17 τροφές για να διώξεις τα κιλά των διακοπών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Κόπιασες πολύ για να έχεις άψογο κορμί στις διακοπές σου, αλλά με το που πάτησες το πόδι σου στο νησί (ή όπου αλλού) κάπως ξέφυγες και έβαλες κιλάκια; Δεν είσαι ο μόνος.

Πολλοί δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στους πειρασμούς που συναντούν στις διακοπές: από τα... καλαμαράκια και τα ουζάκια, μέχρι τις μπίρες στα beach bars και τα βραδινά σφηνάκια ή τα παγωτά, όλο και κάτι θα σκεφτείς που μπορεί να ευθύνεται για τα κιλά που έβαλες στις διακοπές σου.

Δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια αυστηρή δίαιτα για να επανέλθεις και να ξαναβρείς τη φόρμα σου. Απλά φρόντισε να ξεκινήσεις και πάλι να γυμνάζεσαι συστηματικά και προσπάθησε να εντάξεις στη διατροφή σου τις ακόλουθες τροφές που είναι σύμμαχοι στο αδυνάτισμα και τη διατήρηση φυσιολογικού βάρους.

1. Αβγά -Σας συμβουλεύουμε να τα τρώτε βραστά ή ομελέτα με δυο ασπράκια και έναν κρόκο σε αντικολλητικό τηγάνι.

2. Φυλλώδη πράσινα λαχανικά (σπανάκι, μαρούλι κ.τ.λ.) -Αποτελούν τον καλύτερο συνδυασμό με άπαχη πρωτεΐνη.

3. Σολομός και Τόνος -Για μεσημεριανό αλλά και για ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα.

4. Σταυροειδή λαχανικά (κουνουπίδι, μπρόκολο, λάχανο κ.τ.λ.)

5. Μοσχαρίσιο φιλέτο, φιλέτο ψαριού και στήθος κοτόπουλου -Συνδυάζονται ιδανικά με πράσινη σαλάτα και αποτελούν καλές πηγές πρωτεΐνης χωρίς να σε φορτώνουν με πολλές θερμίδες, ειδικά αν τα τρως ψητά ή στον ατμό.

6. Βραστές πατάτες και Γλυκοπατάτες - Αυτοί οι αμυλούχοι υδατάνθρακες σου χαρίζουν ενέργεια και σου κόβουν την πείνα, δημιουργώντας αίσθημα κορεσμού χωρίς πολλές θερμίδες

7. Όσπρια -Είναι απαραίτητα δύο φόρες την εβδομάδα, μπορείς να τα κάνεις και σαλάτα και θα βοηθήσουν στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού σου συστήματος - κάτι απαραίτητο για να ξεφουσκώσεις, ενώ οι φυτικές ίνες τους μειώνουν το αίσθημα της πείνας.

8. Σούπες - Δεμ είναι μόνο για το χειμώνα: τις τρώμε όλο το χρόνο γιατί μας χορταίνουν χωρίς πολλές θερμίδες, ενώ σου προσφέρουν και ενυδάτωση.

9. Τυρί Cottage

10. Μηλόξυδο -Πρόσθεσέ το στις σαλάτες σου.

11. Ξηροί καρποί -Ιδανικοί για σνακ ανάμεσα στα γεύματα -μια χούφτα είναι η ιδανική ποσότητα. Πες ναι στους ανάλατους.

12. Προϊόντα ολικής άλεσης - Και εδώ οι φυτικές ίνες που περιέχουν είναι αυτές που θα ενισχύσουν τη λειτουργία του μεταβολισμού σου.

13. Πιπεριές Chili - γενικά τα πικάντικα φαγητά λέγεται πως ενισχύουν το μεταβολισμό και βοηθούν στην καύση του λίπους

14. Φρούτα – και ειδικά το γκρέιπφρουτ και το αβοκάντο, είτε μόνο τους, είτε σε smoothie με γάλα αμυγδάλου και μια κουταλιά του γλυκού μέλι.

15. Σπόροι Chia

16. Λάδι καρύδας

17. Γιαούρτι

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ