Πώς θα χτίσεις πραγματικά τεράστια και δυνατά χέρια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αυτό είναι το πρόγραμμα προπόνησης που χρειάζεσαι για να ξεπεράσεις τα όριά σου και να αποκτήσεις τα μπράτσα ήρωα ταινίας δράσης.

Tο πρόγραμμα προπόνησης της πυραμίδας που θα δούμε στη συνέχεια έχει σχεδιαστεί για να δεις γρήγορα αποτελέσματα στα μπράτσα σου και μάλιστα με έναν τρόπο που δεν θα σε κάνει να βαρεθείς. Σταμάτα, λοιπόν, να κάνεις συνεχώς τις ίδιες ασκήσεις και δώσε βάση σε αυτό το challenge.

Ένα πρόγραμμα προπόνησης που μπορείς να κάνεις εκτός γυμναστηρίου

Στα πολύ θετικά του συγκεκριμένου προγράμματος γυμναστικής είναι το ότι δεν απαιτεί καν να έχεις στη διάθεσή σου έναν πλήρη εξοπλισμό γυμναστηρίου για να το ολοκληρώσεις. Άλλωστε, εδώ που τα λέμε, το να ξοδεύεις ώρες στο γυμναστήριο δεν είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσεις μεγάλα μπράτσα. Κι αυτό γιατί είναι πιο σημαντικό το να δοκιμάζεις νέα πράγματα και διαφορετικούς δρόμους για να φτάσεις στον στόχο σου.

Στην περίπτωση της πυραμίδας, η μέθοδος αποτελείται από μία σειρά ασκήσεων που σου επιτρέπει να εστιάζεις στη μυϊκή υπερτροφία, αυξάνοντας την επιβάρυνση σε κάθε γύρο, χωρίς όμως να πρέπει να χρησιμοποιείς όλο και πιο μεγάλα βάρη.

Πώς δουλεύει η προπόνηση-πυραμίδα

Το σύστημα προπόνησης στην πραγματικότητα αποτελεί μία ανάποδη πυραμίδα, που περιλαμβάνει την αύξηση των επαναλήψεων και των ασκήσεων σε κάθε γύρο, κάτι που κάνει τους μύες σου να κουραστούν, το οποίο με τη σειρά του αποτελεί την ιδανική τεχνική για να επιτύχεις ταυτόχρονη αύξηση στο μέγεθος και τη δύναμή τους.

Η προπόνηση εκτελείται σαν να ήταν μία σκάλα, στην οποία προσθέτεις και από μία άσκηση κάθε φορά μέχρι να φτάσεις στην κορυφή της πυραμίδας. Με το που βρεθείς εκεί, αρχίζεις να κατεβαίνεις τη σκάλα, σταδιακά, μέσω των ίδιων ασκήσεων, μέχρι να φτάσεις στην πρώτη.

Το concept σε θέλει να κάνεις τις ασκήσεις με ένα βάρος που να σου επιτρέπει να εκτελείς ανάμεσα σε 15 με 20 επαναλήψεις, χωρίς να χαλάς την τεχνική σου και χωρίς να ζορίζεσαι.

Το σύστημα της πυραμίδας

Α + Β

Α + Β + Γ

Α + Β + Γ + Δ

Α + Β + Γ + Δ + Ε

Α + Β + Γ + Δ + Ε + ΣΤ

Εδώ φτάνεις στην κορυφή της πυραμίδας και, πλέον, πρέπει να την "κατέβεις".

Α + Β + Γ + Δ + Ε + ΣΤ

Β + Γ + Δ + Ε + ΣΤ

Γ + Δ + Ε + ΣΤ

Δ + Ε + ΣΤ

Ε + ΣΤ

ΣΤ

Θα πρέπει να βρεις τον χρόνο που σου παίρνει κάθε γύρος και να βάλεις ένα χρονόμετρο και να τον καταγράφεις. Μόλις φτάνεις στην κορυφή της πυραμίδας, μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα ίσο σε διάρκεια με τον χρόνο που σου παίρνει για να ολοκληρώσεις τον γύρο.

Οι ασκήσεις

Α = Κάμψεις δικεφάλων

Β = Πιέσεις ώμων

Γ = Άρσεις ώμων με κάθετη έλξη

Δ = Ξαπλωτή κωπηλατική με αλτήρες σε επικλινή πάγκο

Ε = Εκτάσεις τρικέφαλων πάνω από το κεφάλι

ΣΤ = Sit-ups κρατώντας έναν αλτήρα ή έναν δίσκο βάρους πάνω από το στήθος σου, σπρώχνοντας προς τα πάνω ενώ σηκώνεις την πλάτη σου από το έδαφος

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προπόνησης δεν θα σου φάει πολύ χρόνο, αλλά είναι απαιτητικό και σου επιτρέπει να δοκιμάσεις τα όριά σου, προσθέτοντας μεγαλύτερη επιβάρυνση ή περισσότερες επαναλήψεις, αφού συνηθίσεις τις ασκήσεις και κατέχεις καλά την εκτέλεσή τους. Είναι σημαντικό να ξεκινήσεις με ένα ζέσταμα και να τελειώσεις με μία σύντομη αποθεραπεία που είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση και την ανάπτυξη των μυών σου.

Πηγή: hesquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ