Απλές συμβουλές για να προστατέψεις το σπέρμα σου

  • Κατηγορία Man
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

5 φυσικά tips για να έχεις σίγουρα απογόνους.

Καλώς ή κακώς, ο μοναδικός φυσικός τρόπος που θα σου χαρίσει απογόνους είναι ένας. Και παρότι οι άντρες δείχνουμε να έχουμε ως σιγουράκι τη διαδοχή μας, δεν υπολογίζουμε την υγεία του κατεξοχήν υπευθύνου για αυτήν: του σπέρματος.

Ακόμη και αυτό, χρειάζεται προσοχή ώστε να παραμένουν υψηλές οι πιθανότητες γονιμοποίησης. Οι παρακάτω συμβουλές έρχονται από τον Jesse Mills, ουρολόγο του UCLA, που θα διατηρήσουν την «αποθήκη» σου ακέραιη και χωρίς παρατράγουδα.

Πρόσεχε μην τα κάψεις

Δεν λέμε πως έχεις χόμπι το να κάθεσαι πάνω σε σχάρες με κάρβουνα. Αλλά είναι αλήθεια πως όσο πιο δροσερά διατηρούνται τα «καρύδια» σου, τόσες μεγαλύτερες και οι πιθανότητες να μπορέσουν να εξασφαλίσουν την...διαδοχή σου.

Οπότε την επόμενη φορά που θα ακουμπήσεις το laptop στα πόδια σου για να δεις την αγαπημένη σου σειρά, έχε στο νου σου πως η υψηλή θερμότητα επηρεάζει την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων σου. Με λίγα λόγια, οι κολυμβητές σου δεν θα φτάνουν ποτέ στον προορισμό τους.

Βασικά, κράτησε τα όσο πιο δροσερά μπορείς

Σάουνα, hot yoga, τζακούζι. Είναι όλα όσα πρέπει να σταματήσεις να κάνεις -αν τα κάνεις- για να μην κάνεις το σπέρμα σου αβγό μελάτο.

Μην ξεχνάς τα λαχανικά

Κλισέ, αλλά τόσο αληθινό. Εκτός από ισορροπημένη διατροφή κρατούν και το σπέρμα σε υψηλά επίπεδα. Οπότε λάχανα, κουνουπίδια, μήλα, αχλάδια και τα συναφή, είναι οι κατάλληλες τροφές για να κρατήσεις ασφαλή τα πράγματα εκεί κάτω.

Η άσκηση δυναμώνει

Και συγκεκριμένα, η αεροβική. Προσπάθησε να βάλεις πρόγραμμα έτσι ώστε να γυμνάζεσαι τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Παράλληλα με την φυσική κατάσταση βελτιώνεις και την κινητικότητα του σπέρματος σου. Περισσότερες ελπίδες για απογόνους.

Μην το παρακάνεις με τον καφέ

Η τελευταία συμβουλή του Mills αφορά το αγαπημένο μας καθημερινό ρόφημα. Τον καφέ. Παρότι ο καφές δεν είναι επικίνδυνος για την υγεία των σπερματοζωαρίων, ο Mills συστήνει να μην πίνουμε πάνω από 3 καφέδες την ημέρα.

Πηγή: gr.askmen.com

ACTIVEBODY B1

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ