Γιατί όλοι πίνουν (περισσότερη) μπύρα το καλοκαίρι

  • Κατηγορία Summer fun
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η επιστροφή στην outdoor ζωή, ο ζεστός καιρός και η πιο ανέμελη εποχή του χρόνου μοιάζουν να έχουν πάντοτε έναν κοινό αλκοολικό –ή και μη– παρονομαστή: την μπύρα.

Γιατί όλοι πίνουν μπύρα το καλοκαίρι; Αυτή είναι μία ερώτηση που θα μπορούσε να σηκώσει αρκετές απαντήσεις, αλλά θα αρκεστούμε στην πιο άμεση, εύκολη και αβίαστη: Κάθε καλοκαιρινή ημέρα είναι η καταλληλότερη περίσταση για μία μπύρα. Ή και για τρεις. Στην παραλία ή σε κάποιο τραπέζι με φίλους. Ή οπουδήποτε αλλού.

Και τι να πιεις;
Οι προτεινόμενες μπύρες για την εποχή αντικατοπτρίζουν και τη διάθεση όλων. Πρέπει να είναι ελαφριές και παγωμένες. Αν πάλι αναζητάς κάποιες κατευθύνσεις, έχε κατά νου πως πρέπει να προτιμήσεις τις πιο φρουτώδεις (συνήθως είναι πιο εύγευστες και περιέχουν λιγότερο αλκοόλ) ή κάποια Weiss (γενικότερα, οι wheat beers είναι από μόνες τους καλές επιλογές). Με πολλούς τρόπους, μία κλασική pilsner μπορεί να είναι σπουδαία για την περίοδο που το θερμόμετρο θα είναι καρφωμένο στους 30°C.

Γιατί όλοι πίνουν (περισσότερη) μπύρα το καλοκαίρι
Πολλοί την πίνουν για να δροσιστούν, άλλοι πάλι χρησιμοποιούν το επιστημονικό τους background ή απλά κάποιες σκόρπιες γνώσεις για να δικαιολογήσουν κάθε τελάρο μέρα-μεσημέρι.

Η μπύρα είναι πλούσια σε αμινοξέα και βιταμίνες και, ναι, μπορεί να σε βοηθήσει ακόμη και στη βελτίωση της όρεξής σου, στην τόνωση των λειτουργιών της σπλήνας, πέρα από την εξάλειψη του αισθήματος της καλοκαιρινής ζέστης.

Μην ξεχνάς ακόμη πως το καλοκαίρι είναι η εποχή με το λιγότερο άγχος και στρες: Ίσως η μπύρα να βοηθά (και) σε αυτό, με παλαιότερες έρευνες της Mayo Clinic να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η ήπια κατανάλωσή της μπορεί ακόμη και να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή προσβολή ή να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων. Ας πιούμε, λοιπόν, μία μπύρα σε όλα αυτά. Ή και δύο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ