Γιατί το σεξ πριν κοιμηθείς είναι το κλειδί για πολύ καλύτερο ύπνο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μια νέα έρευνα επιβεβαιώνει αυτό που πάντοτε υποστηρίζαμε.

Μετά από μία κουραστική ημέρα όλοι μας ζητάμε να χαλαρώσουμε. Και είμαστε ικανοί να δοκιμάσουμε τα πάντα για να το πετύχουμε: ένα ποτό, ένα ζεστό μπάνιο, μια ταινία, ένα δεύτερο ποτό, χαλαρωτικά essential oils, τσάγια με κατευναστικές ιδιότητες και ο κατάλογος συνεχίζει επ' άπειρον.

Αλήθεια όμως μήπως ξεχνάμε το βασικό;

Μια έρευνα που αγαπήσαμε
Και έρχεται μια καινούργια στατιστική μελέτη να μας ανοίξει τα μάτια και να μας επιβεβαιώσει αυτό που πάντα πιστεύαμε: το κλειδί για έναν καλό ύπνο είναι το πολύ καλό σεξ.

Η υπεύθυνη της έρευνας, η Αυστραλέζα Dr. Michele Lastella είχε ένα δείγμα 460 συμμετεχόντων με ηλικίες ανάμεσα στα 18 και τα 70 χρόνια. Όπως φάνηκε ξεκάθαρα από τη συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, όσοι του έδιναν και καταλάβαινε πριν πέσουν για ύπνο κοιμόντουσαν πολύ καλύτερα από ότι όσοι έμεναν ανενεργοί.

Πιο συγκεκριμένα το 64% των ερωτηθέντων δήλωσε πως κοιμάται πολύ καλύτερα όταν κάνει σεξ με τον σύντροφό του, το οποίο περιέχει βέβαια τουλάχιστον μία κορύφωση. Επίσης από την έρευνα προκύπτει ότι ο χρόνος στο κρεβάτι κάνει πολύ καλύτερο στον ύπνο από τον χρόνο στην οθόνη των κινητών και των laptop.

«Ένας βασικός λόγος για αυτό είναι ότι όταν κάνεις σεξ ξεχνιέσαι. Δεν ασχολείσαι με τι έχεις να κάνεις την επόμενη ημέρα, δεν ασχολείσαι με τις υποχρεώσεις και τα άγχη σου» δήλωσε χαρακτηριστικά η Αυστραλέζα επιστήμονας.

Τώρα θα μας πεις «ΟΚ, δεν το ξέραμε όλοι αυτό»; Και θα σου απαντήσουμε δυστυχώς πως ΜΑΛΛΟΝ το έχουμε ξεχάσει -και καλό είναι να βγαίνουν τέτοιες έρευνες που μας θυμίζουν τα βασικά που αμελούμε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ