H πρωταθλήτρια στο τριπλούν Νίκη Πανέττα στο iFitnessbook.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

 

Η Νίκη Πανέττα μας μιλάει για την πορεία της, της δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός στίβος, την αδιαφορία της Πολιτείας, την προσπάθειά της για κατάκτηση νέων στόχων και την απομάκρυνση χορηγών από τον χώρο του κλασικού αθλητισμού.

 

- Ποια θεωρείς ότι είναι η μεγαλύτερη έως τώρα επιτυχία σου στον χώρο του στίβου;

Συνήθως την επιτυχία την μερίζω, με μία πολύ καλή χρονιά με μεγάλα ατομά ρεκόρ και φυσικά με ένα καλό πρασάρισμα στους αγώνες που συμμετέχω. Η περσινή χρονιά μου χάρισε την έκτη θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Α/Γ στο Ελσίνκι και φυσικά ατομικά ρεκόρ.

 

- Πώς βίωσες την κατάσταση που έζησε ο Eλληνικός αθλητισμός με την υπόθεση της Βούλας Παπαχρήστου, με την οποία, όπως και με την Αθανασία Πέρρα, θα συμμετείχατε στο ίδιο αγώνισμα;

Φυσικά είναι άσχημο το συναίσθημα να αποκλείουν την συναθλήτριά σου, μία βδομάδα πριν αποχωρήση η Εθνική ομαδας, δυστυχώς χρειάζεται περισσότερη προσοχή από εμάς.

 

 

- Στο Λονδίνο δεν πέτυχες να προκριθείς στον τελικό του τριπλούν. Θα διεκδικήσεις τη συμμετοχή σου για τους Αγώνες του Ρίο;

Πρώτα ο Θεός να είμαι καλά και φυσικά θα είναι και εκεί παρούσα και ευελπιστώ τότε να πρωταγωνιστώ.

 

- Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη χειμερινή περίοδο;

Φέτος είναι μία χρονιά, φανταστική για εμάς τους αθλητές με πολλούς αγώνες. Πρώτος στόχος μου είναι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Εκεί θέλω να κανω το καλύτερο πλασάρισμα μου για τον χειμώνα, εν συνεχεία το Παγκόσμιο και οι Μεσογειακοί αγώνες.

 

 

- Μπορεί να διατηρηθεί ο ελληνικός κλασικός αθλητισμός σε υψηλά επίπεδα σε συνθήκες κρίσεις;

Τα πράματα για μας είναι πάρα πολύ δύσκολα. Ολα τα παιδιά δουλεύουμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες, με ελάχιστη στήριξη. Το κάνουμε γιατί είναι η αγάπη μας και η τρέλα μας. Ευελπιστώ να αντέξουμε.

 

- Αντισταθμίζεται αυτό το κενό από χορηγούς; Υπάρχουν χορηγίες αυτή τη δύσκολη εποχή;

Δυστυχώς λόγω της οικονομικής κρίσης και κάποιων γεγονότων του παρελθόντως, οι χορηγοί απομακρύνθηκαν από το χώρο του στίβου, η βοήθεια είναι ελάχιστη. Οι χορηγοί πλέον είναι είδος προ εξαφάνισης.

 

- Με την υποψηφιότητά σου για την Επιτροπή Αθλητών έδειξες ότι θέλεις να έχεις κάνεις κάτι για την κατάσταση που επικρατεί στον Eλληνικό αθλητισμό. Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα των Ελλήνων αθλητών και ποια είναι η πρόταση σου για τη βελτίωση των συνθηκών;

Είναι μία κατάσταση την οποία βιώνω κάθε μέρα σε μένα, αλλά και στους συναθλητές μου. Τα πράματα που πρέπει να αλλάξουν είναι πολλά. Δυστυχώς όμως για την πολιτεία ο αθλητισμός είναι το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτεί. Υπάρχουν και άλλες χώρες με μνημόνιο, όμως τα περισσότερα χρήματα τους τα έδωσαν για τον αθλητισμό. Εμάς μία ζωή μας έκοβαν χρήματα, τώρα έχουν και την δικαιολογία… μνημόνιο, δεν υπάρχει πρόταση, αλλά αντιμετώπιση. Δεν μας αντιμετωπίζουν ως πρωταθλητές.

 

 

- Και στο Λονδίνο βρέθηκαν αθλητές να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, ενώ ακόμα εξετάζονται δείγματα από την Αθήνα και προκύπτουν κρούσματα. Πώς μπορούν να διασφαλιστούν «καθαροί αγώνες»;

Ο Ελληνικός στίβος δέχεται τους περισσότερους ελέγχους και από την WADA, αλλά και από την Ελληνική ESKAN.

 

- Πώς είναι σχεδιασμένο το πρόγραμμα διατροφής σου και προπόνησης;

Πρόγραμμα διατροφής δεν εχω πρόβλημα, να τρώω ότι θέλω. Είμαι από τις τυχερές. Οσο για την προπόνηση μου η εβδομάδα είναι γεμάτη από προπόνηση, με μοίρασμα των ωρών σε πρωινές και απογευματινές προπονήσεις μέχρι το Σάββατο.

 

- Ποιά είναι τα fitness tips που θα έδινες για μία άριστη φυσική κατάσταση;

Για μένα είναι όλα μέσα στο μυαλό μας. Ολοι μπορούμε μα αφιερώσουμε, μία ώρα για την φυσική μας άσκηση και με σωστή διατροφή μπορούμε να είμαστε σε άριστη κατάσταση γιατι… “νους υγιής εν σώματι υγιεί”. 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Ashley Kaltwasser: H δίαιτα της τρομερής Μiss Bikini Olympia που την έκανε πρωταθλήτρια!
  • Η Πρωταθλήτρια στίβου στα 800μ. Ελένη Λευκοπούλου στην X-TREME team!
  • Κατερίνα Ελ Λατίφ: «Πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις»
  • Αθλήτρια... 70 ετών πρώτη στην κατηγορία της σε αγώνα bodybuilding!
  • Ο Βρετανός πρωταθλητής στίβου που μεταμορφώθηκε σε κορυφαίο αθλητή του bodybuilding
  • War Games: Οι «Ολυμπιακοί Αγώνες» των Ειδικών Δυνάμεων
loading...