Οι 4 καλύτερες ασκήσεις για το στήθος σου!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Πρόγραμμα εξπρές 4 ασκήσεων που θα λατρέψει κάθε καπνιστής και όχι μόνο.

Την προπόνηση για το στήθος την αγαπάμε λίγο περισσότερο, διότι προσφέρει αποτελέσματα σε ένα τμήμα του σώματος που «δείχνει» αμέσως και μπορείς το καλοκαίρι να το έχεις για «βιτρίνα». Παρόλα αυτά, οι ασκήσεις για το στήθος δεν είναι μόνο για να αλλάξεις νούμερο σε t-shirt και πουκάμισο και για να αποκτήσεις αυτό που ένας οποιοσδήποτε συγγραφέας Άρλεκιν εκεί έξω περιγράφει ως «το στέρνο που κάθε γυναίκα θα ήθελε να γείρει πάνω του». Θα βοηθήσει και το αναπνευστικό σου σύστημα. Ειδικά αν είσαι καπνιστής, οφείλεις να δίνεις ιδιαίτερη προσοχή στις ασκήσεις για το στήθος.

Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω πρόγραμμα που αποτελείται από τέσσερις ασκήσεις (δύο με μπάρα και δύο με αλτήρα). Η ιδιαιτερότητά του βρίσκεται στο γεγονός ότι ποικίλλει ο αριθμός των επαναλήψεων σε κάθε σετ. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι απλός: Με τον τρόπο αυτό, το σώμα σου μένει σε εγρήγορση καθώς καλείται κάθε φορά να «μαντέψει» πόσο κόπο θα πρέπει να καταβάλει, επομένως μένει σταθερά στα «κόκκινα».

Από τις παρακάτω ασκήσεις, τις δύο τελευταίες κάνε τες σαν σούπερ σετ.

1. Πιέσεις με μπάρα (επικλινής πάγκος)

Ξάπλωσε στον πάγκο και πιάσε την μπάρα στο ύψος των ώμων, με τις παλάμες σου να κοιτάζουν προς το ταβάνι. Καθώς πιέζεις την μπάρα προς τα πάνω κάνε εκπνοή. Μείνε λίγο στην τελική θέση μέχρι να νιώσεις το στήθος σου να τεντώνεται και στη συνέχεια χαμήλωσε την μπάρα αργά μέχρι να επιστρέψεις στην αρχική θέση.

Σετ: 6 | Επαναλήψεις: 8,6,4,4,6,8 | Διάλειμμα: 3 λεπτά

 

 

2. Πιέσεις με αλτήρες (κατακλινής πάγκος)

Χέρια ανοιχτά στο ύψος των ώμων και πιάσε τους αλτήρες με τις παλάμες να κοιτάζουν η μία την άλλη. Χαμήλωσε τα βάρη αργά μέχρι το ύψος του στήθους σου και στη συνέχεια πίεσε δυναμικά τους αλτήρες προς τα επάνω.

Σετ: 5 | Επαναλήψεις: 8-10 | Διάλειμμα: 75''

 

 

3. Πιέσεις με αλτήρες (πάγκος)

Φέρε τους αλτήρες στο ύψος του στήθους και πιάσε τους με κλειστή λαβή (οι παλάμες σου να κοιτάζουν η μία την άλλη). Πίεσε τους προς τα επάνω μέχρι να τεντωθούν τα χέρια σου και στη συνέχεια χαμήλωσέ τους αργά μέχρι να επιστρέψεις στην αρχική θέση.

Σετ: 4 | Επαναλήψεις: 5-7 | Διάλειμμα: 15''

 

 

4. Αντίστροφη κωπηλατική

Πιάσε την μπάρα με κλειστή λαβή (οι παλάμες κοιτάνε προς το έδαφος) και πρόσεξε ώστε το άνοιγμα ων χεριών να έρχεται στο ύψος των ώμων. Φέρε το σώμα σου προς τα επάνω μέχρι το στήθος σου σχεδόν να αγγίξει την μπάρα, φροντίζοντας ταυτόχρονα το σώμα σου να είναι τεντωμένο και λαιμός, πλάτη, γλουτοί, πόδια να είναι σε ευθεία. Μείνε για λίγο στην τελική θέση και στην συνέχεια επίστρεψε αργά στην αρχική.

Σετ: 4 | Επαναλήψεις: 5-7 | Διάλειμμα: 75''

 

 

Πηγή: www.ratpack.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ