Εσύ πόσα ξέρεις για τα προϊόντα κάνναβης, την κανναβιδιόλη και τα οφέλη της;

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Κάνναβη. Μέχρι πρότινος στους περισσότερους γνωστή λεγόμενο «φτιάξιμο» στο οποίο οδηγεί. Τι συμβαίνει ωστόσο τα τελευταία χρόνια και η κάνναβη από απαγορευμένος καρπός έχει γίνει ένα από τα πιο κορυφαία θέματα στα τραπέζια συζητήσεων;

Πως γίνεται και αγορά έχει σχεδόν κατακλυστεί από προϊόντα κάνναβης;

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Οι φαρμακευτικές ιδιότητες της κάνναβης είναι γνωστές εδώ και αιώνες και η χρήση της φαίνεται ότι ήταν αρκετά διαδεδομένη.

Τι συνέβη τότε και ο σύγχρονος κόσμος έβγαλε την κάνναβη στην παρανομία;

Πλέον είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η κάνναβη έχει 100 συστατικά. Ένα από αυτά – η τετραϋδροκανναβινόλη είναι υπεύθυνη για τις ψυχοδραστικές ιδιότητες της κάνναβης(τη γνωστή μαστούρα). Την ίδια στιγμή ένα άλλο συστατικό – η κανναβιδιόλη ή CBD, αποδεικνύεται εξαιρετικά ευεργετικό για τη σωματική και πνευματική μας υγεία.

Ο λόγος λοιπόν που η κάνναβη έχει έρθει τόσο έντονα στο προσκήνιο είναι ακριβώς αυτό το συστατικό, η κανναβιδιόλη.

Η παραπάνω ουσία, που είναι γνωστή και ως CBD είναι πλέον αποδεδειγμένα το πιο θεραπευτικό μέρος του φυτού. Είναι άλλωστε αξιοσημείωτο ότι μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί καμία έρευνα που να υποδεικνύει το αντίθετο. Το οφέλη της κανναβιδιόλης είναι πολλαπλά για τον οργανισμό.

Τα προϊόντα κάνναβης στη σημερινή αγορά

Σήμερα μπορεί να βρει κανείς μια πληθώρα από προϊόντα κάνναβης στην ελληνική αγορά. Αρκετά από αυτά είναι σε βρώσιμη μορφή, μπορούν δηλαδή να καταναλωθούν με κάποιο τρόπο από τον άνθρωπο.

Τα παραπάνω προϊόντα είναι καθόλα νόμιμα αρκεί η περιεκτικότητά τους σε τετραϋδροκανναβινόλη να είναι κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο.

Σε βρώσιμη μορφή μπορεί να βρει κανείς σοκολατάκια, αλεύρι, πρωτεΐνη, παξιμάδια, τσάι, καφέ ή μπισκότα.

Στην αγορά υπάρχουν επίσης κρέμες, αλοιφές και καλλυντικά, ενώ σπόροι κάνναβης διατίθενται για συλλεκτική χρήση.

Τέλος οι ατμιστές κάνναβης (vaporizer) δίνουν τη δυνατότητα στον καθένα να απολαύσει το πλούσιο και αυθεντικό άρωμα του φυτού, καπνίζοντας νόμιμα και ταυτόχρονα υγιεινά.

00 cbdoil

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ