Ήξερες ότι η βρώμη αυξάνει τη μυική μάζα;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ανακάλυψε πώς η βρώμη μπορεί να γίνει ο σύμμαχός σου.

Η βρώμη είναι μια υπερτροφή με πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Στον κόσμο της γυμναστικής, ξεχωρίζει ως ισχυρός σύμμαχος για όσους επιθυμούν να αυξήσουν τη μυϊκή τους μάζα. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά της σε πρωτεΐνες, τους υδατάνθρακες αργής πέψης και τα υγιεινά λίπη, η βρώμη δεν είναι μόνο θρεπτική, αλλά και νόστιμη και εύκολη στην ενσωμάτωση σε διάφορες συνταγές. Ποιος είναι όμως ο σωστός τρόπος κατανάλωσής της για να μεγιστοποιήσεις τα οφέλη της στη μυική ανάπτυξη;

Η βρώμη είναι μια πλούσια πηγή βασικών θρεπτικών συστατικών που προάγουν τη μυική ανάπτυξη. Περιέχει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες που είναι απαραίτητες για την επισκευή και την ανάπτυξη των μυών. Οι σύνθετοι υδατάνθρακές της παρέχουν αργή και διαρκή απελευθέρωση ενέργειας, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της βέλτιστης απόδοσης κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Επιπλέον, η βρώμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες βελτιώνουν την πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να καταναλώσεις βρώμη;
Οι ειδικοί σε θέματα διατροφής και γυμναστικής προτείνουν διάφορες ιδανικές ώρες για να καταναλώσετε βρώμη, ανάλογα με τους στόχους σας και τη ρουτίνα άσκησης:

Πρωινό: Ξεκινώντας την ημέρα με πλιγούρι βρώμης σε συνδυασμό με πρωτεΐνη (όπως γάλα, γιαούρτι ή σκόνη πρωτεΐνης) και φρούτα μπορείτε να εξασφαλίσετε μια καλή δόση θρεπτικών συστατικών για μια δραστήρια ημέρα. Αυτός ο συνδυασμός παρέχει διαρκή ενέργεια και βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων γλυκόζης σε σταθερά επίπεδα.

Πριν από την προπόνηση: Η κατανάλωση βρώμης πριν από την άσκηση μπορεί να προσφέρει σταθερή παροχή ενέργειας λόγω της αργής πέψης των σύνθετων υδατανθράκων τους. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για μεγάλες, έντονες προπονήσεις.

Μετά την προπόνηση: Το πλιγούρι βρώμης είναι επίσης ευεργετικό μετά την άσκηση, καθώς, όταν συνδυάζεται με πηγές πρωτεΐνης, βοηθά στην αποκατάσταση των μυών. Ένα smoothie βρώμης με γάλα και σκόνη πρωτεΐνης μπορεί να αποτελέσει ιδανική επιλογή για την αναπλήρωση των επιπέδων γλυκογόνου και την παροχή των αμινοξέων που είναι απαραίτητα για την αποκατάσταση των μυών.

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ