Πρωτεΐνη όγκου: Πότε να πάρω; Που ωφελεί;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Οι πρωτεΐνες όγκου είναι ένα είδος συμπληρώματος αύξησης βάρους που σας βοηθά να αποκτήσετε μυϊκή μάζα, να αυξήσετε τον όγκο και να χτίσετε ένα συνολικά πιο υγιές σώμα.

Αυτά τα προϊόντα έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν υψηλότερη πρόσληψη θερμίδων, θα πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας και μπορεί να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους βάρους σας σε συντομότερο χρονικό διάστημα.

Οι πρωτεΐνες όγκου συνήθως αποτελούνται από προϊόντα διατροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, όπως πρωτεΐνη ορού γάλακτος και υδατάνθρακες που αυξάνουν το σώμα σας με υγιεινό τρόπο με αύξηση μυών και λίπους.

Ο σκοπός της χρήσης της πρωτεΐνης όγκου είναι η αύξηση της μυϊκής μάζας. Ωστόσο, μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του σωματικού λίπους αυξάνοντας τη θερμιδική πρόσληψη απαραίτητων θρεπτικών συστατικών όπως πρωτεΐνες και υδατάνθρακες.

Οι πρωτεΐνη όγκου είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συμπληρώματα μεταξύ των bodybuilders και των αθλητών.

Τι είναι η πρωτεΐνη όγκου; Ας το αναλύσουμε:

Η πρωτεΐνη όγκου είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής, δηλαδή χρησιμοποιείται συνήθως για την αύξηση της μυϊκής μάζας. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες και συνήθως παρέχει περίπου 1000 θερμίδες ανά μερίδα. Επιπλέον, μπορεί επίσης να περιέχει λίπη, βιταμίνες, μέταλλα, ίνες και μείγμα πεπτικών ενζύμων.

Ως εκ τούτου, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε θερμίδες, το συμπλήρωμα αύξησης μάζας βοηθά στην οικοδόμηση μυών και στην αύξηση βάρους ταυτόχρονα. Τα σκευάσματα αύξησης μάζας παρέχουν συνήθως πρωτεΐνη και υδατάνθρακες σε αναλογία 1:2 ή 1:3, αλλά μπορεί να διαφέρουν από μάρκα σε μάρκα.

Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα πλεόνασμα θερμίδων για να πάρει κάποιος βάρος, για το οποίο ένα άτομο πρέπει να καταναλώνει επιπλέον θερμίδες περισσότερες από τις ημερήσιες ανάγκες. Τα συμπληρώματα αύξησης μάζας είναι ιδανικά για την κάλυψη αυτών των πρόσθετων αναγκών. Με απλά λόγια, εάν σκοπεύετε να αυξήσετε βάρος υγιεινά και να χτίσετε μυϊκή μάζα, επιλέξτε ένα συμπλήρωμα αύξησης μάζας.

Οφέλη από τη χρήση πρωτεΐνης όγκου

Οι άνθρωποι που αυξάνουν την μυική τους μάζα έχουν πολλά οφέλη για την υγεία τους. Όταν συνδυάζονται με σωστές προπονήσεις, τα άτομα που αυξάνουν τον όγκο τους μπορούν να βοηθήσουν στην γρηγορότερη οικοδόμηση μυών και στην αύξηση του σωματικού βάρους υγιεινά:

1. Θερμιδικά πυκνή

Οι bodybuilders ή οι αθλητές που επιθυμούν να αυξησουν τον όγκο τους πρέπει να ακολουθούν δίαιτες πλούσιες σε θερμίδες. Μπορεί να είναι δύσκολο να τρώτε μεγάλες μερίδες φαγητού για να επιτύχετε τους στόχους θερμίδων. Με τις πρωτεΐνες όγκου, μπορεί κανείς να είναι σίγουρος ότι θα λάβει περίπου 1000 θερμίδες σε μία μόνο μερίδα και αυτό από υγιεινές πηγές.

2. Πλούσια σε μακροθρεπτικά συστατικά

Εάν θέλετε έναν «καθαρό όγκο», είναι απαραίτητο να λαμβάνετε τα σωστά θρεπτικά συστατικά. Η διατροφή πρέπει να περιέχει μια ισορροπημένη αναλογία υδατανθράκων, πρωτεϊνών και λιπών. Τα προϊόντα πρωτεΐνης όγκου παρέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά μέσω υγιεινών πηγών. Επιπλέον, η παρουσία ινών υποστηρίζει την απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα και προάγει την καλύτερη υγεία του εντέρου για βελτιωμένη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών.

3. Κερδίστε μυϊκό όγκο και δύναμη

Τα συμπληρώματα όγκου παρέχουν πρωτεΐνη από πηγές πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας όπως ο ορός γάλακτος και η καζεΐνη. Είναι ιδανικά για να προσφέρουν εξαιρετικής ποιότητας διατροφή, ειδικά για την αποκατάσταση των μυών μετά την προπόνηση. Τα αμινοξέα προσθέτουν δύναμη στους μύες, θρέφουν και ενθαρρύνουν την άπαχη μυϊκή ανάπτυξη.

4. Εύκολη στη χρήση

Ένα άλλο σημαντικότερο πλεονέκτημα των πρωτεϊνών όγκου είναι η ευκολία στην χρήση τους. Αν η κατανάλωση μεγάλων μερίδων φαγητού και η πέψη τους είναι μια πρόκληση για εσάς, τότε τα συγκεκριμένα συμπληρώματα είναι ιδανικά για εσάς. Μπορούν να σας προσφέρουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά εύκολα και γρήγορα.

Ποιοι χρειάζονται πρωτεΐνες όγκου;

Οι πρωτεΐνες όγκου δεν προορίζονται για όλους. Κατά καιρούς, οι λάτρεις της φυσικής κατάστασης μπερδεύονται μεταξύ των πρωτεϊνών όγκου και των απλών συμπληρωμάτων πρωτεΐνης. Ακολουθεί η λίστα των ανθρώπων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν πρωτεινες όγκου για να επιτύχουν τους στόχους της φυσικής τους κατάστασης.

1. Αδύνατοι άνθρωποι με γρήγορο μεταβολισμό

Εάν ένα άτομο έχει υψηλό μεταβολικό ρυθμό και τείνει να καίει θερμίδες γρηγορότερα. Αυτά τα συμπληρώματα θα μπορούσαν να είναι μια καλή επιλογή για τα συγκεκριμένα άτομα.

2.Με λεπτό σωματότυπο

Κάθε άτομο έχει έναν συγκεκριμένο σωματότυπο. Οι λεπτοί και ψηλοί άνθρωποι συχνά αγωνίζονται να αποκτήσουν μυϊκή μάζα. Εάν δεν μπορείτε να χτίσετε μυς παρά τις έντονες προπονήσεις και τη δίαιτα, σκεφτείτε να πάρετε ένα συμπλήρωμα αύξησης μάζας.

3. Bodybuilders

Οι πρωτεΐνες όγκου παρέχουν άφθονη υποστήριξη σε άτομα που ασχολούνται με το bodybuilding, ειδικά κατά στη φάση του χτισίματος του όγκου τους. Όταν οι άνθρωποι χρειάζονται μια υγιεινή πηγή διατροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες τα συμπληρώματα είναι η καλύτερη επιλογή.

4. Αθλητές

Εκτός από τους αθλητές δύναμης, οι αθλητές αντοχής οι πρωτεΐνες όγκου μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν από αθλητές αντοχής, όπως δρομείς και ποδηλάτες. Οι αθλητές αντοχής χρειάζονται υψηλές ποσότητες από υδατάνθρακες και πρωτεΐνες μετά την προπόνηση ή τον αγώνα τους για να ανακτήσουν τους μύες τους και τα χαμένα αποθέματα γλυκογόνου.

Πότε να πάρετε ένα συμπλήρωμα πρωτεΐνης όγκου;

Ο καλύτερος χρόνος για να πάρετε ένα συμπλήρωμα πρωτεΐνης όγκου είναι μετά από μια προπόνηση. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα σας βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης μυϊκής πρωτεϊνικής σύνθεσης (MPS) μετά την άσκηση. Το MPS είναι η διαδικασία με την οποία το σώμα επισκευάζει και αναδομεί τον μυϊκό ιστό μετά από μια προπόνηση. Η κατανάλωση πρωτείνης μετά από μια προπόνηση μπορεί να βοηθήσει στο να παρέχει στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για την επιδιόρθωση και την αναδόμηση του μυϊκού ιστού.

Εκτός από τη λήψη μετά από μια προπόνηση, είναι σημαντικό να την παίρνετε και άλλες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας για να καλύψετε τις ανάγκες σας σε θερμίδες και μακροθρεπτικά συστατικά. Για παράδειγμα, η λήψη ενός συμπληρώματος το πρωί ή μεταξύ των γευμάτων μπορεί να βοηθήσει να παρέχετε στο σώμα σας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υποστήριξη της μυϊκής ανάπτυξης.

Πηγή: activebody.gr

ACTIVEBODY B1

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ