Τα Οφέλη της Ποδηλασίας για την Υγεία

  • Κατηγορία Bicycle
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με την ποδηλασία. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα σημαντικότερα:


Η ποδηλασία είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους άσκησης

Μπορείτε να οδηγήσετε ένα ποδήλατο σχεδόν οπουδήποτε, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, και χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία. Πολλοί άνθρωποι αναβάλλουν ορισμένα αθλήματα, λόγω του υψηλού επιπέδου των δεξιοτήτων που απαιτούνται, ή ίσως επειδή δεν μπορούν να δεσμευτούν για ένα ομαδικό άθλημα το οποίο οφείλεται στην πίεση χρόνου.

Οι περισσότεροι από εμάς ξέρουν πώς να ποδηλατούν και εφόσον έχετε μάθει δεν μπορείτε να ξεχάσετε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ποδήλατο, μισή ωρίτσα όποτε σας βολεύει και ένα κομμάτι αυτοπεποίθησης.


Η Ποδηλασία χτίζει δύναμη και μυϊκή τόνωση

Σε αντίθεση με τις κανονικές αντιλήψεις, το ποδήλατο δεν είναι μια δραστηριότητα γυμναστικής που περιλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο τα πόδια. Η ποδηλασία χτίζει δύναμη με έναν ολιστικό τρόπο καθώς κάθε μέρος του σώματος εμπλέκετε σε αυτή.


Η Ποδηλασία αυξάνει την μυϊκή τόνωση

Η ποδηλασία βελτιώνει σταδιακά τη γενική λειτουργία των μυών, με μικρό κίνδυνο υπερπροπόνησης ή καταπόνησης. Η τακτική ποδηλασία ενισχύει τους μύες των ποδιών και είναι εξαιρετική για την κινητικότητα των ισχίων και των γονάτων. Σταδιακά θα αρχίσετε να βλέπετε βελτίωση στην τόνωση των μυών των ποδιών, των μηρών, και των γοφών σας.


Η Ποδηλασία χτίζει αντοχή

Η ποδηλασία είναι ένας καλός τρόπος για να χτίσετε αντοχή. Είναι πολύ αποτελεσματική σε αυτό επειδή οι άνθρωποι απολαμβάνουν το ποδήλατο και δεν πρόκειται να προσέξουν πραγματικά ότι έχουν διανύσει μεγαλύτερη απόσταση από την προηγούμενη φορά.


Η Ποδηλασία βελτιώνει το καρδιαγγειακό σας σύστημα

Η ποδηλασία κάνει την καρδιά να κτυπά με ένα σταθερό ρυθμό και βοηθά στη βελτίωση του καρδιαγγειακού συστήματος. Μελέτες έχουν δείξει ότι ποδηλατώντας στη δουλειά σας θα αυξάνει την καρδιαγγειακή ικανότητα κατά 3-7%. Η ποδηλασία χρησιμοποιεί τις μεγαλύτερες μυϊκές ομάδες, αυξάνοντας τον καρδιακό ρυθμό για να επωφεληθούν η αντοχή και η φυσική κατάσταση.


Η Ποδηλασία καίει θερμίδες

Η ποδηλασία είναι ένας καλός τρόπος για να χάσετε τα ανεπιθύμητα κιλά. Η σταθερή ποδηλασία καίει περίπου 300 θερμίδες ανά ώρα. Αν ποδηλατείτε για 30 λεπτά καθημερινά θα κάψετε περίπου 5 κιλά σωματικού βάρους το χρόνο. Δεδομένου ότι βοηθά στη μυϊκή οικοδόμηση, η ποδηλασία θα ενισχύσει επίσης το μεταβολικό σας ρυθμό για αρκετή ώρα εφόσον έχετε ήδη τελειώσει τη βόλτα σας.


Η Ποδηλασία βελτιώνει την υγεία της καρδιάς

Σύμφωνα με τον Βρετανικό Ιατρικό Σύλλογο, ποδηλατώντας μόλις 20 μίλια την εβδομάδα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου κατά 50%. Μια σημαντική μελέτη 10.000 δημοσίων υπαλλήλων υποστήριξε ότι εκείνοι που έκαναν ποδηλασία για 20 μίλια κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας είχαν τις μισές πιθανότητες να υποστούν καρδιακή ασθένεια από ότι οι συνάδελφοι τους που δεν ποδηλατούσαν.


Η Ποδηλασία βελτιώνει τον συντονισμό

Η ποδηλασία είναι μια δραστηριότητα που εμπλέκει ολόκληρο το σώμα. Επομένως, ο συντονισμός του σώματος βελτιώνετε.


Η Ποδηλασία μειώνει το στρες

Κάθε τακτική άσκηση μπορεί να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη και να βελτιώσει την ευημερία και την αυτοεκτίμηση. Η ποδηλασία σε εξωτερικούς χώρους είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να γίνετε ένα με τη φύση και να απολαύσετε το εξωτερικό περιβάλλον. Θα αποσπάσει το μυαλό σας από το στρες της καθημερινής ζωής και θα αναζωογονήσει τη ψυχή σας.


Όταν ενσωματώσετε την ποδηλασία σε ένα γενικό πρόγραμμα γυμναστικής, υπάρχουν πολλές πτυχές τις οποίες θα πρέπει να εξετάσετε. Πιο κάτω είναι μερικά σημαντικά πράγματα που θα πρέπει να θυμάστε:

  - Συμβουλευτείτε το γιατρό σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να κάνουν ποδήλατο. Ωστόσο, είναι προτιμότερο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας όταν σκέφτεστε να ενσωματώσετε την ποδηλασία σε ένα γενικό πρόγραμμα γυμναστικής. Θα πρέπει να σας συμβουλεύσει σχετικά με τα όρια και τις δυνατότητες σας καθώς και τι θα πρέπει να αποφύγετε.


  - Η Ποδηλασία είναι μια δραστηριότητα που συνδυάζει αεροβική άσκηση και άσκηση αντοχής

Ας πούμε ότι ο γιατρός ας λέει ότι είναι εντάξει να προχωρήσετε με την ποδηλασία ως μέρος του προγράμματος γυμναστικής σας, πιο είναι το επόμενο σας βήμα; Να θυμάστε ότι το ποδήλατο είναι μια δραστηριότητα η οποία συνδυάζει ταυτόχρονα αεροβική άσκηση και άσκηση αντοχής. Επαναπρογραμματίστε το πρόγραμμα γυμναστικής σας ώστε η ποδηλασία να είναι η αρχική σας δραστηριότητα της εβδομάδας. Άλλες δραστηριότητες, όπως η κυκλική προπόνηση θα πρέπει να γίνονται έτσι ώστε να συμπληρώνουν τα οφέλη της ποδηλασίας.


  - Ξεκινήστε αργά και στη συνέχεια αυξήστε την ένταση

Οι αρχάριοι, θα πρέπει να χρησιμοποιούν ένα πρόγραμμα όπου η ποδηλασία να γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα. Δύο φορές την εβδομάδα είναι επίσης καλό, αλλά αυτό εξαρτάτε από τις ικανότητες του ατόμου που υποβάλλεται στην άσκηση.


  - Αυξήστε την ταχύτητα σταδιακά

Η σταδιακή αύξηση της ταχύτητας είναι μια σημαντική πτυχή της ποδηλασίας. Η ποδηλασία μπορεί να είναι επίσης επίπονη για το σώμα και το κλειδί για επιτυχή ποδηλασία είναι να είστε υπομονετικοί και να μην βιάζεστε όσον αφορά την αύξηση των ορίων σας.


  - Καλύτερα ασφαλείς παρά μετανιωμένοι

Η ποδηλασία είναι μια διασκεδαστική άσκηση, αλλά είναι σημαντικό να πάρετε τον σωστό εξοπλισμό για την δραστηριότητα αυτή. Φροντίστε να φορείτε κράνος, επιγονατίδες και μαξιλαράκια αγκώνων όταν ποδηλατείτε.


Η ποδηλασία μπορεί πραγματικά να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής. Με κάθε περιστροφή του τροχού, καίτε θερμίδες, χτίζετε δύναμη και επιταχύνετε την ευεξία σας.


Πηγή: Adultbicycling.com

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Γιατί κάνει καλό να περπατάμε ξυπόλητοι στην άμμο
  • Μήπως δεν πρέπει να ξαναγεμίζουμε το πλαστικό μπουκάλι του νερού;
  • Πως το σκόρδο εξοντώνει όλες τις ασθένειες και σώζει ζωές
  • Από τι κινδυνεύει ένας καπνιστής που γυμνάζεται;
  • Oι 5 ορμόνες που εξουσιάζουν το σώμα σου!
  • Τα λάθη που πρέπει να αποφύγουμε όταν κάνουμε σεξ το καλοκαίρι
loading...