Ανεβείτε στο ποδήλατο και καλές βόλτες!

  • Κατηγορία Bicycle
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Για τους περισσότερους από εμάς το ποδήλατο είναι μια από τις πρώτες μας παιδικές αγάπες και μάλιστα θα έλεγα από αυτές που δεν τις αποχωριζόμαστε ποτέ. Αρχικά σαν παιχνίδι, μετά σαν μεταφορικό μέσο, πολλές φορές σαν μέσο γυμναστικής και φυσικά για τους πιο προχωρημένους ποδηλάτες, σαν κανονικό άθλημα με προπόνηση και αγώνες.

 

Σαν τρόπος προπόνησης σε πολλούς αθλητές, άλλων αθλημάτων, φαίνεται περιττό, σε άλλους είναι αναγκαίο και σε άλλους είναι ένας επιπρόσθετος τρόπος προπόνησης που τον έχουν εντάξει κανονικά μέσα στο πρόγραμμα της προπόνησης τους. Ανάλογα με το άθλημα, το επίπεδο, τον διαθέσιμο χρόνο, την υποδομή, το σωματότυπο, την απόσταση, το είδος αγώνων και τις ανάγκες που παρουσιάζονται, θα πρέπει να αποφασίζει κάποιος αν θα πρέπει ή όχι να εντάξει το ποδήλατο στο προπονητικό του πλάνο. Πολλές φορές πάντως σε καταστάσεις τραυματισμών, το ποδήλατο είναι μονόδρομος στην προπόνηση ή είναι το αρχικό στάδιο της επανένταξης σε αυτήν.
 

Ακόμα κι αν δεν είστε πάντως συστηματικός ποδηλάτης ή αθλητής κάποιου συγκεκριμένου αθλήματος, σίγουρα αξίζει να έχετε ένα ποδήλατο, για όλα τα υπόλοιπα. διασκέδαση, μετακίνηση και γυμναστική, όλα στις δυο ρόδες.
 

Όταν αποφασίσετε να εντάξετε την ποδηλασία στο πρόγραμμα σας θα είναι καλό να προμηθευτείτε το κατάλληλο ποδήλατο για το μέγεθός σας (σύμφωνα με το ύψος), έτσι ώστε να καθίσετε σωστά και να μην έχετε τραυματισμούς από κακή στάση πάνω σ' αυτό. Ο ειδικός του καταστήματος που θα προμηθευτείτε το ποδήλατο ή κάποιος γνωστός σας που να έχει σχέση με την ποδηλασία, θα ήταν καλό να σας δει και να κάνει τις κατάλληλες ρυθμίσεις στο ποδήλατο ώστε να καθίσετε σωστά. Προμηθευτείτε τον κατάλληλο ρουχισμό, όπως κάνει την διαφορά και δίνει άνεση στο τρέξιμο, άλλο τόσο διευκολύνει και στην ποδηλασία.
 

Αν θελήσετε να γίνεται ακόμη πιο "φανατικός" ποδηλάτης, τότε θα είναι καλό να βάλετε στο ποδήλατό σας τα ειδικά πετάλια και να πάρετε και τα κατάλληλα ποδηλατικά παπούτσια, για να μπορείτε να ποδηλατείτε μεγαλύτερες αποστάσεις πιο άνετα και πιο αποδοτικά.
 

Τέλος, σε όποιο βαθμό και να θελήσετε να εντάξετε κάποια στιγμή το ποδήλατο στην προπόνηση σας, θα πρέπει να γίνει σταδιακά και να υπάρχει υπομονή με ένα μακροχρόνιο πλάνο για να μπορέσουν να φανούν τα οφέλη από αυτό.
 

Καλές βόλτες...

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πώς αυτός ο τύπος έδιωξε τη μπάκα μέσα σε μόλις 90 ημέρες
  • Πως να παραμείνεις fit τα Χριστούγεννα
  • Diamond push ups: Η άσκηση-διαμάντι για γράμμωση στα χέρια
  • Πώς θα μείνουμε για πάντα νέοι; Η άσκηση που «νικά» τον χρόνο
  • Πώς θα σπιντάρεις το μεταβολισμό σου πριν την Πρωτοχρονιά
  • Πώς να διατηρήσετε γυμνασμένο σώμα όλο το καλοκαίρι
loading...