Η νηστεία που όλοι πρέπει να ακολουθήσουμε

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ο εύκολος τρόπος για άμεση αποτοξίνωση του οργανισμού σου όπως τον προτείνει ένας ειδικός.

Σύμφωνα με το έθιμο της Σαρακοστής διάγουμε περίοδο νηστείας, με σκοπό την κάθαρση μυαλού και σώματος από τις τοξίνες -τον αληθινό διάβολο μέσα μας. Αλλά σύμφωνα με τον ψυχίατρο και διατροφολόγο Stefano Erzegovesi, επικεφαλής του Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών του Νοσοκομείου San Raffaele στο Μιλάνο και συγγραφέα του βιβλίου "Fasting for All" (Νηστεία Υπέρ Όλων), νηστεία δεν σημαίνει να μην καταναλώνεις τίποτε για μέρες. "Μια μόνο εβδομάδα αποχής από τα περιττά -και τοξικά- είναι αρκετή για να δεις σημαντικά αποτελέσματα τόσο στη σωματική σου ικανότητα όσο και στην ψυχική υγεία σου", λέει ο Erzegovesi.

Τα οφέλη της νηστείας μία φορά την εβδομάδα
"Η νηστεία για μια μέρα την εβδομάδα, επιτρέπει να αναγνωρίσεις την πραγματική πείνα σε όλες τις αποχρώσεις της και να σε βοηθήσει να καταναλώνεις όποια τροφή έχει πραγματική ανάγκη ο οργανισμός σου. Σίγουρα αυτό δεν είναι junk food, ούτε καν λευκό ψωμί, άσπρα μακαρόνια και τηγανητές πατάτες", λέει ο συγγραφέας.

Kαι εξηγεί: "Η αποχή από κάθε τι εύπεπτο και νόστιμο βοηθά στην κατανόηση και την αναγνώριση των συναισθημάτων, με τον εγκέφαλο να πρωταγωνιστεί έναντι του στομαχιού. Και αυτό έχει τεράστιο αντίκτυπο στην βελτίωση της προσωπικότητας και της υγείας σου, είτε είσαι πιστός Χριστιανός είτε όχι. Τόσο η νηστεία μια μέρα τη βδομάδα (ανά βδομάδα), όσο και ένα επταήμερο διατροφικό, αποτοξινωτικό πλάνο (ανά μήνα), έχει να κάνει περισσότερο με την ανάκτηση της χαμένης σου ενέργειας και τίποτε παραπάνω".

Πώς μια εβδομαδιαία νηστεία μπορεί να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο
Ο Erzegovesi συμβουλεύει τους ασθενείς του να τρώνε μόνο λαχανικά και φρούτα επί επτά ημέρες, επειδή αυτό βοηθά στην αποτοξίνωση, την ξεκούραση και την επανεκκίνηση όλων των λειτουργιών του οργανισμού, με κυρίαρχο σημείο την απομάκρυνση των τοξινών και του σωματικού λίπους, και με παράλληλη αύξηση του μεταβολικού ρυθμού.

"Χωρίς σημαντική σωματική δραστηριότητα και με ένα μηδαμινό έλλειμμα πρωτεϊνών (υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία φυτικών τροφών οι οποίες υπερκαλύπτουν την ημερήσια δόση πρωτεΐνης), μπορείς να διάγεις μια εβδομάδα καθαρής διατροφής η οποία θα μεγιστοποιήσει όχι μόνο την προσπάθειά σου να αδυνατίσεις γρήγορα και υγιεινά, αλλά πιθανώς και την πίστη σου. Ένα "καθαρό” στομάχι, βοηθά το μυαλό να σκέφτεται "καθαρότερα”. Εκεί πιθανώς, να δεις και το φως το αληθινό", λέει ο Erzegovesi.

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ