Στον «πάγο» οι συνδρομές των ανεμβολίαστων στα γυμναστήρια

  • Κατηγορία News
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Να αποχαιρετήσουν «πελάτες» στα μισά ή σε κάποιο άλλο σημείο της χρονιάς καλούνται για πολλοστή φορά τα γυμναστήρια της Καλαμάτας.

Οντας οι χώροι στους οποίους δοκιμάζονται ίσως οι περισσότερες «συνταγές» για το πώς μπορούν να εισέρχονται οι πολίτες σε κλειστούς χώρους, από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και τις 6 Δεκεμβρίου τα γυμναστήρια είναι αναγκασμένα να αποχωριστούν τους ανεμβολίαστους πελάτες τους, οι οποίοι μέχρι πρότινος μπορούσαν να εισέλθουν σε αυτά με rapid test 48 ωρών.

Τα νέα μέτρα αναπόφευκτα μειώνουν την πελατεία των εν λόγω επιχειρήσεων, «παγώνοντας» τις συνδρομές, ενώ το σενάριο της επιστροφής χρημάτων δεν φαίνεται να συζητείται από τους συνδρομητές, με κάποιους να αναμένουν την επιστροφή τους εκ νέου με test και άλλους να έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου. Παράλληλα, έχει παρατηρηθεί σε κάποιες πόλεις το φαινόμενο ανεμβολίαστων πολιτών να προσπαθούν να πωλήσουν σε εμβολιασμένους τις συνδρομές τους μέσω αγγελιών στα social media, τακτική που δεν φαίνεται να επικρατεί μέχρι στιγμής στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ «ΜΑΥΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ»

Το πιο μεγάλο πρόβλημα που προκαλεί η νέα απόφαση της κυβέρνησης είναι το «παράθυρο» που ανοίγει για δραστηριότητες στη «μαύρη αγορά», καθώς είναι πολύ πιθανόν πλέον να παρατηρηθούν φαινόμενα αντιποίησης του επαγγέλματος μιας και οι ανεμβολίαστοι ίσως βρουν άλλες διεξόδους. Παράνομοι χώροι άθλησης, διαδικτυακά μαθήματα από μη εξειδικευμένα άτομα, καθώς και personal training από γυμναστές σε σπίτια, που αφορούν μικρά γκρουπάκια, είναι παραδείγματα που έγιναν γνωστά στο 2ο lockdown, με την επανεμφάνισή τους να μοιάζει πιθανή εν όψει χειμώνα και πιθανής παράτασης των μέτρων.

Για τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ιδιοκτήτες γυμναστηρίων της Καλαμάτας μίλησαν στην «Ε», τονίζοντας πως ο κλάδος τους συνεχίζει να πλήττεται από το ξέσπασμα της πανδημίας και έπειτα.

Μαρία Χρονοπούλου (Reaction): «Είμαστε ο κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο από όλους. Εχουμε φτάσει σε σημείο να επιτρέπεται το rapid test για να φτιάξουμε το μαλλί, αλλά δεν επιτρέπεται να το χρησιμοποιήσουμε για να γυμναστούμε. Με το παράδειγμα αυτό φαίνεται πως τα νέα μέτρα στερούνται λογικής. Με τη νέα ΚΥΑ τα παιδιά συνεχίζουν και έρχονται με τεστ, όχι όμως και οι ενήλικοι ανεμβολίαστοι, οι οποίοι στην επιχείρησή μας αποτελούσαν το 15% της πελατείας μας.

Θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ωστόσο και τους μη εμβολιασμένους που δεν επιθυμούσαν να έρθουν στο γυμναστήριο ούτε με rapid, με το συνολικό ποσοστό μείωσης της πελατείας μας να ανέρχεται στο 35 με 40%. Αν συνεχιστούν τα μέτρα αυτά και μετά τις 6 Δεκεμβρίου θεωρώ πως ο κλάδος των γυμναστηρίων θα υποστεί μεγάλη ζημιά.

Τα συγκεκριμένα μέλη μας με αυτή την εξέλιξη ρωτούν τι θα γίνει με τις συνδρομές τους, με το πλάνο που επικρατεί για την ώρα να είναι το «πάγωμα» των συνδρομών και επανεξέταση του ζητήματος έπειτα. Αυτή ωστόσο δεν είναι και η πιο ενδεδειγμένη λύση, μιας και το συνεχόμενο «πάγωμα» των συνδρομών θα φρενάρει τα έσοδα της επιχείρησης, δημιουργώντας προβλήματα στη βιωσιμότητά της. Αυτό που ζητάμε από τους πελάτες μας είναι υπομονή, μιας και η διαδικασία είναι δύσκολη για όλους μας.

Παράλληλα, το πρόβλημα που δημιουργείται γύρω από το επάγγελμά μας είναι σαφώς και η «μαύρη εργασία». Αν θέλουμε να πούμε πως υπάρχει διαφάνεια, τα διαδικτυακά μαθήματα από ανειδίκευτους για παράδειγμα πρέπει να προσεχτούν από τους αρμόδιους φορείς. Συμπερασματικά, πρέπει να βρεθεί ένας άλλος τρόπος για να πεισθεί ο κόσμος να κάνει το εμβόλιο.

Είναι εξ αρχής λάθος η τακτική του άτυπου εκβιασμού μέσα από επιχειρήσεις για να αλλάξει κάποιος γνώμη. Οι απόψεις του κόσμου είναι όλες σεβαστές, όμως βάσει της πορείας της πανδημίας το εμβόλιο δείχνει πως βοηθάει».

 

Θοδωρής Σταθάς (Collective Gym): «Στο χώρο μας το μεγαλύτερο ποσοστό πελατών είναι εμβολιασμένοι. Οι ανεμβολίαστοι αποτελούν το 15 με 20% των μελών μας, αριθμός καθόλου αμελητέος, αν σκεφτούμε τη μείωση στη δουλειά μας αλλά και τα μέτρα που μας έχουν επιβληθεί όλο αυτό το διάστημα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους νέους περιορισμούς, από τη μία φαντάζουν άδικοι και σκληροί απ’ τη στιγμή που οι συγκεκριμένοι πελάτες ήταν σωστοί στις υποχρεώσεις τους, υποδεικνύοντας πάντα το rapid test τους. Από την άλλη πλευρά πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως το εμβόλιο θα μας δώσει την «ανάσα» για να προσχωρήσουμε στην επόμενη μέρα.

Πλέον ως γυμναστήριο, τις συνδρομές των ανεμβολίαστων πελατών μας τις «παγώνουμε», αναμένοντας τι θα γίνει σε σχεδόν δύο εβδομάδες από τώρα. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να προσεχθεί ένα αρνητικό ζήτημα για τον κλάδο μας που έκανε την εμφάνιση του από την αρχή της πανδημίας, αυτό της «μαύρης εργασίας».

Ιδίως το personal training σε σπίτια κέρδισε πόντους, μιας και εκεί δεν μπορεί να ελεγχθεί κάποιος. Τα γυμναστήρια από την πλευρά τους οφείλουν και πρέπει να αντιδράσουν, ώστε να δοθεί κάποια λύση σε αυτό το κομμάτι.

Πλέον, λόγω των νέων μέτρων θεωρώ πως ένα ποσοστό ανεμβολίαστων πελατών μας ενδέχεται να προχωρήσει εν τέλει στη διαδικασία του εμβολιασμού, ώστε να μην χάσουν την επαφή τους με το χόμπι τους, τη γυμναστική».

Πηγή: eleftheriaonline.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ