Γιατί όσο πιο τεμπέλης ο άνθρωπος τόσο μεγαλύτερη η ευφυΐα του

  • Κατηγορία Best life
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η επιστήμη αποφάσισε αυτό που περιμέναμε και ελπίζαμε να ακούσουμε καιρό.

Έχεις να πας γυμναστήριο πάνω από δύο μήνες -και δεν πρόκειται να πας σύντομα #μένουμε_σπίτι-, στη ντουλάπα σου συχνά γίνεται χάος και εσύ χαλαρός αράζεις στον καναπέ. Kάποιοι ήδη σε θεωρούν τεμπέλη. Ε και;

Το αναγνωρίζεις κι ο ίδιος σε μεγάλο βαθμό. Μήπως, όμως, ήρθε η ώρα να πάρεις την «εκδίκησή» σου και να τους πεις ότι μπορεί να έχεις την τεμπελιά στο DNA σου αλλά έχεις και κάτι άλλο, που εκείνοι ίσως δεν διαθέτουν; Την εξυπνάδα σου. Και, όπως σε έχουμε ενημερώσει ήδη οι έξυπνοι ζουν περισσότερο.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, η τεμπελιά είναι δείκτης υψηλής νοημοσύνης, καθώς οι άνθρωποι που είναι πιο έξυπνοι περνούν περισσότερο χρόνο χαζολογώντας σε σχέση με τους άλλους - επιτέλους έχεις κάθε λόγο να υπερηφανεύεσαι.

Η μελέτη από το πανεπιστήμιο της Φλόριντα υποστηρίζει τη θεωρία ότι οι άνθρωποι με υψηλό IQ δεν βαριούνται τόσο εύκολα και γι' αυτό είναι πιο χαρούμενοι με το να αφιερώνουν πολύ χρόνο βυθισμένοι στις σκέψεις τους. Αντιθέτως, τα άτομα με χαμηλότερη ευφυΐα χρειάζονται περισσότερα ερεθίσματα από εξωτερικούς παράγοντες για να μην πλήττουν.

Οι επιστήμονες αποφάσισαν να δοκιμάσουν ένα αρκετά παλιό κουίζ, για να δουν πώς ανταποκρίνονται οι σπουδαστές σε διάφορα σενάρια. Τους ζήτησαν, λοιπόν, να απαντήσουν σε ποιο βαθμό συμφωνούσαν με δηλώσεις όπως «απολαμβάνω πραγματικά μια εργασία που απαιτεί νέες λύσεις σε προβλήματα» και «σκέφτομαι τόσο πολύ όσο πρέπει».

Στη συνέχεια μελέτησαν τις δραστηριότητες των συμμετεχόντων για μαι εβδομάδα και διαπίστωσαν ότι αυτοί που σκέφτονταν περισσότερο ήταν πολύ λιγότερο ενεργοί, ενώ τα Σαββατοκύριακα δεν υπήρχε διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Τα ευρήματά τους χαρακτηρίστηκαν «αρκετά σημαντικά» απ' την επιστημονική έκδοση Journal of Health Psychology και θεωρείται σημαντική η ικανότητα αυτών των ανθρώπων να αναγνωρίζουν την τεμπελιά τους. Και αυτό γιατί σε συνδυασμό με τη γνώση του τι σημαίνει απραξία, μπορεί να τους κάνει πιο δραστήριους μέσα στην ημέρα.

Άσε, λοιπόν, στην άκρη τις τύψεις για όλες εκείνες τις φορές που δεν πήγες γυμναστήριο και κοίτα πώς θα εκμεταλλευτείς την λίγη παραπάνω εξυπνάδα που σου χάρισε η φύση.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ