Ο τύπος που έχασε 50 κιλά λίπους σε ένα χρόνο και πάει για personal trainer

  • Κατηγορία Gossip
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ένας 27χρονος ακολούθησε ένα αυτοσχέδιο πρόγραμμα μεταμόρφωσης σώματος και έγινε ο απόλυτης σφίχτης.

Μέχρι το 2016, ο Wilson Velasquez είχε μόνο ένα χόμπι: συλλογή από φιγούρες της Marvel -ένα δωμάτιο ολόκληρο από δαύτες, συν μια ντουλάπα από μπλούζες με ανάλογες στάμπες.

Κανένα άλλο από τα χόμπι ή τις δραστηριότητες που έκαναν οι φίλοι του δεν ήταν δυνατό να ακολουθήσει, επειδή ο Velasquez ήταν χοντρός. Πολύ χοντρός. 145 κιλά.

Στο μπάσκετ δεν μπορούσε να τρέξει ή να πηδήξει, πάνω στο ποδήλατο κλάταραν τα λάστιχα, στις εκδρομές στα βουνά έπρεπε να μετακινείται με γερανό. Ακόμη και όταν όλη η παρέα επισκέφθηκε το μεγαλύτερο πάρκο διασκέδασης στις ΗΠΑ, το Six Flags στο Τέξας, ο Velasquez δεν χωρούσε στα βαγόνια του roller coster, ούτε καν ο μισός. Εκείνη ακριβώς τη μέρα, πήρε τη μεγάλη απόφαση: να αλλάξει το σώμα του μια για πάντα.

Οι φιγούρες της Marvel ήταν η αιτία
Έχοντας τη μανία να συλλέγει από μικρός εκατοντάδες «κουκλάκια» με σούπερ ήρωες, ο Velasquez είχε αποκτήσει μια υποσυνείδητη λατρεία προς τα μυώδη σώματα, μόνο που ποτέ δεν τον ενδιέφερε πραγματικά να αποκτήσει κάτι τέτοιο. Όμως, η ταπείνωση που ένιωθε διαρκώς μπροστά στους φίλους του, έκανε τον «χοντρό» της παρέας να θελήσει να φτιάξει ένα σώμα-Marvel.

To πρώτο του βήμα ήταν να γραφτεί σε γυμναστήριο, όπου τον πρώτο καιρό άρχιζε να αυτοσχεδιάζει, παρατηρώντας τους τύπους που προπονούνταν δίπλα του. Ευτυχώς, ο Velasquez είχε πείσμα και δεν ένιωθε κόμπλεξ με τα κιλά του. Ήξερε καλά μέσα του -ήταν 100% αποφασισμένος- ότι σε λίγο καιρό θα γίνει σαν κι αυτούς. Και ακόμη καλύτερος.

vela1

Για να μη χάσει το κίνητρο, ο Velasquez φορούσε τα αγαπημένα του t-shirt με κάθε είδους ήρωα της Marvel και επί δυο μήνες ακολουθούσε ένα τυπικό πρόγραμμα με βάρη για όλο το σώμα και έτρεχε στο διάδρομο επί 30 λεπτά, τέσσερις φορές τη βδομάδα, χωρίς όμως να αλλάξει διατροφικές συνήθειες -η πίτσα, πίτσα.
Στο δίμηνο είχε χάσει 15 κιλά δουλεύοντας στο γυμναστήριο μόνος του. Για τόσο ιδρώτα και πόνο, λίγο το όφελος, σκέφτηκε. Ώσπου, ένας γυμναστής τον μύησε στα κόλπα της διατροφής. «Με τη σωστή δίαιτα, τον υπολογισμό θερμίδων και το οριστικό διαζύγιο με την πίτσα, θα δεις τα κιλά να φεύγουν δυο και τρεις φορές γρηγορότερα», του είπε ο γυμναστής.

Άλλα 15 κιλά μείον, μόνο από τη διατροφή
Δεν πέρασαν άλλοι δυο μήνες και είδε να χάνει 30 κιλά επιπλέον.
Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα ο Velasquez συνέχιζε τις ρουτίνες με τα βάρη και το διάδρομο, αλλά έτρωγε πλέον πιο προσεκτικά και υγιεινά, εξαλείφοντας από τα πιάτα του τρανς λιπαρά και επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Ξεκίνησε επίσης να μετράει τις θερμίδες κάθε ημερήσιου μενού παρακολουθώντας και μελετώντας βίντεο στο YouTube -κάτι που του έγινε μια νέα εμμονή. Οι φίλοι του είχαν πια στην παρέα έναν άντρα με ισχυρή θέληση και οι φιλοφρονήσεις άρχισαν να πέφτουν βροχή. Ομοίως και τα καλέσματα σε μπασκετάκι, ποδηλασία και περπάτημα στο βουνό. Ο Velasquez γινόταν σιγά-σιγά ένας από αυτούς. Ο ίδιος, εξομολογείται σε ανάρτησή του στο Reddit: «Πήρα πολλές ιδέες από το ίντερνετ από διάσημους ηθοποιούς δράσης, κυρίως από τον Hugh Jackman. Από αυτόν υιοθέτησα το κόλπο της διαλείπουσας νηστείας».

vela2

Άλλα 20 κιλά, για πλάκα. Και προχωρά
Δεκατέσσερις μήνες από την ημέρα που ο Velasquez δεν μπόρεσε να χωρέσει στο βαγόνι του roller coster, έχει χάσει 50 κιλά και συνεχίζει, νιώθοντας ισχυρός και αποφασισμένος να πάει για ακόμη μεγαλύτερα κατορθώματα: να γίνει προσωπικός προπονητής για άτομα που θέλουν να χάσουν πολλά κιλά.

Ο Velasquez πλέον χτυπά εξαήμερα προπόνησης, δουλεύοντας δύο ομάδες μυών ανά συνεδρία, ενώ ταυτόχρονα, τις ίδιες μέρες τρέχει 5 χιλιόμετρα (2,5 χιλιόμετρα σπίτι-γυμναστήριο και αντιστρόφως).

Πηγή: gr.askmen.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ