Τρέξιμο vs περπάτημα, τι είναι καλύτερο για σένα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Οποιαδήποτε άσκηση πάντως κι αν επιλέξεις, ο εξοπλισμός που θα χρειαστείς είναι ένας.

Τρέξιμο ή περπάτημα; Τι από τα δύο προτιμάς και κυρίως, τι είναι καλύτρεο για εσένα και το σώμα σου; 

Τα πλεονεκτήματα του τρεξίματος τα γνωρίζουμε όλοι. Όπως όλα δείχνουν όμως, μπορείς να έχεις αντίστοιχα καλά αποτελέσματα στην υγεία και στο σώμα σου αν περπατάς. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, μόλις 7.000 βήματα την ημέρα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο θανάτου από όλες τις αιτίες έως 70% ενώ δύο ώρες περπάτημα σε εξωτερικούς χώρους μία φορά την εβδομάδα, συνδέονται με βελτιωμένη υγεία και ευεξία. Άρα, γιατί να τρέξεις; 

To τρέξιμο απελευθερώνει ενδορφίνες, μειώνει το άγχος και βελτιώνει σίγουρα τη διάθεση ωστόσο σε αντίθεση με το περπάτημα, χρειάζεται προθέρμανση. Μία πρόσφατη μελέτη μάλιστα, διαπίστωσε ότι μια αποτελεσματική προθέρμανση, όπως η ενσωμάτωση των ασκήσεων κινητικότητας στο ζέσταμα, μπορεί να αυξήσει την απόδοση και να ενισχύσει τα θετικά αποτελέσματα του τρεξίματος.

Ωστόσο, μπορεί το τρέξιμο να απαιτεί λιγότερο χρόνο όμως κρύβει πολλούς κινδύνους. Για την ακρίβεια, με το τρέξιμο μπορεί κανείς εύκολα να τραυματίσει ή να καταπονήσει τα πόδια του, σε αντίθεση με το περπάτημα το οποίο μειώνει τον κίνδυνο των προβλημάτων που σχετίζονται με την αρθρίτιδα. Όσον αφορά τις θερμίδες επίσης, με ένα γρήγορο περπάτημα μπορείς να κάψεις 100 ή και 200 ενώ με το τρέξιμο μπορείς να φτάσεις μέχρι και τις 520 θερμίδες. 

Σε μπερδέψαμε; E λοιπόν, καταλήγουμε και σου λέμε ότι, σύμφωνα με τους ειδικούς, είτε τρέχεις είτε περπατάς, σίγουρα κάνεις καλό στην υγεία και το σώμα σου. Αν είσαι αρχάριος, καλύτερα είναι να προτιμήσεις το περπάτημα αλλά σταδιακά, ίσως χρειαστεί να αυξήσεις το ρυθμό σου ούτως ώστε να δεις γρηγορότερα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Α, και μην ξεχάσεις να πάρεις τα σωστά αθλητικά παπούτσια.

Είναι ο μοναδικός και ο πιο σημαντικός εξοπλισμός που θα χρειαστείς.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ