Το άγνωστο κόλπο του αμερικάνικου στρατού για να αποκοιμηθείς σε δύο λεπτά

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Γνωρίζεις ότι χρειάζεσαι ύπνο για να ξεκουραστείς, να χαλαρώσεις και να επιτρέψεις στο σώμα σου να επανέλθει μετά από μία κουραστική ημέρα, καθώς και για να διατηρήσεις την πνευματική και ψυχική σου υγεία σε μια καλή κατάσταση.

Η έλλειψη ύπνου άλλωστε σχετίζεται με καρδιαγγειακά νοσήματα αλλά και ψυχολογικά προβλήματα.

Αν έχεις δοκιμάσει τα πάντα -κυριολεκτικά- και ακόμη δεν σε παίρνει ο ύπνος με ευκολία, γιατί δεν ακολουθείς κάποιες τεχνικές που ακολουθούνται στον αμερικάνικο στρατό;

Υπάρχει μία ειδική τεχνική που εξασφαλίζει ότι ο Μορφέας θα σε αγκαλιάσει εντός των επόμενων δύο λεπτών. Για πρώτη φορά δημοσιεύτηκε στο βιβλίο Relax and Win: Championship Performance, που εκδόθηκε το 1981.

Σύμφωνα με το Medium.com, η μέθοδος αναπτύχθηκε για να διασφαλιστεί ότι οι πιλότοι του αμερικάνικου στρατού θα μπορούσαν να έχουν την κατάλληλη σωματική ξεκούραση κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Τότε ήταν μία περίοδος που έκαναν αρκετά λάθη εξαιτίας της έλλειψης ύπνου. Και αυτό ήταν κάτι που κανείς δεν ήθελε.

Με ποιον τρόπο θα αποκοιμηθείς σε δύο λεπτά
1. Ξεκίνα με την αναπνοή σου: Ανέπνευσε αργά και βαθιά και χαλάρωσε τους μύες του προσώπου σου. Προσπάθησε να αποβάλλεις την ένταση από το μέτωπο, το σαγόνι και την περιοχή γύρω από τα μάτια.
2. Χαλάρωσε το σώμα σου. Άρχισε με τους ώμους σου και προσπάθησε να προχωρήσεις στα χαμηλότερα μέρη. Στη συνέχεια, με το πάνω μέρος του αριστερού χεριού, το κάτω και στη συνέχεια με το δεξί χέρι αντιστοίχως.
3. Όσο αναπνέεις, προσπάθησε να χαλαρώσεις εντελώς το πάνω μέρος του κορμού του σώματός σου. Έπειτα, τους μηρούς και τα πόδια.
4. Αφού το σώμα σου έχει χαλαρώσει για 10 δευτερόλεπτα, πρέπει να ακολουθήσει το κεφάλι. Κάνε αυτό:
5. Σκέψου πως χαλαρώνεις σε κάποια εξωτική παραλία του Μπαλί.
6. Μετά, προσπάθησε να μην σκέφτεσαι τον εαυτό σου για 10 δευτερόλεπτα.
7. Κλείσε τα μάτια σου και κοιμήσου.

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ