Πώς το σπανάκι και άλλες τρεις τροφές μπορούν να εξαφανίσουν το λίπος στην κοιλιά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η απώλεια βάρους είναι μια διαδικασία που απαιτεί σύστημα, οργάνωση και πειθαρχία.

Για να γίνει σωστά θα πρέπει να βασιστεί σε μια συνολική αναθεώρηση των καθημερινών μας συνηθειών. Το διαιτολόγιό μας οφείλει να είναι ισορροπημένο, με έμφαση σε τροφές που βοηθούν στην αύξηση του μεταβολισμού και την καύση του λίπους.

Η κοιλιά είναι ένα από τα σημεία του σώματος που συσσωρεύουν λίπος και με δυσκολία -τις περισσότερες φορές- μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτό. Ενώ οι υδατάνθρακες είναι φιλικοί στη συσσώρευση λίπους στο σώμα, οι πρωτείνες είναι το «κλειδί» για την καύση του και για την αύξηση του μεταβολικού ρυθμού.

Μια διατροφή πλούσια σε πρωτείνες, μπορεί να αλλάξει τη δομή του σώματος, σε συνδυασμό με συστηματική άσκηση.

Ποιες τροφές πλούσιες σε πρωτείνες πρέπει να προστεθούν στο διαιτολόγιό μας αν στοχεύουμε στην καύση του λίπους (ιδιαιτέρως στην περιοχή της κοιλιάς);

Σπανάκι: Μια τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Πηγή βιταμινών C, Α και Κ, μαγγανίου, φυλλικού οξέος, σιδήρου και μαγνήσιου. Περιέχει αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το σπανάκι αποτελεί πλούσια πηγή πρωτείνης. Μια κούπα με βρασμένο σπανάκι μπορεί να δώσει στον οργανισμό τουλάχιστον 5 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Ξηροί καρποί: Φυστίκια, αμύγδαλα, καρύδια. Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια από τις πλουσιότερες πηγές πρωτείνης, αυξάνουν τον μεταβολικό ρυθμό και θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Πλούσιοι σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά, βιταμίνες, αμινοξέα και ιχνοστοιχεία, βοηθούν στον έλεγχο της πείνας και κατά συνέπεια στην απώλεια βάρους.

Γαλοπούλα: Υψηλή η περιεκτικότητά της σε εύπεπτες πρωτείνες, χαμηλή σε λίπος και χοληστερίνη. Είναι πλούσια σε αμινοξέα, ενώ κρατά σε εγρήγορση τον μεταβολισμό.

Ψάρια: Τόνος, σολομός, σαρδέλες, μπακαλιάρος, γλώσσα. Μια από τις πιο πλούσιες πηγές άπαχης πρωτείνης, ιδιαιτέρως ωφέλιμης για τον οργανισμό. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχουν ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνουν τον μεταβολικό ρυθμό.

www.bovary.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • 8 συμβουλές για σούπερ στέγνωμα!
  • Ποιος τύπος άσκησης μειώνει περισσότερο το σωσίβιο στην κοιλιά
  • Τα καλοκαιρινά «λάθη» που αυξάνουν το λίπος στην κοιλιά
  • Πώς θα φτιάξεις σώμα μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο!
  • Γιατί παχαίνουμε το χειμώνα;
  • Πως να τρέχω σωστά για να κάψω λίπος;
loading...