Γιατί νιώθεις πολύ συχνά πόνους στα πόδια;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σε πονάνε πολύ συχνά τα πόδια σου; Πολλές φορές ακόμα και το περπάτημα μοιάζει ένα μαρτύριο;

Αν ναι και σε περίπτωση που σε ανησυχεί το φαινόμενο, πρέπει να ξέρεις πως πρόκειται για κάτι πολύ διαδεδομένο στους σημερινούς ρυθμούς ζωής.

Και οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό είναι πολλαπλοί. Ορισμένοι από αυτούς:

Φοράς τα ίδια παπούτσια κάθε μέρα
Μπορεί να είναι πολύ σημαντικό να έχεις ένα ζευγάρι παπούτσια που να είναι αληθινά βολικό και είναι πολύ λογικό, όταν το βρίσκεις να επαναπαύεσαι σε αυτό. Όμως όταν φοράς τα ίδια παπούτσια κάθε μέρα, ο πόνος στα πόδια είναι αναμενόμενος.

Όπως εξηγεί η Τζάκι Σουτέρα, χειρούργος και μέλος της Αμερικάνικης Ποδιατρικής Ένωσης, όταν φοράς κάθε μέρα το ίδιο ζευγάρι, αυτόματα η κίνηση του ποδιού σου αυτοματοποιείται, χρησιμοποιείς συνεχώς τις ίδιες περιοχές του και έτσι, προκαλείται ταλαιπωρία και πόνος. Γι’ αυτό πρέπει να έχεις κι άλλα ζευγάρια άνετων παπουτσιών και να τα εναλλάσσεις μέσα στην εβδομάδα σου.

Τα παπούτσια σου είναι πολύ παλιά
«Όταν τα παπούτσια σου έχουν παλιώσει και έχουν φθαρεί, τότε το πόδι σου κάνει μεγαλύτερη προσπάθεια να ισορροπήσει στο έδαφος και ακόμα και η διάνυση της παραμικρής μακρινής απόστασης προκαλεί πόνο», ξεκαθαρίζει η Σουτέρα. Το ιδανικό θα ήταν να αλλάζεις τα παπούτσια που φοράς κάθε έξι μήνες για να μην συμβαίνει αυτό.

Κουβαλάς την τσάντα σου συνέχεια από την ίδια πλευρά
Όπως τονίζει ο Δρ. Προύθι, αν η τσάντα σου κρέμεται από τον ίδιο ώμο σου κάθε μέρα, τότε δημιουργούνται οι συνθήκες που προκαλούν τενοντίτιδα, πόνο στον λαιμό και τον ώμο. Έτσι, το περπάτημά σου δυσκολεύει και τα πόδια σου αρχίζουν να πονάνε. Γι’ αυτό, καλό είναι να ισομοιράζεις την τσάντα σου και στους δυο ώμους.

Δεν αφήνεις τα πόδια σου να «αναπνεύσουν»
Όταν φοράς κάλτσες όλη μέρα, τα πόδια σου ιδρώνουν και πολλές φορές αυτό οδηγεί σε διάφορες επιπλοκές και μολύνσεις, λέει ο Δρ. Προύθι. Στο τέλος κάθε μέρας λοιπόν αλλά και μετά από κάθε προπόνηση που κάνεις, να θυμάσαι όχι απλά να κάνεις μπάνιο αλλά και να αφήνεις τα πόδια σου χωρίς κάλτσες για να ανασάνουν. Και φυσικά να αλλάζεις κάθε μέρα κάλτσες: είναι τόσο σημαντικό όσο το να αλλάζεις κάθε μέρα εσώρουχο.

Δεν φοράς παντόφλες στο σπίτι
«Υποτιμούμε το πόσο χρόνο περνάμε στο σπίτι χωρίς παπούτσια. Ειδικά οι άνθρωποι που ζουν σε σπίτια με χαλιά και μοκέτες, πολλές φορές περπατάνε εντελώς ξυπόλητοι. Όμως η επαφή του γυμνού ποδιού με την σκληρότητα του πατώματος επιβαρύνει τόσο το δέρμα όσο και τα κόκαλά σου», λέει η Δρ Σουτέρα που τονίζει πως πάντα πρέπει να φοράς παντόφλες όταν βρίσκεσαι στο σπίτι.

Πηγή: runnfun.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ