Τι περίεργο θα συμβεί στο σώμα σου εάν σταματήσεις να κάνετε ντους για ένα μήνα

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σίγουρα δεν σας έχει περάσει καθόλου από το μυαλό να σταματήσετε το ντους για ένα μήνα και καλά κάνετε.

Όμως μια δημοσιογράφος των New York Times αποφάσισε να σταματήσει να κάνει ντους για ένα μήνα με σκοπό να δει τι θα της συμβεί. Και ενώ περίμενε να είναι άσκημα τα πράγματα, όλα ήταν εκπληκτικά ωραία.

Η Julia Scott, δημοσιογράφος στο επάγγλεμα αποφάσισε να σταματήσει σταδιακά να κάνει μπάνιο και μετά να γράψει τι της συνέβη. Έτσι η Scott είπε ότι σταμάτησε να χρησιμοποιεί σαπούνια ή ενυδατικές κρέμες και ακόμα σταμάτησε να χρησιμοποιεί αποσμητικό.

Συνέχιζε να πλένει τα χέρια της και να ξεπλένει με νερό το σώμα και το κεφάλι της όταν ήταν ορατά βρώμικα.

Τα εκπληκτικά αποτελέσματα; Δεν μύριζε άσχημα αλλά, μάλλον, μύριζε σαν ένα πραγματικό ανθρώπινο ον.

Η σκέψη είναι ότι τα προϊόντα καθαρισμού που προσθέτετε στο δέρμα και τα μαλλιά σας καθημερινά διαταράσσουν την ισορροπία μεταξύ των ελαίων και των βακτηρίων που ζουν στο σώμα.

Όταν λοιπόν κάνετε πολύ συχνά ντους σκοτώνετε και τα καλά βακτήρια διαταράσσοντας την ισορροπία της χλωρίδας του σώματος. Έτσι, αν σταματήσετε να χρησιμοποιείτε σαμπουάν και αφρόλουτρα, το σώμα σας μπορεί να καταλάβει πώς να εξισορροπήσει, αφήνοντας τα καλά βακτήρια να ευδοκιμήσουν και μειώνοντας τα κακά βακτηρίδια.

Φυσικά δεν σας λέμε να σταματήστε το μπάνιο, αλλά δεν χρειάζεται να περνάτε μια αιωνιότητα στην ντουζιέρα σας. Το να κάνετε υπερβολικά ντους με ζεστό νερό θα αφαιρέσει τα φυσικά έλαια του σώματος οπότε καλύτερα να το αποφύγετε. Κάντε λοιπόν ντους για το καλό της ανθρωπότητας, όμως χωρίς υπερβολές.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ