Γιατί το στρες στη δουλειά μπορεί να σου κάνει καλό

  • Κατηγορία Στρες
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αντί να σε σκοτώνει, χρησιμοποίησέ το ως όπλο.

Υπάρχει τίποτα χειρότερο από έναν προϊστάμενο που σε πιέζει για να τελειώσεις σε χρόνο dt τα πάντα και από deadlines που τελειώνουν σε μερικές ώρες; Κι όμως ο εφιάλτης του μέσουν εργαζόμενου μπορεί να είναι μία μεγάλη ευκαιρία για σένα. Αρκεί να καταφέρεις να χαλιναγωγήσεις το άγχος σου. Αντί να σε σκοτώσει, να το χρησιμοποιήσεις υπέρ σου, σαν ένα όπλο για την εργασιακή σου άνοδο.

Φυσικά μιλάμε για απλό στες και όχι για παθολογικό άγχος. Αυτό το δεύτερο καλύτερα να προσπαθήσεις να το ξεπεράσεις πηγαίνοντας σε κάποιον ειδικό γιατί είναι ένας πραγματικά επιβαρυντικός παράγοντας για την υγεία σου. Ας δούμε, όμως, πώς το (λίγο) στρες στη δουλειά μπορεί τελικά να σου κάνει καλό.

Βοηθά το ανοσοποιητικό
Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, λίγο στρες βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα να βρίσκεται σε εγρήγορση και να σε κρατά μακριά από ιώσεις, κρυώματα και γενικά αδιαθεσίες.

Σε κάνει πιο δημιουργικό
To comfort zone είναι καλό όταν δεν γίνεται βάλτος. Έτσι το μοναδικό πράγμα που μπορεί να σε ξοβέλεψει, όταν έχεις βάλει τα πάντα σε σωστή σειρά αλλά σου λείπει η όρεξη, είναι λίγο στρες. Μπορεί, τελικά, να σε κάνει πιο δημιουργικό, ικανό για νέες λύσεις.

Σε θωρακίζει στις δυσκολίες
Μιλώντας για νέες λύσεις, οι στρεσογόνες καταστάσεις μπορούν να είναι το καλύτερο σχολείο για το πώς θα μπορέσεις τελικά να μάθεις τον τρόπο να ελίσσεσαι και να μην κοκαλώνεις μπροστά στα εμπόδια. Πάντα, άλλωστε, υπάρχει ένας δρόμος να τα ξεπεράσεις.

Σε κάνει πιο ανθεκτικό
Όταν ξεπεράσεις τη στρεσογόνα περίοδο, όταν νικήσεις το στρες που προσπαθεί να σου καταστρέψει τη ζωή, τότε πολύ απλά γίνεσαι καλύτερος στις δυσκολίες. Η καθημερινότητα μετά σου φαίνεται παιχνιδάκι.

Σε κάνει άσσο στο multitasking
Το (λίγο) στρες στη δουλειά βοηθά τον οργανισμό να αναπτύξει νευροτροφίνες, ουσίες δηλαδή που κάνουν το μυαλό μας να δουλεύει καλύτερα, πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Έτσι, το (λίγο) στρες είναι το πρώτο βήμα για να γίνεις ένας άσσος στο multitasking.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ