Κάνε ποδήλατο στις διακοπές!

  • Κατηγορία Bicycle
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Πολλοί είναι αυτοί που στις διακοπές νοικιάζουν γουρούνα για να …βγάλουν ….γούστα στις παραλίες! Άλλοι πάλι νοικιάζουν 4Χ4 για αν βγάλουν και αυτοί γούστα και να πάνε σε «κρυφές» παραλίες! Εσύ πάλι μπορείς να πρωτοτυπήσεις και να ανακαλύψεις το ποδήλατο, που αποτελεί μια εύκολη λύση μετακίνησης στα στενά σοκάκια των τουριστικών χωριών στα νησιά ή την ηπειρωτική Ελλάδα.

Ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεσαι το ποδήλατο μπορεί να αποτελέσει το τέλειο μέσο μετακίνησης, από την παραλία μέχρι και την απογευματινή βόλτα. Εκτός του ότι γυμνάζει, χαλαρά μεν, αλλά αποτελεσματικά, δεν μποτιλιάρετε και στην ανάγκη το …παίρνεις και στα χέρια.

Αν δεν έχεις αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, ώστε να μεταφέρεις το δικό σου ποδήλατο, τότε μπορείς να νοικιάσεις. Στις περισσότερες τουριστικές περιοχές νοικιάζουν ποδήλατα και μάλιστα η τιμή τους είναι ασύγκριτα χαμηλή από μια γουρούνα, μηχανή ή αυτοκίνητο.

Αν λοιπόν οι μετακινήσεις σου είναι κοντά στο δωμάτιο ή στο ξενοδοχείο που μένεις, προτιμότερο είναι να νοικιάσεις ποδήλατο για όλη σου την περίοδο των διακοπών. Από την καθημερινή μετάβαση στην παραλία, μέχρι και την βόλτα, το ποδήλατο θα αποδειχθεί το καλύτερο μέσο μετακίνησης.

Σκέψου μια ωραία ποδηλατάδα στην γύρω περιοχή και μετά βουτιά σε όποια παραλία θέλεις.

Όσο για την απογευματινή έξοδο, ένα χαλαρό ντυσιματάκι και η βόλτα θα γίνει πιο ενδιαφέρουσα. Ακόμα και σε σημεία του χωριού που η κίνηση με το ποδήλατο δυσκολεύει, απλά το τσουλάς μαζί σου και περπατάς χαλαρά.

Αυτή η συνήθεια είναι ευρέως διαδεδομένη στην υπόλοιπη Ευρώπη. Μάλιστα είναι πολλοί οι ξένοι τουρίστες που προτιμούν το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια των διακοπών στα νησιά μας!

Ποδήλατο και κολύμπι είναι πρώτης τάξεως χαλαρή προπόνηση που θα σου επιτρέψει χωρίς κόπο και πρόγραμμα να διατηρήσεις τα κιλά σου, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι οι διακοπές είναι χαλάρωση και όπως είναι λογικό, θα γευτείς όλα τα καλούδια και τα ποτά της περιοχής. Πολλοί είναι εκείνοι που μετά τις διακοπές ακολουθούν αυστηρό πρόγραμμα προπόνησης και διατροφής για να επαναφέρουν τα κιλά τους και αυτό είναι μια επώδυνη διαδικασία. Από τη μια το κολύμπι και τα παιχνίδια στην άμμο και από την άλλη το ποδήλατο θα έρθει να συμπληρώσει τι καύσεις σου, ανώδυνα και χωρίς να το καταλάβεις θα διατηρήσεις τα κιλά σου!

 

Πηγή: activeman.gr

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ