Τα οφέλη της θάλασσας για την υγεία

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Το καλοκαίρι έφτασε μαζί και το απέραντο γαλάζιο που όλο τον χρόνο ονειρευόμαστε να βουτήξουμε μέσα του.

Το θαλασσινό νερό από αρχαιοτάτων χρόνων έχει αναγνωριστεί ευεργετικό για την υγεία των ανθρώπων.

Πρώτος ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της ιατρικής,  αναφέρθηκε στην έννοια της θαλασσοθεραπείας για να αναφερθεί στις μαγικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού.

Πολύ αργότερα, ο Γάλλος βιολόγος Rene Cento, έπειτα από συστηματική έρευνα απέδειξε πως το θαλασσινό νερό έχει την ίδια σύσταση με το πλάσμα του αίματος, πράγμα που συμβάλει σημαντικά στην ομορφιά και την υγεία μας.

Άλλωστε δεν είναι τυχαία αυτή η απότομη στροφή της κοσμετολογίας στο θαλασσινό νερό, τα φύκια και τη λάσπη της θάλασσας για την δημιουργία προϊόντων περιποίησης του δέρματος και της αντιγήρανσης.

Ας δούμε προσεκτικά τα βασικά οφέλη της θάλασσας:

Ανοσοποιητικό σύστημα : Το νερό της θάλασσας περιλαμβάνει ένα πλήθος συστατικών όπως ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, μεταλλικά άλατα και ζωντανούς οργανισμούς που έχουν αντιβακτηριδιακές και αντιβιοτικές ιδιότητες και εξασφαλίζουν ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

Ανακούφιση για τις αρθρώσεις : Τα άλατα και τα ιχνοστοιχεία του θαλασσινού νερού αποτελούν συχνά ασπίδα για παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος. Η υδροκινησιοθεραπεία, το κολύμπι δηλαδή μέσα στην θάλασσα, σε συνδυασμό με τα συστατικά του θαλασσινού νερού συμβάλλουν σημαντικά στις ρευματικές παθήσεις. Ανάμεσά τους οι πιο σημαντικές είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα (φλεγμονή που πλήττει περισσότερες από μία άρθρωση) και φυσικά η οστεοαρθρίτιδα (τα λεγόμενα αρθριτικά).

Κυκλοφορικό: Σημαντικά οφέλη στην βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Η κολύμβηση  και το μπάνιο σε ζεστό θαλασσινό νερό αποκαθιστά τα απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία που μειώνονται σημαντικά είτε από δίαιτες, είτε από στρες είτε από περιβαλλοντικά αίτια.

Δέρμα: Το θαλασσινό νερό περιέχει 89 ευεργετικά στοιχεία για το σώμα μας όπως ιώδιο, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, χαλκό, ψευδάργυρο, φθόριο, πυρίτιο καθώς και βιταμίνες, αμινοξέα και άλλες ουσίες που δεν προστατεύουν μόνο την υγεία, αλλά καθυστερούν και την διαδικασία της γήρανσης. Το ανθρώπινο δέρμα έχει την ικανότητα να απορροφά εύκολα όλα αυτά τα στοιχεία ώστε ο οργανισμός να επωφεληθεί από αυτά. Το θαλασσινό νερό δρα θεραπευτικά στην δερματίτιδα, στην ακμή, την ψωρίαση, σε πληγές που αργούν να επουλωθούν, σε ολόκληρο το σώμα, από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα. Δεν  είναι τυχαίο πως πολλά καλλυντικά χρησιμοποιούν το θαλασσινό νερό και τα φύκια για ενυδάτωση και προστασία.

Αναπνευστικό σύστημα : Η θαλάσσια αύρα έχει αποδειχθεί ότι συμβάλει σημαντικά στην ομαλή λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος. Άτομα με προβλήματα χρόνιας ιγμορίτιδας , κρίσεις άσθματος και αλλεργικής ρινίτιδας ωφελούνται σημαντικά με από το θαλασσινό περιβάλλον.  Ο Ιπποκράτης συνιστούσε λουτρά και εισπνοές θαλάσσιας αύρας ως φάρμακο για διάφορες ασθένειες.

Ευεξία: Η συμβολή του θαλασσινού νερού στην ευεξία δεν θα μπορούσε να λείπει από τα οφέλη της θάλασσας. Το θαλασσινό νερό, πλούσιο σε μαγνήσιο βοηθά στην χαλάρωση των μυών του σώματος και στην μείωση του στρες και του άγχους.

Σε κάθε περίπτωση η ποιότητα του θαλασσινού νερού παίζει σημαντικό ρόλο.

Εκμεταλλευτείτε της καθαρές θάλασσες που μπορείτε να βρείτε σε όλη την Ελλάδα και απολαύστε τα ευεγερτικά οφέλη του θαλασσινού νερού!

 001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ