Η διατροφή του Jason Statham για μυικό χτίσιμο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Κοτόπουλο, ψάρι, πλιγούρι βρώμης, καρύδια και σούπες. Τίποτα τηγανητό.

Καθιερωμένος εδώ και μια εικοσαετία ως ένας από τους πλέον μάχιμους ηθοποιούς ταινιών δράσης, ο Jason Statham, που σήμερα κλείνει 53 χρόνια ζωής, εξακολουθεί να διατηρεί τους μυς και τη φόρμα του σαν να μην πέρασε μια μέρα από την πρώτη του ταινία ως πρωταγωνιστής (Transporter). Στο τελευταίο φιλμ που βγαίνει στις αίθουσες προσεχώς (Fast & Furious: Hobbs & Shaw), όπου τον συναντάμε παρέα με τον Dwayne Johnson -The Rock-, τo μυϊκό σύστημα του Statham γίνεται σημείο αναφοράς για κάθε οπαδό της γυμναστικής.

Ωστόσο, ο Άγγλος ηθοποιός αποκαλύπτει ότι αυτή η εικόνα των εντελώς γραμμωμένων μυών του δεν οφείλεται τόσο στην προπόνηση όσο στην αύξηση του μεταβολισμού και τη διατήρηση μιας σεβαστής αλλά και ταυτόχρονα σούπερ εκρηκτικής μυϊκής μάζας μέσω της κατάλληλης διατροφής, η οποία αποτελείται από πολλές πρωτεΐνες και ωφέλιμα λιπαρά. Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη συνέντευξή του, είπε ότι αγαπάει τροφές όπως κοτόπουλο, ψάρι, πλιγούρι βρώμης, καρύδια, λαχανικά στον ατμό, ρύζι και σούπα miso.

Το τυπικό ημερήσιο μενού του Jason Statham

Πρωινό:

Φρέσκα φρούτα (ανανάς, φράουλες, βατόμουρα), κουάκερ με γάλα αμυγδάλου και βιολογικά αυγά.

Μεσημεριανό:

Σκούρο ρύζι, λαχανικά στον ατμό και σούπα miso (παραδοσιακό ιαπωνικό πιάτο με φασόλια σόγιας, ρύζι και κριθάρι).

Ενδιάμεσο:

Ψωμί ολικής αλέσεως με φιστικοβούτυρο και ωμοί ξηροί καρποί (καρύδια, αμύγδαλα, κάσιους).

Δείπνο:

Άπαχο κρέας (κοτόπουλο ή ψάρι στη σχάρα).

"Το 95% των τροφών μου αποτελείται κυρίως από καθαρή πρωτεΐνη, ωφέλιμα λιπαρά οξέα και υδατάνθρακες βραδείας πέψης, αποφεύγοντας τελείως τα τηγανητά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Η σοκολάτα είναι η μόνη αμαρτία μου", είπε ο Statham. Και δίνει μια ακόμη συμβουλή: "Κατανάλωνε λίγο περισσότερο αμυλώδεις υδατάνθρακες δυο ώρες πριν την προπόνηση, μην τρως τίποτε μετά τις 7-8 το βράδυ και πίνε τουλάχιστον 3 λίτρα νερού ημερησίως".

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ