πρέπει να κάνεις μία αξιολόγηση του τι σε επείγει περισσότερο, παρόλο που όντως υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες.

Πρέπει πάντα να ξεκινάς με ζέσταμα

Όποιος κι αν είναι ο στόχος σου, δεν πρέπει ποτέ να ξεκινάς να γυμνάζεσαι χωρίς να έχει προηγηθεί ζέσταμα. Για να προετοιμάσεις τους μύες σου να δεχτούν τις ασκήσεις που θα ακολουθήσουν και να επωφεληθούν από αυτές χωρίς να ρισκάρεις τραυματισμούς, ξεκίνα με επί τόπου πηδηματάκια, βαθιά καθίσματα και ελαφρά αεροβική άσκηση για πέντε με δέκα λεπτά, που θα βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματός σου, χωρίς να σου απομυζήσουν ενέργεια.

Συνεχίζεις με προπόνηση δύναμης

Μετά το ζέσταμα, αντί να συνεχίσεις με αεροβική άσκηση, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις την ενέργεια που έχεις για να βγάλεις πιο εύκολα και πιο σωστά τις ασκήσεις δύναμης και τα βάρη.

Πρώτα οι σημαντικές ασκήσεις

Όσον αφορά την προπόνηση δύναμης, ξεκίνα πάντα με τις συνδυαστικές ασκήσεις που απαιτούν τη συμμετοχή πολλών μυών ταυτόχρονα, γιατί αν τις αφήσεις για το τέλος, αφού θα έχεις ολοκληρώσει τις ασκήσεις που γυμνάζουν μόνο συγκεκριμένους μύες, π.χ. τους τρικέφαλους, δεν θα έχεις την ενέργεια για να τις βγάλεις σωστά. Η ουσία αυτού του κανόνα είναι το να ξεκινάς πάντα με τις ασκήσεις που αφορούν τους μύες στους οποίους πρέπει να δώσεις έμφαση.

Ακολουθεί η αεροβική

Αφού τελειώσεις με τα βάρη και την προπόνηση δύναμης, η αεροβική άσκηση θα σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες θερμίδες και να αναπτύξεις κι άλλο τους μύες σου. Γενικά, σε μία προπόνηση αερόβιας άσκησης, όπως είναι το τρέξιμο, συστήνεται να εντάξεις τμήματα μεγάλης έντασης, π.χ. ολιγόλεπτα σπριντ κατά τη διάρκεια ενός πιο χαλαρού τζόκινγκ. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακούς το σώμα σου και να του δίνεις ό,τι ζητάει κάθε δεδομένη στιγμή.

Ολοκληρώνεις με ασκήσεις χαλάρωσης

Είναι σημαντικό το να κάνεις διατάσεις και ασκήσεις αποθεραπείας στο τέλος κάθε προπόνησής σου, έτσι ώστε να αποφύγεις τους τραυματισμούς και να μεγιστοποιήσεις το όφελος από τις ασκήσεις που προηγήθηκαν.

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

Tribulus Terrestris: Το συμπλήρωμα διατροφής που αυξάνει την τεστοστερόνη!

Το Tribulus Terrestris είναι το βότανο που μπορεί να αυξήσει την τεστοστερόνη σου γρήγορα και φυσικά, προσφέροντας καλύτερο σώμα και περισσότερη διάθεση για σεξ!

Η τεστοστερόνη είναι η χαρακτηριστική ορμόνη των αντρών που τους προσφέρει μυϊκή δύναμη, ρυθμίζει την σεξουαλικότητα, παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα των σπερματοζωαρίων και τη γονιμότητα. Αν και ανδρογόνο, υπάρχει και στις γυναίκες σε μικρότερη συγκέντρωση στο σώμα τους.

Για πολλούς λόγους τα ποσοστά της τεστοστερόνης μπορούν να μειωθούν στους άντρες οποιασδήποτε ηλικίας, με διάφορα αποτελέσματα, όπως η δυσκολία στο σεξ, η μειωμένη γονιμότητα, αλλά και την δυσκολία στο «χτίσιμο» του σώματος.

Τι είναι το Tribulus Terrestris;

Είναι ο τρόπος για να αυξήσεις εντελώς φυσικά τα επίπεδα της τεστοστερόνης σου. Ναι ακριβώς αυτό που διάβασες, ένα πραγματικά φυσικό συμπλήρωμα διατροφής.

Το Tribulus Terrestris είναι ένα ποώδες φυτό με κίτρινα άνθη και αγκάθια, που ευδοκιμεί στη Μεσόγειο, την Δυτική Αμερική, την Κίνα και στην Ελλάδα το γνωρίζουμε ως τριβόλι. Έχει τη μοναδική ιδιότητα να συμβάλει στην παραγωγή τεστοστερόνης, μυϊκής μάζας, προσφέρει δύναμη και ενισχύει τη γονιμότητα, χωρίς όμως να περιέχει ορμόνες, χάρη στις σαπωνίνες, μία ομάδα ειδικών στεροειδών γλυκοζιτών που μοιάζουν αρκετά στη δομή της ίδιας της τεστοστερόνης.

Με απλά λόγια είναι ένας φυσικός επιταχυντής που θα βοηθήσει το σώμα σου να παράγει περισσότερη τεστοστερόνη. Επιπλέον είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, αλκαλοειδή, αμινοξέα και περιέχει μικροποσότητες βιταμίνης C.

Είναι κάτι νέο;Για τον σύγχρονο άνθρωπο της πόλης, ναι. Όμως στις περιοχές που ευδοκιμεί το Tribulus Terrestris, οι άνθρωποι γνώριζαν από τα αρχαία χρόνια τις ιδιότητες του και το χρησιμοποιούσαν ως ένα φυσικό Viagra.Έτσι πολλοί άντρες με προβλήματα στύσης και δυσκολίες αναπαραγωγής το κατανάλωναν από πολύ παλιά, για να λύσουν το πρόβλημα τους.

Οι γνωστές ιδιότητες του φυτού, τράβηξαν το ενδιαφέρον των επιστημόνων και άρχισαν να πειραματίζονται, ώστε να το χρησιμοποιήσουν ως συμπλήρωμα διατροφής για τους αθλητές και τους ερασιτέχνες του χώρου.

Τα οφέλη του Tribulus Terrestris

Όπως είπαμε, βοηθά τον αθλητή να αυξήσει τα ποσοστά τεστοστερόνης του με φυσικό τρόπο, όμως έχει μία σειρά από επιπλέον οφέλη.

- Μειώνει την συγκέντρωση γλυκόζης στο αίμα
- Προσφέρει σεξουαλική ενέργεια
- Ενισχύει τη γονιμότητα
- Προστατεύει τον οργανισμό
- Βοηθά στη μείωση του βάρους και την αύξηση της μυϊκής μάζας
- Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και τις αθλητικές επιδόσεις

Γιατί αξίζει να το δοκιμάσειςΕάν είσαι αθλητής, bodybuilder ή ερασιτέχνης που αγαπά τον αθλητισμό, το Tribulus Terrestris είναι μία φυσική λύση που θα σε βοηθήσει να πετύχεις καλύτερα αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα, θα βελτιώσει την φυσική κατάσταση σου, θα αυξήσεις την όρεξη για σεξ και θα έχεις συνεχόμενα περισσότερη ενέργεια, χωρίς τις παρενέργειες της καφεΐνης, όπως το τρέμουλο και ο εκνευρισμός.

Ακόμα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να έχεις περισσότερη διάθεση για σεξ και να επωφεληθείς από τα ευεργετικά αποτελέσματα του.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα του activebody.gr θα βρεις μία τεράστια ποικιλία συμπληρωμάτων διατροφής με Tribulus Terrestris και άλλα συστατικά, εάν θες πιο ολοκληρωμένες φόρμουλες, τα οποία θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις φυσικά την τεστοστερόνη και την μυϊκή σου μάζα, να πετύχεις όλους τους στόχους σου και να έχεις ευεξία.

ACTIVEBODY B1

 

Τέσσερα μυστικά για το στοματικό σεξ που θα έπρεπε να ξέρετε!

Υπάρχουν πολλά πράγματα που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν για το στοματικό σεξ, αλλά θα έπρεπε.

Τα ακόλουθα στοιχεία παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με το στοματικό σεξ και το τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα…

Οι άνδρες προσφέρουν στοματικό σεξ το ίδιο συχνά με όσο το λαμβάνουν, ιδιαίτερα όταν μεγαλώνουν ηλικιακά

Αντίθετα με την επικρατούσα άποψη, οι άνδρες, ιδίως οι ηλικιωμένοι άνδρες, προσφέρουν στοματικό σεξ στις γυναίκες όσο συχνά οι γυναίκες το προσφέρουν σε εκείνους. Μια μελέτη του 2010 που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Sexual Medicine έδειξε ότι μόνο το 55% των ανδρών ηλικίας 20-24 ετών κάνουν στοματικό σεξ στις συντρόφους τους σε σύγκριση με το 75% εκατό των γυναικών που το κάνουν σε εκείνους. Οι άντρες ηλικίας 30-39 ετών το κάνουν σε ποσοστό 69% σε σύγκριση με 59% των γυναικών! Αυτό το μοτίβο υποδηλώνει ότι όσο μεγαλώνετε, τόσο πιο “ανταποδοτικοί” γίνεστε στο στοματικό σεξ.

Το στοματικό σεξ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο προεκλαμψίας

Οι έγκυες γυναίκες που εκτελούν στοματικό σεξ στον σύντροφό τους, μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο προεκλαμψίας. Μια μελέτη του 2000 που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Reproductive Immunology έδειξε σαφή σύνδεση ανάμεσα στην μειωμένη συχνότητα προεκλαμψίας και της συχνότητα με την οποία μια γυναίκα κάνει στοματικό σεξ στον άντρα της. Εάν μια έγκυος γυναίκα είχε σχετικά περιορισμένη έκθεση στο σπέρμα του πατέρα του παιδιού της, τότε έχει υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν προεκλαμψία σε σύγκριση με το αν έχει μεγαλύτερη επαφή με το σπέρμα του πατέρα του παιδιού της μέσω του στοματικού σεξ (πχ κατάποση σπέρματος).

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει λόγω της ανάπτυξης ανοσολογικής ανοχής μέσω της επαφής και κατάποσης του σπέρματος. Αυτό ενισχύει την άποψη ότι η αυξημένη συχνότητα σεξ με τον ίδιο σύντροφο, ο οποίος είναι ο πατέρας του παιδιού της γυναίκας, μπορεί να μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες εκδήλωσης προεκλαμψίας. Αυτή η επιπλοκή της εγκυμοσύνης χαρακτηρίζεται από υψηλή πίεση του αίματος και μπορεί μερικές φορές να συνοδεύεται από κατακράτηση υγρών και πρωτεϊνουρία.

Η κατάποση σπέρματος κατά τη διάρκεια στοματικού σεξ μπορεί να διευκολύνει την πρωινή αδιαθεσία στην εγκυμοσύνη

Η ναυτία που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της εγκυμοσύνης (πρωινή αδιαθεσία) μπορεί να μειωθεί με ένα κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ ή δυόσμο. Ωστόσο, μία έρευνα του 2012 από τον ψυχολόγο Gordon Gallup δείχνει ότι οι έγκυες γυναίκες που καταπίνουν το σπέρμα του πατέρα του παιδιού τους, μπορεί να έχουν αισθητά μειωμένη πρωινή αδιαθεσία. Το σώμα της γυναίκας απορρίπτει αρχικά το σπέρμα του πατέρα κατά την κατάποση, όπως μια μόλυνση και, στη συνέχεια, αντιδράει σε αυτό με εμετό, σύμφωνα με τον Gallup. Μετά από αυτό, το σώμα της γυναίκας δημιουργεί μια ανοχή σε αυτό και έτσι μειώνονται τα συμπτώματα πρωινής ναυτίας.

Μπορείτε να κολλήσετε ΣΜΝ από το στοματικό σεξ

Τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) μεταδίδονται συνήθως μέσω του κολπικού και του πρωκτικού σεξ, αλλά το στοματικό σεξ μπορεί επίσης να σας θέσει σε κίνδυνο γι ‘αυτά. Ο ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), η γονόρροια, η σύφιλη, ο έρπης και ηπατίτιδα Β μπορούν να μεταδοθούν μέσω του στοματικού σεξ. Σύμφωνα με τον οργανισμό Planned Parenthood, ο ιός της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (AIDS HIV) είναι λιγότερο πιθανό να μεταδοθεί μέσω αυτού. Το στοματικό σεξ εξακολουθεί να είναι σεξ και θα πρέπει πάντα να γίνεται με προσοχή και κατά προτίμηση με προφυλάξεις για να μειωθεί η πιθανότητα μετάδοσης των ΣΜΝ.

Πηγή: iatropedia.gr

CBD BANNER 300X250PX

CBD: Η φυσική ευεργετική λύση στην παιδική επιληψία

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν, στις ευεργετικές ιδιότητες του CBD και σε μια πληθώρα πολλών καλών στοιχείων που προσφέρει στον οργανισμό μας. Σήμερα, θα αναφερθούμε σε ένα θέμα που απασχολεί πολλούς ανθρώπους, και ιδιαίτερα τους γονείς.

Το θέμα μας αφορά στην παιδική επιληψία, στα ζητήματα που προκύπτουν από αυτό, αλλά και στο πως μπορεί τελικά να βοηθήσει το CBD στην ασθένεια αυτή.

H παιδική επιληψία

Για αρχή, οφείλουμε να παραθέσουμε κάποια στοιχεία για την παιδική επιληψία, γενικότερα. Πρόκειται, λοιπόν, για μία εγκεφαλική διαταραχή, της οποίας η διάγνωση μπορεί να προκαλέσει ποικίλες κοινωνικές επιδράσεις στην οικογένεια αλλά και ψυχο-κοινωνικές επιπτώσεις στο ίδιο το παιδί. Κυριότερο στοιχείο της διαταραχής είναι οι επιληπτικές κρίσεις, οι οποίες ξεκινούν από τον εγκέφαλο. Αυτό σημαίνει ότι επηρεάζονται με κάποιο τρόπο οι φυσιολογικές λειτουργίες του εγκεφάλου και οδηγούν συνήθως σε σπασμούς και κάποιες φορές πυρετό. Οι απύρετες επιληπτικές κρίσεις είναι η πιο συνήθης παιδιατρική νευρολογική διαταραχή.

Η επιληψία, όμως, μπορεί να έχει και διάφορες επιπτώσεις στις εγκεφαλικές λειτουργίες, όπως για παράδειγμα, στην προσοχή, στη μάθηση και στη συμπεριφορά. Από διάφορες έρευνες έχει βρεθεί ότι νέα άτομα με επιληψία έχουν υψηλό κίνδυνο για κοινωνικές και συναισθηματικές δυσκολίες, συμπεριφορικές και ψυχιατρικές διαταραχές, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, υπερκινητικότητα και σχολικά προβλήματα.

CBD & παιδική επιληψία

Μια χαραμάδα με φως αισιοδοξίας, «άνοιξε» πρόσφατα μετά από αξιόπιστες ιατρικές έρευνες που απέδειξαν ότι το CBD (κανναβιδιόλη), το κυριότερο συστατικό στοιχείο της κάνναβης, μπορεί να βοηθήσει με πολύ θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της παιδικής επιληψίας!

Σύμφωνα με έρευνες, το CBD μπορεί να μειώσει τις επιληπτικές κρίσεις στο 84% των παιδιών με επιληψία. Μετά από μελέτες που έγιναν στο Μεξικό, από ειδικό νευρολόγο, αποδείχθηκε ότι η χορήγηση 5 έως 7 mg ελαίου κάνναβης (hemp) (καθαρού CBD 100% ανά kg σωματικού βάρους) για τουλάχιστον 6 μήνες, μπορεί να μειώσει τις κρίσεις σε μεγάλο βαθμό και ειδικά στα παιδιά.

Το έλαιο CBD ήταν εντελώς απαλλαγμένο από τετραϋδροκανναβινόλη (THC), το γνωστό ψυχοδραστικό κανναβινοειδές

Από τους 39 συμμετέχοντες στην έρευνα, οι 33 εμφάνισαν μείωση κατά 50% ή και περισσότερο στις επιληπτικές κρίσεις με την χορήγηση ελαίου κάνναβης (hemp) CBD. Το 53% των συμμετεχόντων παρουσίασαν συνολική μείωση κατά 75% στη δραστηριότητα των κρίσεων. Επτά από τους ασθενείς παρουσίασαν πλήρη εξάλειψη των επιληπτικών κρίσεων μέσα σε τουλάχιστον 4 μήνες.

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί επίσης το γεγονός ότι κανένας από τους ασθενείς δεν ανέφερε παρενέργειες!

Το μήνυμα της έρευνας αυτής δημιουργεί πολύ αισιόδοξα βήματα για το μέλλον αλλά για την αντιμετώπιση και άλλων ασθενειών.

Γνώρισε όλες τις ευεργετικές ιδιότητες της κανναβιδιόλης μέσα από την ηλεκτρονική μας σελίδας και ανακάλυψε όλα αυτά που θα καλύψουν τις δικές σου προσωπικές ανάγκες.

CBD BANNER 300X250PX

  • Κατηγορία Υγεία

Ποιοι υδατάνθρακες απειλούν την καρδιά και μειώνουν το προσδόκιμο ζωής

Πόσο ένοχοι είναι οι «κακοί» υδατάνθρακες για τα καρδιαγγειακά επεισόδια; Πολύ, σύμφωνα με τα στοιχεία μεγάλης κλίμακας έρευνας.

Ας δούμε ποιοι είναι οι επιζήμιοι υδατάνθρακες και ποιους πρέπει να προτιμάμε για το καλό της υγείας μας.

Οι υδατάνθρακες έχουν… κατηγορηθεί ότι σαμποτάρουν πολλές φορές τη διατροφή μας, όμως σημασία έχει να τρώμε την θρεπτική εκδοχή τους, όπως τα λαχανικά και τα φρούτα σε αντίθεση με το λευκό ψωμί. Τα ευρήματα της νέας καθοριστική έρευνας μεγάλης κλίμακας θέτουν και άλλες παραμέτρους καθώς αποδεικνύουν ότι μια διατροφή υψηλή σε υδατάνθρακες κακής ποιότητας αυξάνει τις πιθανότητες καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων ή ακόμα και θάνατο. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine και είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς είναι η μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει μέχρι σήμερα τόσο γεωγραφικά όσο και διατροφικά. Τα στοιχεία της προέρχονται από ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο σε αντίθεση με έρευνες του παρελθόντος που κυρίως επικεντρώθηκαν σε στοιχεία από χώρες του δυτικού κόσμου.

Την έρευνα πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Ερευνών Υγείας του Πληθυσμού του Πανεπιστημίου McMaster. Στην έρευνα συμμετείχαν 137.851 άνθρωποι ηλικίας 35 εώς 70 ετών που παρακολουθήθηκαν για περίπου 9,5 χρόνια. Η έρευνα ονομάστηκε PURE (Population Urban and Rural Epidemiology).

Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε διατροφικά ερωτηματολόγια για να μετρήσουν μακροπρόθεσμα τη διατροφή των συμμετεχόντων και να εκτιμήσουν τον γλυκαιμικό δείκτη (την κατάταξη των τροφίμων με βάση την επίδρασή τους στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα) και το γλυκαιμικό φορτίο (η ποσότητα των υδατανθράκων σε ένα φαγητό όταν υπερβαίνει τον γλυκαιμικό δείκτη) της διατροφής τους. Υπήρξαν 8.780 θάνατοι και 8.252 καρδιακά επεισόδια μεταξύ των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Οι ερευνητές κατηγοριοποίησαν τη διατροφική πρόσληψη υδατανθράκων ανάλογα με το αν οι συγκεκριμένοι τύποι υδατανθράκων αύξησαν τα σάκχαρα στο αίμα περισσότερο σε σχέση με άλλους (υψηλός γλυκαιμικός δείκτης) και συνέκριναν αυτόν τον δείκτη με την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων ή θανάτου.

Όσοι συμμετέχοντες είχαν μια διατροφή που συμπεριελάμβανε υδατάνθρακες με το υψηλότερο 20% του γλυκαιμικού δείκτη, είχαν 50% περισσότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο ή ακόμα και θάνατο εάν είχαν ιστορικό καρδιαγγειακών παθήσεων, ή 20% πιθανότητα να έχουν στο μέλλλον κάποιο επεισόδιο σε περίπτωση που δεν είχαν αντίστοιχο ιατρικό ιστορικό. Όπως είναι ίσως προφανές, ο κίνδυνος ήταν μεγαλύτερος για τους συμμετέχοντες που ήταν παχύσαρκοι.

«Η έρευνα PURE έχει αποδείξει ότι δεν είναι όλα τα τρόφιμα που περιέχουν υαδατάνθρακες ίδια. Μια διατροφή πλούσια σε κακής ποιότητας υδατάνθρακες συνδέεται άμεσα με το χαμηλό προσδόκιμο ζωής, ενώ αντίθετα μια διατροφή πλούσια σε καλούς υδατάνθρακες όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και τα όσπρια είναι ευεργητικά για την υγεία» αναφέρει σχετικά ο συγγραφέας της έρευνας David Jenkins, καθηγητής ιατρικής και διατροφικών επιστημών στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Τορόντο, ο οποίος είναι επίσης καθηγητής στο Ινστιτούτο Ερευνών Li Ka Shing του Νοσοκομείου St. Michael στο Τορόντο. Ο ίδιος μελετά εδώ και δεκαετίες τις επιπτώσεις των υψηλών γλυκαιμικών δεικτών στη διατροφή.

Επομένως εάν διαλέξουμε σωστά τα τρόφιμα που περιέχουν τους υδατάνθρακες με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, μόνο καλό θα κάνουμε στην υγεία μας. Τέτοια τρόφιμα είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια και τα δημητριακά ολικής άλεσης. Στον αντίποδα, υψηλό γλυκαιμικό δείκτη έχουν τα τρόφιμα από ραφιναρισμένο αλεύρι όπως το λευκό ψωμί, αλλ το ρύζι και οι πατάτες.

Πηγή: ygeiamou.gr

001 xtreme

Ο Τόρες συνεχίζει απτόητος το bodybuilding!

Ο Φερνάντο Τόρες συνεχίζει να γυμνάζεται σε εντατικούς ρυθμούς και παρουσιάζει την πρόοδό του μέσω των φωτογραφιών που ανεβάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο παλαίμαχος Ισπανός ποδοσφαιριστής έχει παθιαστεί με το bodybuilding και όπως φαίνεται στις φωτογραφίες έχει ήδη καταφέρει να φτιάξει σώμα.

Η σχετική φωτογραφία:

Εικόνα

Βαλέρια Χοψονίδου: Απαντά στο εάν έγινε σεξ στο Survivor

Η Βαλέρια Χοψονίδου μετά την αποχώρηση της από το Survivor αποκάλυψε αν υπάρχουν παίκτες που έχουν έρθει πιο κοντά.

“Δεν υπήρξε ερωτική προσέγγιση ούτε από την πλευρά της Ελευθερίας ούτε από τη μεριά του Αλέξη. Ξέρω ότι ο Αλέξης είπε για την Ελευθερία ότι τον έλεγε «αγάπη μου» και «άντρα μου», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τον έβλεπε ερωτικά. Όταν ο Αλέξης είπε αυτά τα πράγματα στην καλύβα, η Ελευθερία σοκαρίστηκε, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι είχε αυτή την εντύπωση για εκείνη. Και επειδή το συζήτησα μαζί της, μου είπε ότι δεν υπήρχε καν τέτοια σκέψη στο μυαλό της. Πώς θα μπορούσε άλλωστε αφού ο Αλέξης είχε κάτι πριν φύγει για τον Άγιο Δομίνικο και δεν μπορούσε να γνωρίζει τι συμβαίνει και στην προσωπική ζωή της Ελευθερίας”, είπε η Βαλέρια Χοψονίδου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό ΟΚ!.

Αναφερόμενη στους ισχυρισμούς του Αλέξη Παππάς ότι η Άννα Μαρία Βέλλη φλερτάρει με τον Νίκο Μπάρτζη είπε: “Ο καθένας βλέπει τα πράγματα από τη δική του οπτική. Αυτό που είδα εγώ είναι ότι η Άννα Μαρία είχε έρθει κοντά όχι μόνο με τον Νίκο, αλλά και τον Τζέιμς και τη Μαριαλένα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πίστευε ότι μπορεί να υπήρχε κάτι ερωτικό μεταξύ τους. Νομίζω ότι κανείς δεν είδε ερωτικά κανέναν στο Survivor”.

Στο ερώτημα εάν μπορεί δύο παίκτες να είχαν ερωτική επαφή και να μην το αντιληφθήκατε οι υπόλοιποι απάντησε: “Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να έγινε σεξ στο Survivor. Και θα σου εξηγήσω γιατί. Όταν είσαι άπλυτος, άλουστος, νηστικός, άυπνος, το τελευταίο πράγμα που σε ενδιαφέρει είναι να φλερτάρεις, πόσο μάλλον να κάνεις σεξ. Είναι τόσο ιδιαίτερες και δύσκολες οι συνθήκες που από ένα σημείο και μετά δεν βλέπεις τον άλλον ως άντρα ή ως γυναίκα”.

ACTIVEBODY B1

  • Κατηγορία Gossip

Online γυμναστική: Τι πρέπει να προσέχουμε - Ο Κωνσταντίνος Βασάλος μοιράζεται μυστικά και συμβουλές

Τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά και η online γυμναστική μπαίνει στη ζωή των Ελλήνων. Ο γυμναστής και brand ambassador διαδικτυακής πλατφόρμας προπόνησης, Κωνσταντίνος Βασάλος δίνει τις συμβουλές του μέσω του Sputnik.

Η πανδημία του κορονοϊού και το lockdown το οποίο συνεχίζεται, έφεραν το online personal training και το virtual coaching στη ζωή μας, μιας και τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά εδώ και μήνες.

Πολλοί άνθρωποι έχουν δίλημμα μεταξύ κανονικής face to face και online προπόνησης. Ο Κωνσταντίνος Βασάλος μιλάει στο Sputnik και δίνει τους συμβουλές του σε όλους τους αθλούμενους.

Ο Έλληνας αθλητής του body building, γυμναστής, Fitness Expert και τηλεοπτική προσωπικότητα, έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό το 2017 μέσω της συμμετοχής του στο πέμπτο κύκλο του reality επιβίωσης Survivor.

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος έχει ζήσει από μικρός μέσα στο γυμναστήριο, αφού τελειώνοντας το σχολείο, ξεκίνησε να ασχολείται πιο ενεργά με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το body building, μιας και ο πατέρας του, Γιάννης, και η αδερφή του, Μαριάννα, ήταν πρωταθλητές, ενώ παράλληλα ως επαγγελματίας αθλητής δούλευε στο γυμναστήριο του μπαμπά του.

«Οπουδήποτε και αν είσαι μπορείς να γυμναστείς»

Τα γυμναστήρια και γενικά οι χώροι άθλησης έχουν βάλει λουκέτο εδώ και αρκετούς μήνες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αφού οι κλειστοί χώροι και δη αυτοί των γυμναστηρίων θεωρούνται σημεία υπερ-μετάδοσης του ιού. Πώς, όμως, θα μπορέσει να γυμναστεί ο κόσμος;

«Σίγουρα χρειάζεται η βοήθεια ενός εξειδικευμένου επαγγελματία ώστε να σε καθοδηγήσει σωστά και να θέσεις μαζί τους στόχους και μαζί να τους πετύχεις. Για μένα, εφόσον απευθυνθείς στον κατάλληλο, οπουδήποτε και αν είσαι μπορείς να γυμναστείς. Είναι μια απλή δικαιολογία πως έχουν κλείσει τα γυμναστήρια. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι, είτε στο σπίτι, είτε σε εξωτερικό χώρο, είτε οπουδήποτε μπορείς να αθληθείς. Είναι μια περίοδος, αυτή που διανύουμε με περισσότερο ελεύθερο χρόνο, και είναι μια ευκαιρία ώστε να ασχοληθείς και παραπάνω με το σώμα σου. Το πιο βασικό, το ξανά λέω, είναι να απευθυνθείς σε κάποιον που έχει γνώση, να σε καθοδηγήσει σωστά, με ασφάλεια και σε βάθος χρόνου να ανταμειφθείς από αυτό», αναφέρει ο Κωνσταντίνος Βασάλος.

«Η δια ζώσης γυμναστική έχει πιο πολλά οφέλη»

Ο 31χρονος γυμναστής είναι Co-Founder και brand ambassador της Fitpal, μίας διαδικτυακής πλατφόρμας, ένα fitness community, που παρέχει στον καθένα εξατομικευμένες λύσεις, αναλόγως με τις ανάγκες του. Υπάρχει, άραγε, δίλλημα μεταξύ face to face και online προπόνησης;

«Σίγουρα, το face to face είναι πολύ καλύτερο. Το δια ζώσης έχει πιο πολλά οφέλη, αλλά από την άλλη και μέσα από μια online συνεδρία έχεις την επαφή με τον προπονητή σου. Μπορεί να σε διορθώσει έστω και εξ αποστάσεως. Στη δική μας πλατφόρμα έχουμε αναλάβει πολλούς ανθρώπους που μένουν στο εξωτερικό, αλλά και έναν υποψήφιο Έλληνα που θέλει να γίνει αστροναύτης. Τo δια ζώσης δεν μπορείς να το αντικαταστήσεις με το Online. Στη προκειμένη περίπτωση, προσαρμοζόμαστε και εμείς και βοηθάμε τον κόσμο ώστε να μπορεί να εξελιχθεί», επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Βασάλος.

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος

«Έχει ένα μείον η online γυμναστική»

Στην εποχή, κυρίως, του πρώτου lockdown αυξήθηκαν κατακόρυφα οι πωλήσεις των οργάνων γυμναστικής, ενώ πλέον στη ζωή των περισσότερων, έχουν μπει οι διαδικτυακές υπηρεσίες. Η online γυμναστική κρύβει κινδύνους, αφού είναι πιο εύκολο να τραυματιστεί κάποιος.

«Όταν δεν μπορείς να έχεις τη σωματική επαφή, με την έννοια ώστε να μπορείς να προλάβεις μια λάθος κίνηση στην οποία μπορεί να τραυματιστεί κάποιος, τότε είναι ένα μείον για την online γυμναστική. Από την άλλη, εφόσον, δεν μπορείς να έχεις τη σωματική επαφή, προσαρμόζεις το πρόγραμμα σου να είναι πιο safe, ώστε να μπορείς να το διορθώσεις έστω και από την οθόνη του υπολογιστή σου», υπογραμμίζει ο fitness expert.

Yπάρχει μια στροφή προς το online training»

Το γυμναστήριο δημιουργεί την αίσθηση της κοινωνικοποίησης, αλλά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι διάφορες ιντερνετικές πλατφόρμες έχουν δημιουργήσει έναν εικονικό χώρο γυμναστικής. Είναι οι online πλατφόρμες για γυμναστική η νέα τάση;

«Τώρα που είναι μια περίοδος που ξεκινάει σιγά – σιγά η άνοιξη και μπαίνουμε προς το καλοκαίρι ο κόσμος ψάχνεται γενικά για τις ελληνικές online πλατφόρμες γυμναστικής. Ο κόσμος φοβάται και από την κατάσταση που επικρατεί με τον κορονοϊό, με τα γυμναστήρια, με τα μέτρα που παίρνει κάθε επιχείρηση και υπάρχει μια στροφή προς το online. Στη δικιά μας την πλατφόρμα, υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα αυτό τον καιρό. Θα δείξει πως θα εξελιχθεί με τα γυμναστήρια και αν ανοίξουν σύντομα. Αν δεν ανοίξουν σύντομα, πιστεύω πως θα δυναμώσει αυτού του είδους η υπηρεσία», αναφέρει ο συνιδρυτής του fitpal.gr.

«Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και η ψυχολογική υποστήριξη»

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες θέλουν να ανοίξουν τα γυμναστήρια και να δουν μια επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά οι διαδικτυακές υπηρεσίες δίνουν μια ευκαιρία, ώστε οι γυμναστές να προσφέρουν στους πελάτες τους και κάτι διαφορετικό. Γιατί, όμως, κάποιος να ξεκινήσει την online γυμναστική;

«Μπορεί κάποιος να ξεκινήσει την online γυμναστική για να έχει από πάνω του έναν επαγγελματία που θα τον καθοδηγήσει σωστά και με ασφάλεια, να τον πουσάρει και να τον διορθώνει εκεί που πρέπει. Εκτός από την προπόνηση, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και η ψυχολογική υποστήριξη σε έναν αθλούμενο. Δεν είναι μόνο να σου βγάλει ένα πρόγραμμα ο προπονητής, είναι να συζητήσεις μαζί του, να του πεις το πρόβλημα σου. Με το τι θέλεις να αλλάξεις στο σώμα σου και όχι να του πεις τα προσωπικά σου. Καμιά φορά γίνεται και αυτό, δεν είναι κακό να αναπτύξεις μια φιλική σχέση. Σκέψου πως αν κάποιος κάνει προπόνηση μαζί σου 4-5 φορές την εβδομάδα, σίγουρα μπορεί να περάσει και στο φιλικό επίπεδο η σχέση. Γενικά, όλα τα οφέλη να έχεις από πάνω σου να σε προσέχει και να σε καθοδηγεί», υπογραμμίζει ο Κωνσταντίνος.

«Να αφιερώσουμε μια ώρα στη γυμναστική και στον εαυτό μας»

Κάθε ένας που γυμνάζεται ή θέλει να ξεκινήσει τώρα τη γυμναστική, online και μη, έχει την απορία: πόσος χρόνος γυμναστικής είναι ικανός για κάθε ημέρα;

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος απαντά πως: «Ανάλογα το στόχο. Για μένα, μια ώρα είναι αρκετή. Από τις 24 ώρες που έχουμε, να αφιερώσουμε μια ώρα στη γυμναστική και στον εαυτό μας, μόνο καλό θα κάνει. Πιστεύω πως σε μια ωρίτσα, άντε 50 λεπτά, μπορείς να κάνεις ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα και να είσαι όπως πρέπει».

Πηγή: sputniknews.gr

001 xtreme

Τα ...βάρη του lockdown γονατίζουν τα γυμναστήρια

Τα γυμναστήρια ανήκουν στους κλάδους που έχουν πληγεί όσο ελάχιστοι άλλοι στη διάρκεια της πανδημίας.

Συνολικά 7 μήνες μέχρι σήμερα βρίσκονται σε καθεστώς αναγκαστικής αναστολής λειτουργίας, οι οποίοι θα αυξηθούν σε 9 αν, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, ανοίξουν το Μάιο. Η επανέναρξη της δραστηριότητάς τους θα γίνει σε περίοδο χαμηλής ζήτησης και προβλέπεται να συνοδευτεί από αυστηρούς περιορισμούς μέχρι τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Τότε οι ιδιοκτήτες τους, που όλο αυτό το διάστημα είχαν μηδενικά έσοδα, θα κληθούν να ανταποκριθούν και στα αιτήματα των πελατών τους για παράταση των προπληρωμένων συνδρομών. Οι εκπρόσωποι του κλάδου προβλέπουν λουκέτα και ανακατατάξεις.

«Εκτιμούμε ότι ένα ποσοστό από 20% ως και 40% των συναδέλφων δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν. Θα υπάρξουν λουκέτα, αλλά και πολλές αγοραπωλησίες που δεν θα είναι δίκαιες. Κάποιοι θα εκμεταλλευτούν την οικονομική αδυναμία ορισμένων συναδέλφων και οι επιχειρήσεις θα αλλάξουν χέρια έναντι χαμηλού τιμήματος», εκτιμά ο Κώστας Κοπαρανίδης, γενικός γραμματέας του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης.

Η πόλη έχει περίπου 200 γυμναστήρια, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο λειτουργούν περίπου 2.500, με συνολικά 42.000 εργαζόμενους.

Κλείνουν πρώτα, ανοίγουν τελευταία

Τα γυμναστήρια θεωρούνται ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου για την μετάδοση του κορωνοϊού, καθώς πρόκειται για κλειστούς χώρους άθλησης, όπου οι χρήστες εκπνέουν και εισπνέουν με ένταση κατά τη διάρκεια προσπάθειας υψηλής έντασης, εκπέμποντας σωματίδια. Οι εκπρόσωποι του χώρου γνωρίζουν πως είναι από τους πρώτους που κλείνουν και από τους τελευταίους που ανοίγουν σε περιόδους πανδημίας, αλλά δεν συμφωνούν με αυτή την προσέγγιση.

«Διεθνώς αναγνωρισμένα ινστιτούτα και οργανισμοί έχουν πει ότι άλλες δραστηριότητες όπως η διασκέδαση και τα μέσα μεταφοράς συνεισφέρουν πολλαπλάσια στη μετάδοση σε σχέση με τα γυμναστήρια. Κι όμως εμείς είμαστε περισσότερους μήνες κλειστοί από την διασκέδαση κι από κάθε άλλο κλάδο. Σε άλλες χώρες αντιμετωπίζουν πιο ορθολογικά το θέμα και αναγνωρίζουν ότι τα γυμναστήρια πλέον δεν είναι παλαίστρες, αλλά μπουτίκ αθλητισμού, χώροι άσκησης και ευεξίας, καθαροί, οι οποίοι μπορούν να λειτουργήσουν με συγκεκριμένα μέτρα», ανέφερε ο κ.Κοπαρανίδης.

Η περίοδος του τέλους χειμώνα με αρχές της άνοιξης, η καλή σεζόν για τον κλάδο, που αντιπροσωπεύει το 40% του τζίρου τους, βρήκε τα γυμναστήρια κλειστά, ενώ άλλο ένα 40% αντιστοιχεί στην περίοδο του φθινοπώρου, όταν οι επιχειρήσεις λειτούργησαν μερικώς, μέχρι να ξανακλείσουν. Το καλοκαίρι το 2020 που δούλεψαν με περιορισμούς ήταν σεζόν χαμηλής προσέλευσης και μια τέτοια περίοδο αναμένεται να ανοίξουν και φέτος.

Σύμφωνα με τον κ.Κοπαρανίδη, η οικονομική ενίσχυση μέσω της επιστρεπτέας κάλυψε μόλις το ¼ των εξόδων των επιχειρήσεων. «Μόνο από το δεύτερο lockdown εγώ έχω 3.800 ευρώ δημοτικά τέλη», σημείωσε ο ίδιος για το γυμναστήριο που διατηρεί στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Οι απαλλαγές στα ενοίκια ήταν μια σημαντική ελάφρυνση, ενώ η αναστολή εργασίας αφορούσε το προσωπικό και μόνο στο πρώτο lockdown τους ιδιοκτήτες. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους του κλάδου, δεσμεύτηκε ότι θα φροντίσει για την καταβολή του και στις επιχειρήσεις.

Εκκρεμείς συνδρομές, προπόνηση έξω, on line μαθήματα

Ο γ.γ. του Σ.Ι.ΓΥ.ΘΕ. δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τις προπληρωμένες συνδρομές, όταν ανοίξει ξανά η δραστηριότητα και πολλοί πελάτες θα ζητήσουν την ανανέωση του χρόνου που δεν χρησιμοποιήσουν.

«Ειλικρινά δεν έχω απάντηση. Δεν ξέρω σε ποιο βαθμό θα μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ανταποκριθούν. Πρότασή μας είναι να καλυφθεί με voucher από το κράτος», είπε.

Στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυμναστηρίων με τον υπουργό Ανάπτυξης, σύμφωνα με ανακοίνωση των ιδιοκτητών, ο κ.Γεωργιάδης μεταξύ άλλων, απάντησε θετικά στο αίτημα για οικονομική βοήθεια ενίσχυσης της επαναλειτουργίας των γυμναστηρίων.

Ακόμη, ανταποκρίθηκε άμεσα και με τηλεφώνημά του στο Υπουργείο Οικονομικών ζήτησε την ενεργοποίηση ΚΑΔ για τη χρέωση των online μαθημάτων, κάτι που έγινε δεκτό. Συμφώνησε για την παροχή υπηρεσιών σωματικής άσκησης σε εξωτερικούς χώρους, λέγοντας πως το θέμα έχει συζητηθεί με τον Πρωθυπουργό.

Είπε πως στην επικείμενη 6η επιστρεπτέα προκαταβολή θα δοθεί προτεραιότητα στις επιχειρήσεις γυμναστηρίων, ενώ ενημέρωσε τους εκπροσώπους του κλάδου ότι έχει προγραμματισθεί ειδικό πρόγραμμα επιδοτούμενο μέσω ΕΣΠΑ, αποκλειστικά για γυμναστήρια.

Δεσμεύτηκε ότι η επιδότηση των ενοικίων κατά 100%, θα ισχύσει για όσο διάστημα τα γυμναστήρια θα παραμένουν κλειστά με κρατική εντολή και κατά ένα σημαντικό ποσοστό για κάποιο διάστημα μετά την επαναλειτουργία τους.

Τέλος, όταν τέθηκε το διαχρονικό αίτημα των γυμναστηρίων, για ένταξη της παροχής υπηρεσιών σωματικής άσκησης στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 6%, ανέφερε ότι το θέμα αυτό είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών και δεσμεύθηκε να υποστηρίξει την προσπάθεια του Συνδέσμου.

Πηγή: www.euro2day.gr

001 xtreme

  • Κατηγορία News

Οι 23 καλύτερες τροφές για αύξηση μυικής μάζας

Τόσο η διατροφή όσο και η σωματική δραστηριότητα είναι κλειδιά εάν θέλετε να αυξήσετε την μυική σας μάζα.

Για να ξεκινήσετε, είναι σημαντικό να πιέσετε το σώμα σας μέσω σωματικής άσκησης. Ωστόσο, χωρίς την κατάλληλη διατροφική υποστήριξη, η πρόοδός σας θα σταματήσει.

Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες είναι πολύ σημαντικές για την απόκτηση μυών, αλλά οι υδατάνθρακες και τα λίπη είναι επίσης απαραίτητες πηγές ενέργειας.

Εάν ο στόχος σας είναι να αυξήσετε μυική μάζα, θα πρέπει να εστιάσετε στην τακτική άσκηση και στο να καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες κάθε μέρα από τροφές που βοηθούν στην δόμηση μυών.

Οι 23 κορυφαίες τροφές για αύξηση μυικής μάζας

- Αυγά
- Σολομός
- Στήθος κοτόπουλου
- Γιαούρτι
- Τόνος
- Βόειο φιλέτο
- Γαρίδες
- Σόγια
- Τυρί τύπου cottage
- Στήθος γαλοπούλας
- Φασόλια
- Πρωτεϊνικές σκόνες
- Εντεμάμη (άγουροι καρποί σόγιας)
- Κινόα
- Σκαλοπίνια
- Ρεβύθια
- Φιστίκια
- Τόφου (tofu)
- Χοιρινό φιλέτο
- Γάλα
- Αμύγδαλα
- Κρέας από βίσονα
- Καστανό ρύζι

Συμπερασματικά

Πολλές τροφές μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μυς. Πολλές από αυτές είναι γεμάτες με πρωτεΐνες και επιτρέπουν στους μύες σας να ανακάμψουν και να αναπτυχθούν μετά την άσκηση.

Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να καταναλώνετε υδατάνθρακες και λίπη για να παρέχετε καύσιμα για άσκηση και σωματική δραστηριότητα.

Επιπλέον, πολλές από τις τροφές σε αυτήν τη λίστα περιέχουν τις βιταμίνες και τα ανόργανα άλατα που χρειάζεται το σώμα σας για να λειτουργεί καλύτερα.

Για να επιτύχετε τον στόχο σας και να αυξήσετε μυική μάζα, εστιάστε στην τακτική άσκηση και στην κατανάλωση περισσότερων θερμίδων κάθε μέρα από θρεπτικές πηγές, όπως οι παραπάνω τροφές.

Πηγή: www.healthline.com

001 xtreme

 

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS